ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

164 αδέσποτα στειρώθηκαν, 2.448 μαθητές εκπαιδεύτηκαν: Ένας άθλος φιλοζωίας στην Τρίπολη

Η Save a Greek Stray (SGS) σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης έκανε τη διαφορά.

164 αδέσποτα στειρώθηκαν, 2.448 μαθητές εκπαιδεύτηκαν: Ένας άθλος φιλοζωίας στην Τρίπολη

Η φιλοζωική οργάνωση Save a Greek Stray (SGS), στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης «Με αστείρευτη αγάπη για τα αδέσποτα», έκανε τον 3ο της σταθμό στην Ελλάδα, στην Τρίπολη, όπου υλοποίησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε δημοτικά σχολεία της περιοχής, στειρώσεις, εμβολιασμούς και ηλεκτρονική σήμανση των αδέσποτων με τη συνεργασία κτηνιάτρων, εθελοντών και τον Πολιτιστικό Φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης. Ο απολογισμός είναι εντυπωσιακός: 2.448 μαθητές ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν ενώ 164 αδέσποτα στειρώθηκαν.

Στόχος του προγράμματος είναι η φροντίδα των αδέσποτων ζώων, η βελτίωση του τρόπου ζωής τους και, παράλληλα, η ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντί τους με δράσεις ενημέρωσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και τις λύσεις που μπορούν να βρεθούν.

Από το 2018 η SGS έχει δραστηριοποιηθεί σε δύο ακόμα δήμους, το Δήμο Δυτικής Αχαΐας και το Δήμο Ανατολικής Μάνης, και προβλέπεται να συνεχίσει τις δράσεις της και σε άλλους δήμους της χώρας. Από την αρχή του προγράμματος έχει ενημερώσει πάνω από 4.000 μαθητές και έχουν στειρωθεί πάνω από 400 θηλυκά αδέσποτα.

Όπως ανέφερε η κα Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, ιδρύτρια της Save a Greek Stray (SGS): «Προτεραιότητα μας είναι η προστασία και η περίθαλψη των τετράποδων φίλων μας. Πρέπει να αλλάξει ριζικά η αντιμετώπιση του κόσμου απέναντι στα αδέσποτα και θεωρούμε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της εκπαίδευσης στις νεότερες γενιές».

«Πρέπει να αλλάξει ριζικά η αντιμετώπιση του κόσμου απέναντι στα αδέσποτα και θεωρούμε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της εκπαίδευσης στις νεότερες γενιές»

Αναφερόμενη στη δράση που μόλις ολοκληρώθηκε στο Δήμο Τρίπολης πρόσθεσε: «Ενημερώσαμε τους μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων του Δήμου για τις σωστές και τις λάθος πρακτικές απέναντι στα ζώα συντροφιάς, για τη σημασία της στείρωσης και για τη δράση του καταφυγίου μας ενώ παράλληλα οι κτηνίατροι Χρήστος Κτενάς, Θεόδωρος Μπαμπλένης, Λάζαρος Καρανάσιος, Νίκος Παπαθεοδώρου, Θωμάς Σβήγκας στείρωσαν, εμβολίασαν και προχώρησαν σε σήμανση των αδέσποτων του Δήμου αφιλοκερδώς και είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό. Θα συνεχίσουμε τη δράση μας μέχρι το όνειρο μας για ένα καλύτερο μέλλον των τετράποδων φίλων μας να γίνει πραγματικότητα».

Η φιλοζωική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, Save a Greek Stray τα τελευταία 5 χρόνια έχει ταχθεί στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ζωών, καθώς και στον έλεγχο του αριθμού των αδέσποτων, διασώζοντας, στειρώνοντας και φιλοξενώντας στο καταφύγιό της ένα μεγάλο αριθμό αδέσποτων σκύλων, που είχαν ανάγκη θεραπειών και προστασίας από τους κίνδυνους του δρόμου.

Δείτε το βίντεο της δράσης στην Τρίπολη:

Info
Για να μάθεις περισσότερα για τη Save a Greek Stray μπορείς να επισκεφτείς το website της και τα social media της: saveagreekstray.org, facebook, instagram.

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Read Next

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

Περισσότερα από

Stories

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"