ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Όταν ο Άλ Καπόνε έμεινε στο στοιχειωμένο δωμάτιο 311

Ο Ιταλοαμερικάνος γκάνγκστερ και λαθρέμπορος πήρε την γενναία απόφαση να μείνει στο στοιχειωμένο δωμάτιο της φρικτά δολοφονημένης Άνναλισα Νέδερλι.

Πολλοί άνδρες δεν κοιμούνται καλά στο δωμάτιο 311 στο ξενοδοχείο "Read House", ειδικά όσοι είναι καπνιστές. Ο Αλ Καπόνε, ωστόσο, το επέλεξε για την διαμονή του κατά την διάρκεια της πολύκροτης δίκης του στο Σικάγο.

Στις 16 Ιουνίου το 1931, στο Ομοσπονδιακό Κτήριο του Σικάγο ο Αλ Καπόνε ομολόγησε την ενοχή του για φοροδιαφυγή εισοδήματος και για τις 5.000 παραβιάσεις του νόμου. Η δίκη του λαθρέμπορου είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις στον Τύπο, αλλά εξίσου πολλοί είχαν σχολιάσει την επιλογή του να μείνει στο στοιχειωμένο δωμάτιο 311 του ξενοδοχείου "Red House".

Η τραγική ιστορία της Ανναλίσα Νέδερλι στο δωμάτιο 311

Η Ανναλίσα Νέδερλι είναι η "μόνιμη" κάτοικος του δωματίου 311, όπου διέμενε για λίγο καιρό ο Αλ Καπόνε το 1931. Όσοι έχουν μείνει στο δωμάτιο 311 έχουν αναφέρει επίσημα παράπονα ότι αργά την νύχτα διαισθάνονται ένα περίεργο συναίσθημα στο δωμάτιο και ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να κοιμηθούν.

Ο διευθυντής του ακινήτου θυμάται την μαρτυρία ενός παλιού ένοικου όπου"το τηλέφωνο δεν σταματούσε να χτυπάει και κανείς δεν ήταν στην άλλη γραμμή".

Σύμφωνα με τις τοπικές παραδόσεις, ο εραστής της Ανναλίσα - ο οποίος ήταν φανατικός καπνιστής- την έφερε για πρώτη φορά στο ξενοδοχείο "Read House" κάπου στη δεκαετία του 1920. Μερικοί πιστεύουν ότι η νεαρή ήταν πόρνη και τα έφτιαξε με έναν άλλο άντρα, λίγο μετά την άφιξή τους στο δωμάτιο. Ο τότε σύντροφός της δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον θυμό του και εκδικήθηκε την γυναίκα με τον χειρότερο τρόπο.

Μπορείτε να φανταστείτε τον τρόμο που ένιωσε το προσωπικό, όταν πήγαν στο δωμάτιο της Ανναλίσα μια μέρα και τη βρήκαν νεκρή στην μπανιέρα, με το λαιμό της κομμένο και το κεφάλι της σχεδόν αποκομμένο από το σώμα της. Η ζήλια, ή ίσως η εκδίκηση, ήταν η ρίζα της δολοφονίας της.

Η εναλλακτική ιστορία για το στοιχειωμένο δωμάτιο 311

Άλλοι, ωστόσο, δεν πιστεύουν αυτή τη φρικτή ιστορία και αντίθετα πιστεύουν ότι η Ανναλίσα και ο μνηστήρας της έζησαν για λίγο διάστημα στο ξενοδοχείο "Read House". Για ένα διάστημα ήταν χαρούμενοι. Μέχρι που ήταν ο μνηστήρας της στράφηκε σε άλλες γυναίκες και εγκατέλειψε την Ανναλίσα στο ξενοδοχείο. Σε αυτή την εκδοχή του παραμυθιού, η φτωχή γυναίκα πέθανε από ραγισμένη καρδιά στο δωμάτιο 311.

Το 2004, η καθημερινή εφημερίδα "The Tennessean" ανέφερε ότι οι επισκέπτες που διαμένουν στο ξενοδοχείο Read House "ορκίζονται ότι έχουν νιώσει την παρουσία της και κάποιοι λένε ότι την έχουν δει. Όσοι έχουν μείνει στο δωμάτιο 311 έχουν αναφερθεί στο γραφείο του ξενοδοχείου και παραπονιούνται για δυνατούς θορύβους".

Υπάρχει ένα κοινό στοιχείο και στις δύο ιστορίες: το φάντασμα της Ανναλίσα Νέδερλι εξακολουθεί να στοιχειώνει το δωμάτιο 311 και έχει μια ιδιαίτερη αντιπάθεια προς τους άνδρες, ειδικά αυτούς που καπνίζουν.

H αποτυχημένη ανακαίνιση στο δωμάτιο 311

Όταν τα δωμάτια καταστράφηκαν το 2013, ξεκίνησε μια ανακαίνιση αξίας 27 εκατομμυρίων δολαρίων, όμως η πόρτα στο δωμάτιο 311 δεν άνοιγε. "Καταλήξαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πριόνι και κόψαμε την πόρτα στη μέση", δήλωσε ο διευθυντής του ξενοδοχείου.

Χτισμένο το 1926, το γνωστό ξενοδοχείο με τα 242 δωμάτια αποτελείται από δύο κτήρια, το "Read House" και το "Manor House". Η πρώτη φάση των ανακαινίσεων σε στυλ Gatsby ολοκληρώθηκε αμέσως, ενώ η ανακαίνιση στο "Manor House", το οποίο περιλαμβάνει το δωμάτιο 311, άργησε λίγο παραπάνω. Ενώ άλλα δωμάτια απέκτησαν ένα κομψό ντιζάιν και μοντέρνα προνόμια, όπως Wi-Fi και τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης, το δωμάτιο 311 δεν έχει τηλεόραση ή ηλεκτρονικά είδη και οι κρατήσεις γίνονται κατόπιν αιτήματος και μόνο μέσω τηλεφώνου.

*Ο διαβόητος μαφιόζος Άλφονς Γκαμπριέλ Καπόουν, γνωστότερος ως Αλ Καπόνε (Al Capone), γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 1899 στο Μπρούκλιν

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

18 Μαϊ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη και τους γιους τους Γιάννη και Κων/νο τον Σεπτέμβριο του 1981 στο Ηρώδειο

Μία σπάνια φωτογραφία των δύο σπουδαίων κυριών του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου και των παιδιών τους.

17 Μαϊ 2024

Όταν ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ ήταν αρραβωνιασμένος με την Κλόντια Σίφερ

Πριν βρεθεί στο στόχαστρο του #MeToo, με 16 γυναίκες να τον καταγγέλουν για σεξουαλικά αδικήματα, ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ήταν αρραβωνιασμένος με την Κλόντια Σίφερ.

Περισσότερα από

Stories

17 Μαϊ 2024

Βίκυ Μοσχολιού: Σπάνια φωτογραφία από το ταξίδι της στη Βενετία

Το συγκινητικό σχόλιο της Άλκηστις Πρωτοψάλτη κάτω από την δημοσίευση.

17 Μαϊ 2024

O Βαγγέλης Παπαθανασίου (ή απλά o θρύλος Vangelis) σε σπάνιες εικόνες

Ο βραβευμένος με Όσκαρ μουσικός, ο σπουδαίος Vangelis, ήταν ένας λόγος για να νιώθουμε περήφανοι σαν Έλληνες.

16 Μαϊ 2024

Η πριγκίπισσα Σοφία νύφη στο πλευρό του Δον Χουάν - Οι τρεις γάμοι του πιο πολυσυζητημένου βασιλικού ζευγαριού

62 χρόνια πριν. Στον ορθόδοξο γάμο παρέστησαν γαλαζοαίματοι και ευγενείς από 29 χώρες.

15 Μαϊ 2024

Η σκληρή αλήθεια μιας πονεμένης ζωής- Η Καίτη Γκρέυ εξομολογείται 27 χρόνια πριν

Η υιοθεσία που την στιγμάτισε και η σύγκρουση με την θετή της μητέρα μέσα από τα λόγια της θρυλικής τραγουδίστριας.

15 Μαϊ 2024

Βίκυ Βανίτα: Ο κρυφός έρωτας για τον Σειληνό η μοναχική ζωή και ο ακόμα πιο μοναχικός θάνατος

Η όμορφη ηθοποιός γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 15 Μαΐου 1948 και "έφυγε" στις 8 Μαρτίου 2007. Αλλά δεν αποκάλυψε ποτέ το μεγάλο μυστικό της ασθένειάς της.

15 Μαϊ 2024

"Η ζωή είναι σύντομη. Κάνε μια απιστία" - Το απίστευτο σκάνδαλο της διαρροής των στοιχείων χιλιάδων χρηστών της εφαρμογής για παράνομες σχέσεις

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το διάσημο app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων το 2015.

14 Μαϊ 2024

Slimane - Νίκος Αλιάγας: Όταν ο Αλιάγας βρισκόταν επί σκηνής με τον Slimane, τον Γάλλο που "μάγεψε" στη Eurovision

Ο Νίκος Αλιάγας είναι παρουσιαστής εδώ και πολλά χρόνια στο γαλλικό "The Voice: La Plus Belle Voix".

14 Μαϊ 2024

Όταν η Σαρλίζ Θερόν ζήτησε "προστασία" στα γυρίσματα του Mad Max, μετά τις απειλές του Τομ Χάρντι

Οι δύο πρωταγωνιστές βρέθηκαν αντιμέτωποι σε μια σκληρή διαμάχη στα γυρίσματα της ταινίας "Mad Max: Fury Road".

14 Μαϊ 2024

46 χρόνια πρίν-Όταν ο Φαίδων Γεωργίτσης συνάντησε τη Ρίτα Χέιγουρθ στη Θεσσαλονίκη, το 1977

Όταν το όμορφο αγόρι του ελληνικού κινηματογράφου συνάντησε τη ντίβα του Χόλιγουντ, που πέθανε σαν σήμερα.

14 Μαϊ 2024

Ρίτα Χέιγουορθ: "Οι άνδρες κοιμούνται με τη Τζίλντα και ξυπνούν μαζί μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τη διάσημη φράση τηςπιο επιθυμητής κοκκινομάλλας του Χόλιγουντ που γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1918. και πέθανε στις14 Μαΐου 1987.