ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Αν μπορούσα να ελέγξω τα σύνορα της Νέας Υόρκης θα άφηνα ελάχιστους τουρίστες να μπουν»

10 πράγματα που μάθαμε για την αντισυμβατική, Φραν Λίμποβιτς.

«Αν μπορούσα να ελέγξω τα σύνορα της Νέας Υόρκης θα άφηνα ελάχιστους τουρίστες να μπουν»

"Αν δεν σκεφτόμουν αυτά που έλεγα θα μιλούσα πολύ περισσότερο. Πιθανότατα να μην μπορούσατε να πάτε σπίτια σας από την πολυλογία μου", είπε η αντισυμβατική Νεοϋορκέζα συγγραφέας Φραν Λίμποβιτς με τον αυτοσαρκασμό της που εδώ και δεκαετίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητάς της. Η αίθουσα του Ιδρύματος Ωνάση κατάμεστη, όπως ακριβώς αρμόζει σε μία περσόνα σαν τη Φραν. Εκείνη όπως πάντα άνετη, αστεία και πολύ ειλικρινής, μίλησε για όλους και για όλα ενώ στο τέλος δέχτηκε και ερωτήσεις από το κοινό.

Την κουβέντα συντόνισε η Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Αφροδίτη Παναγιωτάκου η οποία συζήτησε με τη διάσημη συγγραφέα – σχεδόν – για τα πάντα! Έχοντας απαρνηθεί τις ευκολίες της τεχνολογίας και απέχοντας από οτιδήποτε θεωρείται “viral” στην εποχή μας, η Φραν καταφέρνει ακριβώς αυτό: Να είναι viral χωρίς να την απασχολεί καθόλου ο όρος.

Την κουβέντα συντόνισε η Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Αφροδίτη Παναγιωτάκου η οποία συζήτησε με τη διάσημη συγγραφέα – σχεδόν – για τα πάντα! Έχοντας απαρνηθεί τις ευκολίες της τεχνολογίας και απέχοντας από οτιδήποτε θεωρείται “viral” στην εποχή μας, η Φραν καταφέρνει ακριβώς αυτό: Να είναι viral χωρίς να την απασχολεί καθόλου ο όρος.

Ξεκίνησε την καριέρα της τη δεκαετία του '70 ενώ συνεργάστηκε με μερικούς από τους πιο σπουδαίους ανθρώπους στην ιστορία της ποπ κουλτούρας. Ο διασημότερος ίσως είναι ο Άντι Γουόρχολ τον οποίο ωστόσο δεν συμπάθησε ποτέ. Γνωστή στο ευρύτερο κοινό, γιατί υπάρχει και το φανατικό κοινό της που την ακολουθεί πιστά, έγινε μέσα από το ντοκιμαντέρ του Νέτφλιξ, "Pretend It's a City" σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε, τον οποίο θεωρεί πολύ καλό της φίλο.

Μανιώδης καπνίστρια, πάρτι άνιμαλ, αιρετική, γκρινιάρα, απότομη και πολύ επιφανειακή. Κάπως έτσι χαρακτηρίζει η ίδια τον εαυτό της, ενώ όπως τόνισε θεωρεί ότι η Αθήνα έχει συγκεντρώσει όλα τα τασάκια του κόσμου, κάτι που την ικανοποιεί ιδιαίτερα. Τελικά όμως, ποια είναι η Φραν Λίμποβιτς; Εμείς μάθαμε τα παρακάτω από τη σύντομη αλλά περιεκτική μας συνάντηση.

- Πιστεύει πολύ στον Τζο Μπάιντεν μιας και θεωρεί ότι ήταν η καλύτερη επιλογή από όλες τις υπόλοιπες. Δεν συμπάθησε ποτέ τον Ομπάμα τον οποίο θεωρούσε αρκετά Ρεπουμπλικάνο ενώ είναι πεπεισμένη ότι το βασικό προσόν ενός Προέδρου των ΗΠΑ πρέπει να είναι η βλακεία του.

- Σιχαίνεται να είναι οικοδέσποινα ενώ αντιθέτως λατρεύει να πηγαίνει σε πάρτι. Θεωρεί ότι είναι εξαιρετική καλεσμένη όπως επίσης και χορεύτρια.

- Μικρή θέλήσε να μάθει τσέλο αλλά ήταν πολύ κακή σε αυτό. Η μητέρα της προσπάθησε να την εμψυχώσει για να προσπαθήσει περισσότερο. Παρέμεινε ωστόσο κακή.

- Δεν καταλαβαίνει πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσουν οι πόλεις και προτιμούν την επαρχία. “Η πόλη αλλάζει μέρα με τη μέρα ενώ η επαρχία μένει για δεκαετίες ίδια. Και αυτό είναι θλιβερό”, λέει. Θεωρεί επίσης ότι η μεγαλύτερη δύναμη των μεγαλουπόλεων είναι οι μετανάστες και η μεγαλύτερη πληγή οι τουρίστες. “Αν μπορούσα να ελέγξω τα σύνορα της Νέας Υόρκης, θα άφηνα ελάχιστους να μπουν. Φυσικά θα απέρριπτα όσους έρχονται για τρεις – τέσσερις μέρες. Η Νέα Υόρκη δεν είναι για τόσο λίγες μέρες”.

- Ήταν πολύ φίλη με την Τζάκι Κένεντι Ωνάση και αλληλογραφούσαν συχνά. Ωστόσο πέταξε όλες τις επιστολές της. Όταν την ρώτησαν γιατί το έκανε, απάντησε “Αφού τις είχα διαβάσει”.

- Θεωρεί ότι αν οι άντρες κυοφορούσαν τότε η άμβλωση όχι μόνο θα επιτρεπόταν αλλά θα μπορούσες να την κάνεις και οπουδήποτε.

- Σιχαίνεται να φοράει ζώνη στο αυτοκίνητο, όπως επίσης και τα παιδικά καθισματάκια από μία ηλικία και μετά. “Αφήστε τα παιδιά ελεύθερα” φωνάζει.

- Σιχαίνεται τα ταξίδια γιατί τα θεωρεί πολύ κουραστικά. "Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από το να ψάχνεις το ξενοδοχείο σου φορτωμένος με βαλίτσες", λέει.

- Αν ήταν να καλέσει 5 άτομα σε δείπνο, θα καλούσε 5 φορές την Τόνι Μόρισον!

- Αν ο κόσμος καταστρεφόταν και είχε μπροστά της μόνο τρεις ώρες, θα μεθούσε! Έχει να πιει εδώ και 50 χρόνια.

Read Next

18 Μαϊ 2024
18 Μαϊ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη και τους γιους τους Γιάννη και Κων/νο τον Σεπτέμβριο του 1981 στο Ηρώδειο

Μία σπάνια φωτογραφία των δύο σπουδαίων κυριών του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου και των παιδιών τους.

Περισσότερα από

Stories

17 Μαϊ 2024

Όταν ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ ήταν αρραβωνιασμένος με την Κλόντια Σίφερ

Πριν βρεθεί στο στόχαστρο του #MeToo, με 16 γυναίκες να τον καταγγέλουν για σεξουαλικά αδικήματα, ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ήταν αρραβωνιασμένος με την Κλόντια Σίφερ.

17 Μαϊ 2024

Βίκυ Μοσχολιού: Σπάνια φωτογραφία από το ταξίδι της στη Βενετία

Το συγκινητικό σχόλιο της Άλκηστις Πρωτοψάλτη κάτω από την δημοσίευση.

17 Μαϊ 2024

O Βαγγέλης Παπαθανασίου (ή απλά o θρύλος Vangelis) σε σπάνιες εικόνες

Ο βραβευμένος με Όσκαρ μουσικός, ο σπουδαίος Vangelis, ήταν ένας λόγος για να νιώθουμε περήφανοι σαν Έλληνες.

16 Μαϊ 2024

Η πριγκίπισσα Σοφία νύφη στο πλευρό του Δον Χουάν - Οι τρεις γάμοι του πιο πολυσυζητημένου βασιλικού ζευγαριού

62 χρόνια πριν. Στον ορθόδοξο γάμο παρέστησαν γαλαζοαίματοι και ευγενείς από 29 χώρες.

15 Μαϊ 2024

Η σκληρή αλήθεια μιας πονεμένης ζωής- Η Καίτη Γκρέυ εξομολογείται 27 χρόνια πριν

Η υιοθεσία που την στιγμάτισε και η σύγκρουση με την θετή της μητέρα μέσα από τα λόγια της θρυλικής τραγουδίστριας.

15 Μαϊ 2024

Βίκυ Βανίτα: Ο κρυφός έρωτας για τον Σειληνό η μοναχική ζωή και ο ακόμα πιο μοναχικός θάνατος

Η όμορφη ηθοποιός γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 15 Μαΐου 1948 και "έφυγε" στις 8 Μαρτίου 2007. Αλλά δεν αποκάλυψε ποτέ το μεγάλο μυστικό της ασθένειάς της.

15 Μαϊ 2024

"Η ζωή είναι σύντομη. Κάνε μια απιστία" - Το απίστευτο σκάνδαλο της διαρροής των στοιχείων χιλιάδων χρηστών της εφαρμογής για παράνομες σχέσεις

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το διάσημο app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων το 2015.

14 Μαϊ 2024

Slimane - Νίκος Αλιάγας: Όταν ο Αλιάγας βρισκόταν επί σκηνής με τον Slimane, τον Γάλλο που "μάγεψε" στη Eurovision

Ο Νίκος Αλιάγας είναι παρουσιαστής εδώ και πολλά χρόνια στο γαλλικό "The Voice: La Plus Belle Voix".

14 Μαϊ 2024

Όταν η Σαρλίζ Θερόν ζήτησε "προστασία" στα γυρίσματα του Mad Max, μετά τις απειλές του Τομ Χάρντι

Οι δύο πρωταγωνιστές βρέθηκαν αντιμέτωποι σε μια σκληρή διαμάχη στα γυρίσματα της ταινίας "Mad Max: Fury Road".

14 Μαϊ 2024

46 χρόνια πρίν-Όταν ο Φαίδων Γεωργίτσης συνάντησε τη Ρίτα Χέιγουρθ στη Θεσσαλονίκη, το 1977

Όταν το όμορφο αγόρι του ελληνικού κινηματογράφου συνάντησε τη ντίβα του Χόλιγουντ, που πέθανε σαν σήμερα.