ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κέι Σάμνερ Αϊνφελντ: Η γυναίκα πίσω απο τα σκίτσα κινουμένων σχεδίων "Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι" είχε ύψος 1,89

Και είναι η γυναίκα που ίδρυσε το 1938 την πρώτη "Λέσχη των ψηλών".

Για κάποιους "το ύψος είναι μεγάλο προσόν|. Πόσο προσόν όμως είναι άραγε το "μεγάλο ύψος"; Οι ψηλοί και κυρίως οι πανύψηλοι άνθρωποι συχνά συναντούν πολύ μεγάλες δυσκολίες μια που ο κόσμος δεν είναι σχεδιασμένος στις διαστάσεις τους. Συχνά μάλιστα είναι αναγκασμένοι να απαντούν συνεχώς στις ίδιες ερωτήσεις. Παίζεις μπάσκετ; Πόσο ψηλός είναι ο πατέρας σου; Μπορείς να μου πιάσεις το βιβλίο στο πάνω ράφι;

Ενα ρεπορτάζ του Σκοτ Κατσιόλα στους New York Times για τους ψηλούς ανθρώπους –που δεν είναι μπασκετμπολίστες– αναδεικνύει όλα όσα οι άνθρωποι με το "κάθετο χάρισμα" βιώνουν στην καθημερινότητά τους. Πρόκειται για όλα αυτά με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι άνθρωποι με αυτό το"χάρισμα". Προκειμένου να συσπειρωθούν μεταξύ τους πολλά ψηλά άτομα αναζητούν κάποια ομάδα όπου θα μπορούν να μιλήσουν για τα προβλήματά τους με ανθρώπους που θα τουτς καταλάβουν: Δηλαδή κι άλλους πολύ ψηλούς.

Πολλές πόλεις σε όλες τις ΗΠΑ, στον Καναδά –38 συνολικά στις δύο χώρες– και στη Βρετανία έχουν πλέον τα δικά τους κλαμπ, όπου οι αυτοί οι άνθρωποι βοηθούν εαυτούς και αλλήλους, με ένα σύνθημα: εδώ κοιτούμε τον άλλο στα ίσα.

Η πρώτη "Λέσχη των ψηλών"

Ο ιδρυτής και η έμπνευση της πρώτης αυτής λέσχης με την επωνυμία Tall Clubs International ήταν μια γυναίκα με το όνομα Kae Sumner Einfeldt. Ήταν ενεργή στον οργανισμό από την ίδρυσή του μέχρι τον θάνατό της το 1996, και ήταν δημοφιλής φιγούρα σε εκδηλώσεις και συνέδρια συλλόγων με μέλη πολύ ψηλούς ανθρώπους.

Η Κέι Σάμνερ Αϊνφελντ γεννήθηκε στις 19 Μαΐου 1916 στο Όκλαντ της Καλιφόρνια. Η οικογένεια της μετακόμιζε συχνά, ζώντας στο Riverside, την Pasadena και το San Diego. Αργότερα η Κέι έπιασε δουλειά στο Walt Disney Studio ως καλλιτέχνης στα τμήματα μελανιού και ζωγραφικής και ειδικών εφέ.

Εκείνο το διάστημα δούλεψε στη διάσημη ταινία κινουμένων σχεδίων "Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι", μια ενδιαφέρουσα και ίσως τραγική ειρωνεία για μια γυναίκα με ύψος 1,89!

Συνολικά, εργάστηκε σε έξι στούντιο του Χόλιγουντ, συμπεριλαμβανομένου του στούντιο που παρήγαγε τον Ποπάι. Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου εργάστηκε για το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Η λέσχη με τον τίτλο Tall Clubs International ξεκίνησε όταν η Κέι Σάμνερ Αϊνφελντ πλησίασε κάποιον αρθρογράφο των Los Angeles Times με μια ιδέα για ένα άρθρο σχετικά με τη ζωή ως ψηλή γυναίκα, το οποίο έγραψε με το ψευδώνυμο Kae Krysler.

Εκ των υστέρων πρόσθεσε ζήτησε μέσω του άρθρου της , από άλλους ψηλούς να επικοινωνήσουν μαζί της, προτείνοντας να συναντηθούν για να συζητήσουν τα δεινά και τις χαρές του να είσαι ψηλός. Οκτώ άτομα ανταποκρίθηκαν και αργότερα σχημάτισαν το "The Longfellows Club" και αργότερα το άλλαξαν σε Tip Toppers Club. Αυτός ο σύλλογος υπάρχει ακόμα.

Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών της Κέι, υπάρχουν σήμερα περισσότερα από εξήντα παραρτήματα του Tall Clubs International, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον Καναδά. Όλοι αυτοί οι σύλλογοι σίγουρα της οφείλουν ευγνωμοσύνη σήμερα.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην ιστοσελίδα της λέσχης, όλα οφείλονται στην έμπνευση αυτής της πολύ ψηλής νεαρής γυναίκας που είχε εξαντληθεί από τα πειράγματα για τους κοντούς άνδρες .

Στο άρθρό της ως "Κέι Κράισλερ" στο κυριακάτικο περιοδικό των Los Angeles Times, όπου, μεταξύ άλλων, έλεγε: "Οι άνδρες θέλουν να είναι πανίσχυροι, παντοδύναμοι, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Δεν αρκεί να το ξέρουν, πρέπει να το βλέπουν. Αυτό είναι ατυχία για ένα ψηλό κορίτσι. Οταν ένας άντρας πρέπει να σηκώνει το βλέμμα για να κοιτάξει μια γυναίκα, του χαλάει την ψευδαίσθηση. Πολλοί άντρες θα αγόραζαν το ύψος μου, αν μπορούσα να το πουλήσω. Αν και δεν θα το πουλούσα τώρα, θα το έδινα ευχαρίστως κατά τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων. Εκείνη την εποχή, η επιθυμία μου ήταν να είμαι ο χαριτωμένος μικρός θηλυκός τύπος και όχι ο ψηλός, γλυκός, διακριτικός τύπος. Ηθελα να βάζω λουλούδια στα μαλλιά μου και να είμαι ακαταμάχητη".

Στο ίδιο άρθρο, η ιδρύτρια της λέσχης των "ψηλών" ανέφερε όλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε αλλά και όλα τα πλεονεκτήματα του ύψους, χρησιμοποιώντας το χιούμορ που σχεδόν όλοι οι ψηλοί άνθρωποι επιστρατεύουν στην καθημερινότητά τους: "Είμαι ευγνώμων που δεν γεννήθηκα κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής εποχής, όταν οι χριστιανοί γίνονταν ανθρώπινοι πυρσοί. Θα αποτελούσε ρωμαϊκό κερί για πολύ καιρό!".

Μιλούσε για το ότι δεν μπορούσε να γίνει ποτέ λαθρεπιβάτις στα πλοία, καθότι δεν μπορούσε να κρυφτεί πουθενά, για το ότι δεν έβρισκε έτοιμα ρούχα, ότι είναι τυχερή που επιστρέφει σπίτι με δύο μάτια έπειτα από μία βροχερή μέρα όπου όλων οι ομπρέλες απειλούν να… της βγάλουν τα μάτια, πάντα κάθεται πίσω πίσω στο θέατρο, αλλά δεν βιάζεται να πάει νωρίτερα σε οποιαδήποτε εκδήλωση για να πιάσει κάλη θέση, καθώς βλέπει από παντού.

Την ίδια στιγμή, είναι απαγορευτικό για την ίδια να χορεύει κολλητά με παρτενέρ, ενώ "ένα άλλο μεγάλο μειονέκτημα στο ύψος είναι ότι δεν μπορείς να εξαπατήσεις τους ανθρώπους φορώντας σκούρα γυαλιά ή άλλη μεταμφίεση. Δεν έχει νόημα να πηγαίνεις σε έναν χορό μεταμφιεσμένων με τη φιλοδοξία να μη σε καταλάβουν. Πρέπει, όμως, να πω ότι το ύψος είναι ευλογία στην κουζίνα. Τίποτα δεν είναι εκτός της εμβέλειάς μου. Μπορώ να ανοίξω το σιρόπι στο νεροχύτη με το ένα χέρι, ενώ με το άλλο χέρι κουνάω τη βαφλιέρα στο τραπέζι".

Η Κέι γνώρισε τον επίσης ψηλό Τζόρτζ Ένφιλντ μέλος των California Tip Toppers, και παντρεύτηκαν το 1948, υιοθετώντας αργότερα μια κόρη, τη Sheri-Lynn.

Read Next

20 Μαϊ 2024

Σορίν Ματέι: Η δολοφονία (σε live μετάδοση) που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα

26 χρόνια πριν, όλο το πανελλήνιο παροκολουθούσε με κομμένη την ανάσα όσα διαδραματίστηκαν στην οδό Νιόβης 4 στα Κάτω Πατήσια.

20 Μαϊ 2024

Μαρινέλλα -Στέλιος Καζαντζίδης: Η σπάνια φωτογραφία ως νεόνυμφοι 60 χρόνια πριν

Το σπάνιο στιγμιότυπο του ζευγαριού 60 χρόνια πριν. Χθες η σπουδαία ερμηνέυτρια έγινε 86 ετών.

Περισσότερα από

Stories

18 Μαϊ 2024

Bίκυ Φλέσσα | "Οι γυναίκες είμαστε το κέντρο του κόσμου"

Συναντηθήκαμε σε καφέ της γειτονιάς της και μιλήσαμε για τη νέα της υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία ενώ αποκάλυψε για πρώτη φορά άγνωστες λεπτομέρειες από την προσωπική διαδρομή της.

18 Μαϊ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη και τους γιους τους Γιάννη και Κων/νο τον Σεπτέμβριο του 1981 στο Ηρώδειο

Μία σπάνια φωτογραφία των δύο σπουδαίων κυριών του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου και των παιδιών τους.

17 Μαϊ 2024

Όταν ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ ήταν αρραβωνιασμένος με την Κλόντια Σίφερ

Πριν βρεθεί στο στόχαστρο του #MeToo, με 16 γυναίκες να τον καταγγέλουν για σεξουαλικά αδικήματα, ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ήταν αρραβωνιασμένος με την Κλόντια Σίφερ.

17 Μαϊ 2024

Βίκυ Μοσχολιού: Σπάνια φωτογραφία από το ταξίδι της στη Βενετία

Το συγκινητικό σχόλιο της Άλκηστις Πρωτοψάλτη κάτω από την δημοσίευση.

17 Μαϊ 2024

O Βαγγέλης Παπαθανασίου (ή απλά o θρύλος Vangelis) σε σπάνιες εικόνες

Ο βραβευμένος με Όσκαρ μουσικός, ο σπουδαίος Vangelis, ήταν ένας λόγος για να νιώθουμε περήφανοι σαν Έλληνες.

16 Μαϊ 2024

Η πριγκίπισσα Σοφία νύφη στο πλευρό του Δον Χουάν - Οι τρεις γάμοι του πιο πολυσυζητημένου βασιλικού ζευγαριού

62 χρόνια πριν. Στον ορθόδοξο γάμο παρέστησαν γαλαζοαίματοι και ευγενείς από 29 χώρες.

15 Μαϊ 2024

Η σκληρή αλήθεια μιας πονεμένης ζωής- Η Καίτη Γκρέυ εξομολογείται 27 χρόνια πριν

Η υιοθεσία που την στιγμάτισε και η σύγκρουση με την θετή της μητέρα μέσα από τα λόγια της θρυλικής τραγουδίστριας.

15 Μαϊ 2024

Βίκυ Βανίτα: Ο κρυφός έρωτας για τον Σειληνό η μοναχική ζωή και ο ακόμα πιο μοναχικός θάνατος

Η όμορφη ηθοποιός γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 15 Μαΐου 1948 και "έφυγε" στις 8 Μαρτίου 2007. Αλλά δεν αποκάλυψε ποτέ το μεγάλο μυστικό της ασθένειάς της.

15 Μαϊ 2024

"Η ζωή είναι σύντομη. Κάνε μια απιστία" - Το απίστευτο σκάνδαλο της διαρροής των στοιχείων χιλιάδων χρηστών της εφαρμογής για παράνομες σχέσεις

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το διάσημο app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων το 2015.