ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η εξωσυζυγική σχέση του Τζον Λένον με τη νεαρή γραμματέα του Μεϊ Πανγκ είχε την έγκριση της Γιόκο Όνο!

Σε ένα νέο ντοκιμαντέρ, η γυναίκα που έγινε από βοηθός ερωμένη του Τζον Λένον μιλά για την ερωτική τους ιστορία.

Γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου του 1940 και δολοφονήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1980.

Σαραντατρία σχεδόν χρόνια έχουν περάσει από την δολοφονία του έξω από το κτίριο "Ντακότα" στη Νέα Υόρκη και ο Τζον Λένον παραμένει ένας από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες στην ιστορία της μουσικής.

Τώρα, ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο "The Lost Weekend : A Love Story" έρχεται να αποκαλύψει κάποιες αθέατες πλευρές του χαρακτήρα του και της σχέσης του με την Γιόκο Όνο.

Η "έκπληξη" της αποκάλυψης αυτής, ήταν το γεγονός ότι η σχέση του θρύλου των "Beatles" με την 22χρονη τότε, Μέι Πανγκ, ήταν επιθυμία της ίδιας της Γιόκο Όνο.


Όπως αφηγείται η ίδια η Πανγκ στο ντοκιμαντέρ, είχε πολύ στενή σχέση με το ζευγάρι και την εμπιστεύονταν για τα πάντα. Όπως είπε, εκείνη πολλές φορές απαντούσε στα τηλεφωνήματά τους και έκανε τα ψώνια του σούπερ μάρκετ. Συχνά φωτογραφιζόταν κιόλας για εξώφυλλα δίσκων ή έκανε φωνητικά σε τραγούδια.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970, ο Τζον Λένον βίωσε αυτό που αποκαλούσε περίφημα "χαμένο Σαββατοκύριακο. Το λεγόμενο "Χαμένο Σαββατοκύριακο", η περίοδος από τα τέλη του 1973 έως το 1974, που ο Τζον Λένον χώρισε από τη Γιόκο Όνο και μετακόμισε στο Λος Άντζελες, ξενυχτούσε σε ροκ κλαμπ και είχε σχέση με την 22χρονη Μέι Πανγκ (η οποία ήταν βοηθός του Τζον και της Γιόκο) ήταν εδώ και καιρό μέρος της ροκ μυθολογίας.

Η γυναίκα που από γραμματέας του Τζον Λένον έγινε η εξωσυζυγική σύντροφός του θρύλου της ροκ αποκαλύπτει τη δική της πτυχή σε μια παρεξηγημένη, όπως ισχυρίζεται, ιστορία στο νέο ντοκιμαντέρ "The Lost Weekend: A Love Story".

Το "Σαββατοκύριακο" το οποίο στην πραγματικότητα διήρκεσε 18 μήνες και το οποίο συνέπεσε με τον χωρισμό του τραγουδιστή των Beatles από τη Γιόκο Όνο θεωρήθηκε ως μια περίοδος μεγάλης υπερβολής. Σύμφωνα όμως με τη Μέι Πανγκ, "ο Τζον Λέον έκανε παρέα με τους φίλους του και διασκέδαζε πολύ". "Και, επειδή ήμουν 10 χρόνια νεότερη, καταφέρναμε να κάνουμε όλα όσα κάνουν τα νεαρά ζευγάρια" είπε.

"Τότε ήταν που ο Τζον Λένον έγινε τακτικός θαμώνας του Rainbow Bar & Grill μαζί με τους Χάρι Νίλσον, Άλις Κούπερ, Μπέρνι Τόπιν, και άλλους που έγιναν γνωστοί ως οι Βρικόλακες του Χόλιγουντ. Μετά από 18 μήνες πάρτι και ενδοσκόπησης ο Τζον επέστρεψε στη Γιόκο, σχολιάζοντας τότε ότι "ο χωρισμός δεν πέτυχε" τονίζει ο κριτικός κινηματογράφου του Variety, Όουεν Γκλάιμπερμαν.

Η κεντρική φιγούρα στο νέο ντοκιμαντέρ "The Lost Weekend: A Love Story" έχει πει πολλές φορές την ιστορία της, στα απομνημονεύματά της και σε talk show.

Η Μέι Πανγκ 72 ετών σήμερα, που μεγάλωσε στο ισπανικό Χάρλεμ ως Κινεζο-Αμερικανίδα δεύτερης γενιάς, αφηγείται στο ντοκιμαντέρ τη δική της εκδοχή, ως μειονότητα μεταξύ μειονοτήτων που ερωτεύτηκε το ροκ εν ρολ, αναφέρει το Variety.

Ήταν μόλις 19 ετών όταν βρήκε δουλειά στην Apple Records και σύντομα εργαζόταν ως προσωπική βοηθός του Λένον και της Όνο. Σε απόσπασμα συνέντευξης της Όνο που περιλαμβάνεται στο ντοκιμαντέρ η καλλιτέχνης αποκαλεί την Πανγκ "πολύ καλή βοηθό" και η Πανγκ εξηγεί ότι η δουλειά της ήταν "να φροντίζει για τα πάντα, να εργάζεται στο στούντιο, να εκτελεί χρέη ενδυματολόγου, να είναι υπεύθυνη για τις δημόσιες σχέσεις".

Η Γιόκο Όνο, όπως υποστηρίζει η Πανγκ της ζήτησε να κάνει παρέα στον σύζυγό της, όταν το ζευγάρι άρχισε να έχει προβλήματα.

"Η Γιόκο μπήκε στο γραφείο μου και είπε: "Με τον Τζον δεν τα πάμε καλά. Θέλω να βγεις μαζί του" αναφέρει η Πανγκ στο τρέιλερ. "Καλά αστειεύεσαι; Δεν μπορώ να το κάνω αυτό, είναι ο εργοδότης μου, είναι το αφεντικό μου. Είναι ο σύζυγός σου" απάντησα.

Στο τρέιλερ, η Πανγκ λέει ότι η Γιόκο Όνο δεν περίμενε να εξελιχθεί σε σχέση και να έχει διάρκεια. "Το ειδύλλιο, το οποίο αργότερα χαρακτηρίστηκε το "Χαμένο Σαββατοκύριακο" του Λένον "δεν ήταν τόσο χαμένο, οι άνθρωποι είδαν περισσότερο τον Τζον σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια" υποστηρίζει η Μέι Πανγκ και προσθέτει ότι ήταν καλλιτεχνικά και εμπορικά η πιο παραγωγική περίοδος του Λένον μετά τη διάλυση των Beatles.

Read Next

06 Μαϊ 2024

Σπάνια ασθένεια: Το 9χρονο παιδί που δε νιώθει πόνο

Και παρόλο που η κατάσταση του μπορεί να ακούγεται σαν υπερδύναμη, στην πραγματικότητα, η πάθηση αυτή κάνει το αγόρι πιο ευάλωτο σε τραύματα.

06 Μαϊ 2024

"Πέρα από τη σαρκική επιθυμία": Ρίτα Χέιγουορθ και Όρσον Γουέλς, μια σχέση αχαλίνωτου πάθους και μίσους

Το "παιδί θαύμα" ήταν ύποπτος για την άγρια δολοφονία της ηθοποιού Μαύρης Ντάλιας. Λάτρευε τις γυναίκες και το φαγητό.

Περισσότερα από

Stories

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.