ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

15 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε αυτό το καλοκαίρι

Sequels, ταινίες δράσης, blockbusters, art movies: Δεκαπέντε κινηματογραφικές προτάσεις γι' αυτό το καλοκαίρι.

15 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε αυτό το καλοκαίρι

Θερινό σινεμά: Ξεχάστε τις παραδοσιακές εικόνες με τη βουκαμβίλια και τις γαζίες. Οι εκσυγχρονισμένοι αθηναϊκοί open-air κινηματογράφοι έχουν στο σύνολό τους ψηφιακούς προτζέκτορες και μπαρ με ψαγμένους καταλόγους σε κοκτέιλ, μπίρες και fingerfood.

Ποιές είναι οι κορυφαίες ταινίες που μπορείτε να απολαύσετε σ' αυτό το περιβάλλον μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου;

Μια σρατιά από σταρ (Τζάρεντ Λέτο, Γουίλ Σμιθ και Μάργκοτ Ρόμπι), συμμετέχει στη μεταφορά του κόμικ της DC «Ομάδα Αυτοκτονίας» (25/8 ) με τον Αμερικανό Ντέιβιντ Άγερ («Fury» ) να υπογράφει τη σκηνοθεσία.

15 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε αυτό το καλοκαίρι
«Ομάδα Αυτοκτονίας»

Ο Ντέιβιντ Γέιτς των τεσσάρων Χάρι Πότερ αναλαμβάνει να (ξανα) ζωντανέψει ένα διαχρονικό λογοτεχνικό μύθο. «Ο Θρύλος του Ταρζάν» (7/7 ) αποτελεί μια τρισδιάστατη περιπέτεια με τον Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ («True Blood» ) να ερμηνεύει τον ήρωα και την Αυστραλέζα καλλονή Μάργκοτ Ρόμπι να υποδύεται –μετά τη Χάρλεϊ Κουίν στην «Ομάδα Αυτοκτονίας» – την εξίσου θρυλική Τζέιν.

«Ο Θρύλος του Ταρζάν»

Στην καρέκλα του «Ημέρα Ανεξαρτησίας: Νέα Απειλή» (23/6 ) βρίσκεται και πάλι ο αγαπημένος Γερμανός καταστροφολόγος Ρόλαντ Έμεριχ, απόλυτος εγγυητής του υπερθεάματος στην οθόνη.

«Ημέρα Ανεξαρτησίας: Νέα Απειλή»

Πολυαναμενόμενη επιστροφή και για το «Ghostbusters» (28/7 ) έπειτα από 27 ολόκληρα χρόνια, με τον Πολ Φιγκ («Spy» ) να παρουσιάζει μια απενοχοποιημένη εκδοχή του καλτ μύθου και τις πρωταγωνίστριες Μελίσα Μακάρθι, Κρίστεν Γουίγκ και Κέιτ Μακίνον να δίνουν θηλυκό κωμικό τόνο στην τρίτη ταινία της σειράς.

«Ghostbusters»

Στο «Star Trek Beyond» (21/7 ) ο πολυάσχολος Τζέι Τζέι Έιμπραμς εγκαταλείπει το Εντερπράιζ, στο οποίο επιβιβάζεται ο Τζάστιν Λιν των ταινιών «Fast & Furious».

«Star Trek Beyond»

Το «Jason Bourne» (1/9 ) φέρνει ξανά μαζί τον Ματ Ντέιμον και τον μαέστρο της δράσης Πολ Γκρίνγκρας σε μια ακόμη περιπέτεια όπου κυριαρχούν το σασπένς και η… αμνησία.

«Jason Bourne»

Οι Τζορτζ Κλούνεϊ και Τζούλια Ρόμπερτς παίζουν ένα αγωνιώδες «Παιχνίδι του Χρήματος» (30/6 ), το πολιτικο-οικονομικό θρίλερ που σκηνοθετεί η Τζόντι Φόστερ και το οποίο συζητήθηκε στις πρόσφατες Κάνες.

«Παιχνίδι του Χρήματος»

Σταθερό είναι το σινεφίλ ραντεβού με τον Γούντι Άλεν και την καινούργια του ταινία «Cafe Society» (25/8 ) –άνοιξε τις φετινές Κάνες– που αποτελεί μια απολαυστική ματιά στο Χόλιγουντ των ’30s.

«Cafe Society»

O Γερμανός στιλίστας Τομ Τίκβερ («Τρέξε Λόλα Τρέξε» ) και ο Τομ Χανκς παρουσιάζουν το «Ένα Ολόγραμμα για τον Βασιλιά» (21/7 ), μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος του εξαιρετικού συγγραφέα Ντέιβ Έγκερς («Ο Κύκλος» ) που έχει για πρωταγωνιστή έναν χρεοκοπημένο Αμερικανό μηχανικό ο οποίος αναλαμβάνει να χτίσει έναν οικιστικό παράδεισο στη μέση της αραβικής ερήμου.

«Ένα Ολόγραμμα για τον Βασιλιά»

Γείτονάς μας και μεγάλος βιρτουόζος, ο Λούκα Γκουαντανίνο («Είμαι ο Έρωτας» ) παρουσιάζει το νέο του στιλιζαρισμένο δράμα «A Bigger Splash» (4/8 ) με πρωταγωνίστρια –ποια άλλη;– την Αγγλίδα ντίβα Τίλντα Σουίντον.

«A Bigger Splash»

Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ («Μετά τα Μεσάνυχτα» ) μας μεταφέρει στα κολεγιακά ’80s με το «Everybody Wants Some!» (18/8 ) στο οποίο πρωταγωνιστούν οι παίκτες μιας πανεπιστημιακής ομάδας μπέιζμπολ και τα όργιά τους.

«Everybody Wants Some!»

Τέσσερα χρόνια μετά το «Τέλος του Δρόμου», ο Ντέρεκ Σίανφρανς, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του αμερικανικού indie, παρουσιάζει στις αρχές Σεπτεμβρίου το «The Light Between the Oceans» (8/9), ένα ρομαντικό φιλμ εποχής με τους Μάικλ Φασμπέντερ και Αλίσια Βικάντερ να ζευγαρώνουν και στην οθόνη.

«The Light Between the Oceans»

«Ο Κύριος Όβε» (23/6 ) έρχεται από τη Σουηδία για να μας φτιάξει τη διάθεση, με την ανατρεπτική κωμωδία να μας συστήνει έναν μαγκούφη ηλικιωμένο που τα βρίσκει σκούρα όταν μετακομίζει δίπλα του μια οικογένεια με δυο κόρες.

«Ο Κύριος Όβε»

Επίσης, το φετινό καλοκαίρι έχει δυο μεγάλες animation επιστροφές: «Η Εποχή των Παγετώνων: Σε Τροχιά Σύγκρουσης»(14/7 ) και «Ψάχνοντας την Ντόρι» (1/9 )

«Η Εποχή των Παγετώνων: Σε Τροχιά Σύγκρουσης»
«Ψάχνοντας την Ντόρι»

Πηγή: athinorama.gr

Read Next

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.

03 Μαϊ 2024

Φαμπερζέ: Η ιστορία των πολυτιμότερων αυγών του κόσμου και όσα δεν ξέρεις για αυτά

Το πρώτο αυγό ("η Κότα") το παρήγγειλε το 1885 ο τσάρος Αλέξανδρος Γ', θέλοντας να το κάνει ως δώρο έκπληξη για το Πάσχα στη σύζυγό του Μαρία Φιόντοροβνα.

Περισσότερα από

Stories

03 Μαϊ 2024

Αυτοκτόνησαν και οι τρεις μεγάλοι έρωτες της ζωής της: Η τραγική ιστορία της ντίβας Δαλιδά

Στις 3 Μαΐου 1987, η Δαλιδά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι, έχοντας πάρει ισχυρή δόση βαρβιτουρικών. "Η ζωή μου έγινε ανυπόφορη, συγχωρήστε με".

03 Μαϊ 2024

Μαρίκα Κοτοπούλη - Ίωνας Δραγούμης. Ένας δύσκολος έρωτας σαν αρχαία τραγωδία

Αυτό είναι το χρονικό μίας από τις πιο παθιασμένες και δύσκολες ιστορίες αγάπης στην Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιού που γεννήθηκε σαν σήμερα.

02 Μαϊ 2024

"Δεν μπορούσα να του αρνηθώ, ήταν Θεός, ένας Νουρέγιεφ, ένα ελάφι που χόρευε"

Η έντονη σχέση της Μαρίας Ιωαννίδου και του Βαγγέλη Σειληνού, όταν ήταν πολύ νέοι. Τους χώριζαν πολλά αλλά τους ένωνε η αγάπη για τον χορό.

02 Μαϊ 2024

Ποια ήταν στα αλήθεια η τρομακτική και γοητευτική Δούκισσα της Πλακεντίας;

Η Σοφία Λεμπρέν κράτησε ταριχευμένη την κόρη της στο υπόγειο του σπιτιού της και αποτελεί ακόμα και σήμερα να μυστήριο που πλανάται στον αέρα της Αθήνας.

02 Μαϊ 2024

Ταμάρα ντε Λεμπίτσκα: Η φιλήδονη, δύσκολη και ταλαντούχα καλλιτέχνις του μεσοπολέμου που άλλαξε την τέχνη

Εκθέσεις, ένα μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ και τιμές-ρεκόρ σε δημοπρασίες φέρνουν στο προσκήνιο μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιρροή στις αρχές του 20ού αιώνα.

01 Μαϊ 2024

37 χρόνια πριν: Όταν η Δήμητρα Γαλάνη πόζαρε για αντρικό περιοδικό - Η τολμηρή φωτογράφιση

Το μακρινό 1987 η Δήμητρα Γαλάνη είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του μηνιαίου αντρικού περιοδικού Playboy.

01 Μαϊ 2024

Οριάνα Φαλάτσι-Αλέκος Παναγούλης: Εκείνη έβλεπε μπροστά της έναν ήρωα. Εκείνος μια δυναμική και ασυμβίβαστη γυναίκα

Ένας έρωτας-δυναμίτης ένωσε την ασυμβίβαστη δημοσιογράφο και τον ήρωα της αντίστασης. Εκείνος την Πρωτομαγιά του 1976 βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Εκείνη δεν τον ξεπέρασε ποτέ.

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.