ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αυτό θέλεις να το δεις. O oίκος Gucci μόλις άνοιξε βιβλιοπωλείο και είναι τουλάχιστον πανέμορφο

Άνοιξε μόλις τις πόρτες του στο Μεγάλο Μήλο και έχει κάτι ιδιαίτερα ξεχωριστό να προσφέρει στον επισκέπτη.

Αυτό θέλεις να το δεις. O oίκος Gucci μόλις άνοιξε βιβλιοπωλείο και είναι τουλάχιστον πανέμορφο

Αν σχεδιάζεις ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη το προσεχές διάστημα βγάλε την ατζέντα σου και πρόσθεσε άμεσα ένα ακόμα, ολόφρεσκο και ήδη πολυσυζητημένο αξιοθέατο. Γιατί ο oίκος Gucci μόλις άνοιξε βιβλιοπωλείο στη μεγάλη μητρόπολη της μόδας και θα το βρεις εύκολα να στέκεται επιβλητικό και πανέμορφο μέσα σε ένα χαρακτηριστικό νεοϋρκέζικο κτίριο από τούβλα, στην οδό 375 West Broadway.

Τα ψώνια άλλωστε, για όσους ξέρουν να ψωνίζουν αλλά και από που να ψωνίσουν, είναι πλέον, μετά την συμπλήρωση και της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα, κάτι που έχει πολύ μεγαλύτερη σχέση με την εμπειρία παρά με το τι θα αγοράσεις τελικά. Και η αλήθεια είναι πως ο κορυφαίος, ιταλικός οίκος παίζει την έννοια της «εμπειρίας» στα δάκτυλα.

Αυτό θέλεις να το δεις. O oίκος Gucci μόλις άνοιξε βιβλιοπωλείο και είναι τουλάχιστον πανέμορφο

Μετά το σόου στην Arles της νότιας Γαλλίας, όπου τα μοντέλο περπάτησαν αγέρωχα ανάμεσα σε φλόγες που έκαιγαν το τοπίο και μετά την εντυπωσιακή έκθεση που έτρεξε στην Σανγκάι σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Maurizio Cattelan, σειρά έχει το βιβλιοπωλείο Gucci Wooster, το οποίο υπόσχεται μία πλήρη και ξεχωριστή εμπειρία γύρω από την ιστορία και την αισθητική του οίκου.

Άλλωστε η λατρεία του καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου, Αlessandro Michelle, είναι γνωστή. Ο σχεδιαστής έδωσε στα μοντέλα του να κρατούν πάνινες τσάντες βιβλιοπωλείου, οι οποίες είχαν πάνω τίτλους από μυθιστορήματα της Jane Austen στο σόου για το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2017/2018, ενώ στην πασαρέλα για την άνοιξη και του καλοκαίρι του 2018 ακουγόταν ένα απόσπασμα από το βιβλίο "A Cyborg Manifesto" της φεμινίστριας φιλοσόφου Donna Harraway.

Oπότε, έπειτα απ' όλα αυτά, τι ποιο λογικό από το να τον δούμε έμπευση ενός βιβλιοπωλείο με την επίσημη υπογραφή του Gucci. Bέβαια, κανείς αναρωτιέται εύλογα τι είναι αυτό που κάνει τον συγκεκριμένο προορισμό τόσο ξεχωριστό. Οι λάτρεις των βιβλίων θα βρουν εκεί, εκτός από κλασικών και πολυαγαπημένους τίτλους, και πολλές σπάνιες εκδόσεις που δεν είναι εύκολο να βρεις σε οποιοδήποτε άλλο βιβλιοπωλείο της αγοράς.

Επιπλέον μερικά συλλεκτικά περιοδικά, όπως παλιά τεύχη της αμερικανικής Vogue αλλά και παλαιότερες εκδόσεις που έχει κυκλοφορήσει ο ίδιος ο οίκος και που πλέον δεν είναι διαθέσιμες πουθενά αλλού θα πωλούνται στο κατάστημα σε διόλου ευκαταφρόνητες τιμές. Δεδομένου ότι Gucci είναι αυτός η τιμή για ένα σπάνιο τεύχος θα ξεκινάει από 20 δολάρια και θα αγγίζει τα 1.000, ανάλογα με τον βαθμό σπανιότητας φυσικά.

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram.

Read Next

03 Μαϊ 2024

Αυτοκτόνησαν και οι τρεις μεγάλοι έρωτες της ζωής της: Η τραγική ιστορία της ντίβας Δαλιδά

Στις 3 Μαΐου 1987, η Δαλιδά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι, έχοντας πάρει ισχυρή δόση βαρβιτουρικών. "Η ζωή μου έγινε ανυπόφορη, συγχωρήστε με".

03 Μαϊ 2024

Μαρίκα Κοτοπούλη - Ίωνας Δραγούμης. Ένας δύσκολος έρωτας σαν αρχαία τραγωδία

Αυτό είναι το χρονικό μίας από τις πιο παθιασμένες και δύσκολες ιστορίες αγάπης στην Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιού που γεννήθηκε σαν σήμερα.

Περισσότερα από

Stories

02 Μαϊ 2024

"Δεν μπορούσα να του αρνηθώ, ήταν Θεός, ένας Νουρέγιεφ, ένα ελάφι που χόρευε"

Η έντονη σχέση της Μαρίας Ιωαννίδου και του Βαγγέλη Σειληνού, όταν ήταν πολύ νέοι. Τους χώριζαν πολλά αλλά τους ένωνε η αγάπη για τον χορό.

02 Μαϊ 2024

Ποια ήταν στα αλήθεια η τρομακτική και γοητευτική Δούκισσα της Πλακεντίας;

Η Σοφία Λεμπρέν κράτησε ταριχευμένη την κόρη της στο υπόγειο του σπιτιού της και αποτελεί ακόμα και σήμερα να μυστήριο που πλανάται στον αέρα της Αθήνας.

02 Μαϊ 2024

Ταμάρα ντε Λεμπίτσκα: Η φιλήδονη, δύσκολη και ταλαντούχα καλλιτέχνις του μεσοπολέμου που άλλαξε την τέχνη

Εκθέσεις, ένα μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ και τιμές-ρεκόρ σε δημοπρασίες φέρνουν στο προσκήνιο μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιρροή στις αρχές του 20ού αιώνα.

01 Μαϊ 2024

37 χρόνια πριν: Όταν η Δήμητρα Γαλάνη πόζαρε για αντρικό περιοδικό - Η τολμηρή φωτογράφιση

Το μακρινό 1987 η Δήμητρα Γαλάνη είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του μηνιαίου αντρικού περιοδικού Playboy.

01 Μαϊ 2024

Οριάνα Φαλάτσι-Αλέκος Παναγούλης: Εκείνη έβλεπε μπροστά της έναν ήρωα. Εκείνος μια δυναμική και ασυμβίβαστη γυναίκα

Ένας έρωτας-δυναμίτης ένωσε την ασυμβίβαστη δημοσιογράφο και τον ήρωα της αντίστασης. Εκείνος την Πρωτομαγιά του 1976 βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Εκείνη δεν τον ξεπέρασε ποτέ.

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.