ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H Ρίκα Διαλυνά ποζάρει σε διάσημο γλύπτη

H Ρίκα Διαλυνά ποζάρει σε διάσημο γλύπτη το 1966 στο Λονδίνο

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Άρης Λουπάσης ξαφνιάζει διαρκώς ευχάριστα τους ακόλουθούς του στο Instagram με τις παλιές φωτογραφίες-θησαυρούς που ξετρυπώνει και ανεβάζει στο λογαριασμό του.

Εδώ βλέπουμε την Ρίκα Διαλυνά με τον γλύπτη Σάρλ Ντε Τέμπλ στο ατελιέ του στο Λονδίνο το 1966 κατά την διάρκεια της φιλοτέχνησης ενός γλυπτού που θα αναπαριστά την πριγκίπισσα Μεδίνα, κόρη του Μίδα του Βασιλιά της Φρυγίας, όπου σύμφωνα με τον μύθο ότι έπιανε το έκανε χρυσάφι

Ο Μεξικανός καλλιτέχνης ο οποίος γίνεται παγκόσμια γνωστός για τα γλυπτά του και τις δημιουργίες του από χρυσό και πολύτιμους λίθους, αναζητά μια κοπέλα που θα τον εμπνεύσει για την δημιουργία ενός ολόσωμου αγάλματος με ολόχρυσο κεφάλι και δύο διαμάντια που θα κυλούν από τα μάτια σαν δάκρυα, απαθανατίζοντας την Μεδίνα σαν ένα αιώνιο σύμβολο ομορφιάς και αγνότητας. Μετά από πολύμηνη αναζήτηση σε όλο τον κόσμο όπου παρήλασαν μπροστά του εκατοντάδες κοπέλες, βρίσκει αυτό ακριβώς που οραματίζεται στο πρόσωπο της Ρίκας Διαλυνά, εντυπωσιασμένος από την ξεχωριστή ομορφιά και το καλλίγραμμο σώμα της για το οποίο όπως αναφέρει έχει τις "χρυσές αναλογίες" για το δημιούργημα του. Την περίοδο αυτή η αγαπημένη Ελληνίδα ηθοποιός διαμένει στην Ιταλία όπου συνεργάζεται με μεγάλα ονόματα του ιταλικού κινηματογράφου και παράλληλα ταξιδεύει στην Αθήνα για τα γυρίσματα της ταινίας "Διπλοπενιές". Η τελική συμφωνία κλείνεται μεταξύ τους στο Λονδίνο όπου το γεγονός λαμβάνει τεράστια δημοσιότητα με δεκάδες πρωτοσέλιδα και τον Αγγλικό τύπο να κάνει αναφορές στο πρόσωπο της ως "Μια θεά από ατόφιο χρυσάφι" και "Μια χρυσή πριγκίπισσα στην πόλη του Λονδίνου". Στόχος επίσης του καλλιτέχνη είναι η δημιουργία μιας έκθεσης με την ονομασία "Medina Collection", ενώ παράλληλα ξεκινά τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί σε όλο τον κόσμο για το συγκεκριμένο θέμα. Δυστυχώς ένα τραγικό συμβάν στην συνέχεια θα είναι ο λόγος που δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ το γλυπτό καθώς η σύζυγός του θα φύγει ξαφνικά από την ζωή σε αεροπορικό δυστύχημα στην Νέα Υόρκη, γεγονός που θα οδηγήσει τον ίδιο σε νευρικό κλονισμό και την ψυχική του κατάρρευση για πολλά χρόνια

Read Next

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

Περισσότερα από

Stories

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"