ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αυτή είναι η ζωή του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, ιδρυτή του σούπερ μάρκετ των φτωχών

Ο ευφυής επιχειρηματίας φροντίζει με κάθε νέο του project να βρίσκεται στο πλευρό των μη προνομιούχων της ζωής.

Αυτή είναι η ζωή του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, ιδρυτή του σούπερ μάρκετ των φτωχών

Ο Στέλιος Χατζηωιάννου είναι χωρίς καμία αμφιβολία ένα από τα πρόσωπα που απασχόλησε περισσότερο τον διεθνή Τύπο το τελευταίο διάστημα. Αφορμή το νέο επιχειρηματικό του project, το άνοιγμα του easyFoodstore στο βόρειο Λονδίνο, που διαθέτει μόνο εβδομήντα έξι προϊόντα -από κοτόπουλο έως κέικ και μπισκότα- σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές -το κάθε ένα από αυτά κοστίζει μόλις 25 πένες.

Αυτή είναι η ζωή του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, ιδρυτή του σούπερ μάρκετ των φτωχών

Η απήχησή του μάλιστα ήταν τεράστια. Από την πρώτη στιγμή δημιουργήθηκαν τεράστιες ουρές και ως αποτέλεσμα αναγκάστηκε να κλείσει τη δεύτερη ημέρα της λειτουργίας του -ναι, τα προϊόντα από τα ράφια του εξαντλήθηκαν σε χρόνο dt.

Ποιος όμως είναι ο Στέλιος Χατζηιωάννου; Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Φεβρουαρίου του 1967, ο μικρότερος γιος της οικογένειας Λουκά Χατζηιωάννου και της Νέδης Μυσιρλή. Μετά το Λύκειο Δούκας στην Ελλάδα, φοίτησε στο London School of Economics, έχει μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου και τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στο Μονακό.

Έχει άριστες σχέσεις με την οικογένειά του, πολύ καλούς φίλους -όλοι κάνουν λόγο για το απίστευτο χιούμορ του- λατρεύει τη θάλασσα και το πρώτο πράγμα που κάνει κάθε πρωί που ξυπνάει είναι να ανοίξει το κινητό του τηλέφωνο και να τσεκάρει τα e-mail του, ενώ σιχαίνεται να μιλά για την προσωπική του ζωή, θέλοντας πάντα να την κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Οι φήμες πάντως στις αρχές του 2000 τον ήθελαν ζευγάρι με την Dannii Minogue, την αδερφή της Kylie Minogue, επίσης τραγουδίστρια και μετέπειτα κριτή στο X Factor.

Έγινε ευρύτερα γνωστός για τη δημιουργία της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους easyJet το 1995, σε ηλικία μόλις 28 ετών. 16 χρόνια μάλιστα νωρίτερα εισήχθη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, παραμένοντας όμως τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του οι βασικοί μέτοχοι με ποσοστό σχεδόν 37%. Έκτοτε συγκαταλέγεται στη λίστα των FTSE-100 -σε αυτή ανήκουν οι μεγαλύτερες εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου με βάση την εμπορική της αξία.

Από τότε και μετά έχει επεκταθεί σε νέους τομείς -πιστοί στη φιλοσοφία του «more value for less», δηλαδή περισσότερη αξία με λιγότερο τίμημα- όπως: easyBus, easyHotel, easyCar, easyOffice, easyGym κ.α.

Πριν μάλιστα την ίδρυση της αεροπορικής εταιρείας, δημιούργησε τη ναυτιλιακή Stelmar το 1992, που εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2001 και στη συνέχεια πωλήθηκε το 2005, τέσσερις φορές από την αρχική τιμή της μετοχής.

Ένα χρόνο μετά και συγκεκριμένα το 2006, στην ηλικία των 39 ετών, έλαβε τον τίτλο του ιππότη από την Βασίλισσα Ελισάβετ για τις υπηρεσίες του στην επιχειρηματικότητα.

Επιπλέον εδώ και 7 χρόνια διατελεί Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας της Κύπρου στο Πριγκιπάτο του Μονακό.

Τα τελευταία χρόνια το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, παίρνει μια σειρά από πρωτοβουλίες με στόχο την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης και του περιβάλλοντος, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα, όσο και την Κύπρο.

Η οικονομική κρίση μάλιστα που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα η Κύπρος τον ώθησε να δημιουργήσει το πρόγραμμα «φαγητό από καρδιάς» στη Λεμεσό -προσφέρει ένα δωρεάν μεσημεριανό σνακ σε εκείνους που το έχουν ανάγκη και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Read Next

17 Μαϊ 2024

Βίκυ Μοσχολιού: Σπάνια φωτογραφία από το ταξίδι της στη Βενετία

Το συγκινητικό σχόλιο της Άλκηστις Πρωτοψάλτη κάτω από την δημοσίευση.

17 Μαϊ 2024

O Βαγγέλης Παπαθανασίου (ή απλά o θρύλος Vangelis) σε σπάνιες εικόνες

Ο βραβευμένος με Όσκαρ μουσικός, ο σπουδαίος Vangelis, ήταν ένας λόγος για να νιώθουμε περήφανοι σαν Έλληνες.

Περισσότερα από

Stories

16 Μαϊ 2024

Η πριγκίπισσα Σοφία νύφη στο πλευρό του Δον Χουάν - Οι τρεις γάμοι του πιο πολυσυζητημένου βασιλικού ζευγαριού

62 χρόνια πριν. Στον ορθόδοξο γάμο παρέστησαν γαλαζοαίματοι και ευγενείς από 29 χώρες.

15 Μαϊ 2024

Η σκληρή αλήθεια μιας πονεμένης ζωής- Η Καίτη Γκρέυ εξομολογείται 27 χρόνια πριν

Η υιοθεσία που την στιγμάτισε και η σύγκρουση με την θετή της μητέρα μέσα από τα λόγια της θρυλικής τραγουδίστριας.

15 Μαϊ 2024

Βίκυ Βανίτα: Ο κρυφός έρωτας για τον Σειληνό η μοναχική ζωή και ο ακόμα πιο μοναχικός θάνατος

Η όμορφη ηθοποιός γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 15 Μαΐου 1948 και "έφυγε" στις 8 Μαρτίου 2007. Αλλά δεν αποκάλυψε ποτέ το μεγάλο μυστικό της ασθένειάς της.

15 Μαϊ 2024

"Η ζωή είναι σύντομη. Κάνε μια απιστία" - Το απίστευτο σκάνδαλο της διαρροής των στοιχείων χιλιάδων χρηστών της εφαρμογής για παράνομες σχέσεις

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το διάσημο app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων το 2015.

14 Μαϊ 2024

Slimane - Νίκος Αλιάγας: Όταν ο Αλιάγας βρισκόταν επί σκηνής με τον Slimane, τον Γάλλο που "μάγεψε" στη Eurovision

Ο Νίκος Αλιάγας είναι παρουσιαστής εδώ και πολλά χρόνια στο γαλλικό "The Voice: La Plus Belle Voix".

14 Μαϊ 2024

Όταν η Σαρλίζ Θερόν ζήτησε "προστασία" στα γυρίσματα του Mad Max, μετά τις απειλές του Τομ Χάρντι

Οι δύο πρωταγωνιστές βρέθηκαν αντιμέτωποι σε μια σκληρή διαμάχη στα γυρίσματα της ταινίας "Mad Max: Fury Road".

14 Μαϊ 2024

46 χρόνια πρίν-Όταν ο Φαίδων Γεωργίτσης συνάντησε τη Ρίτα Χέιγουρθ στη Θεσσαλονίκη, το 1977

Όταν το όμορφο αγόρι του ελληνικού κινηματογράφου συνάντησε τη ντίβα του Χόλιγουντ, που πέθανε σαν σήμερα.

14 Μαϊ 2024

Ρίτα Χέιγουορθ: "Οι άνδρες κοιμούνται με τη Τζίλντα και ξυπνούν μαζί μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τη διάσημη φράση τηςπιο επιθυμητής κοκκινομάλλας του Χόλιγουντ που γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1918. και πέθανε στις14 Μαΐου 1987.

13 Μαϊ 2024

Η ανατριχιαστική ιστορία της Άνι-Φριντ Λίνγκσταντ των ABBA που έγινε πείραμα στα χέρια των Ναζί

Η τρομακτική, αληθινή ιστορία της Άνι που κατάφερε να γλιτωσεί όταν δραπέτευσε στη Σουηδία.

13 Μαϊ 2024

"Μια φιλενάδα μου είπε κάποτε ότι δεν πρέπει να μαλώνω ποτέ με κάποιον που δεν αγαπάω"

Από τους πιο ποθητούς άντρες του Χόλιγουντ, με άπειρους έρωτες, έναν γάμο, εννιά παιδιά και ξέχειλο ταλέντο. Η παρανοϊκή γοητεία του Τζακ Νίκολσον εμπνέει.