ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Μάρω Κοντού νύφη στον πρώτο της γάμο το 1960

Το 1960, η ηθοποιός, ανέβηκε για πρώτη φορά τα σκαλιά της εκκλησίας με τον Ελληνογερμανο Αριστείδη Καρύδη-Φουκς.

H Μάρω Κοντού τιμά το ελληνικό θέατρο και τον κινηματογράφο πάνω από 60 χρόνια.

Μέχρι σήμερα, έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 60 ταινίες και σε 90 και πλέον θεατρικά έργα. Ο πλέον διάσημος ρόλος της, ήταν στη διαχρονική ταινία του ίδιου "Η δε Γυνή να Φοβείται τον Άνδρα" το 1965, στην οποία μαζί με τον Γιώργο Κωνσταντίνου υποδύθηκαν το ζεύγος Κοκοβίκου, ένα από τα πλέον διάσημα ζευγάρια του ελληνικού κινηματογράφου. Εποχή άφησαν και οι 13 ταινίες της με συμπρωταγωνιστή τον Λάμπρο Κωνσταντάρα.

Στην προσωπική της ζωή η Μάρω Κοντού έκανε δύο γάμους. Ο πρώτος ήταν με τον διευθυντή φωτογραφίας, Αριστείδη Καρύδη Φουκς και ο δεύτερος με τον διαφημιστή Γιώργο Δόξα, γιο του λογοτέχνη και ποιητή Τάκη Δόξα.

Μια φωτογραφία από τον πρώτο της γάμο της είδαμε στο "Elenas Diary Βlog" στο Instagram. Η Μάρω Κοντού ντυμένη νύφη βρίσκεται στην εκκλησία μαζί με τον αγαπημένο της.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας σημειώνεται: "Η Μάρω Κοντού την ημέρα του γάμου της με τον Ελληνογερμανό κινηματογραφιστή Αριστείδη Καρύδη-Φουκς (αριστερά), τον Ιανουάριο του 1960: "Πιστεύω ότι ο πιο δυνατός μου έρωτας, που με πόνεσε κιόλας, ήταν με τον Αριστείδη Καρύδη-Φουκς" είχε δηλώσει η ηθοποιός σε συνέντευξη της. Η γνωριμία και ο δρόμος προς το γάμο ήταν επεισοδιακή: "Έκανε μία δήθεν απόπειρα αυτοκτονίας και το έφαγα το παραμυθάκι εγώ κι έτσι παντρευτήκαμε. Η μαμά με είχε φροντίσει με ένα συνοικέσιο με έναν εφοπλιστή και μην έχοντας ακόμη ούτε ερωτευτεί είπα ναι. Στο τελευταίο γύρισμα γίνεται ένα τραπέζι από την παραγωγή, είμαστε όλοι και είναι απέναντί μου ο Καρύδης και μου πετάει σποράκια από πεπόνι.

Απαντάω κι εγώ με τα σποράκια και μετά σταματάει, δεν μου δίνει σημασία. Έρχεται στο αυτί μου και μου λέει "εγώ με αρραβωνιασμένες δεν φλερτάρω. Και όπως δεν τον θέλω καθόλου αυτόν που έχω αρραβωνιαστεί, κι εκείνο το βράδυ έγινε ηλεκτρισμός, κάνω έτσι εγώ, πετάω τη βέρα, δίπλα η θάλασσα, και λέω "τώρα δεν είμαι”. Αυτό ήταν!" Ο γάμος όμως δεν κράτησε. "Στα 7 χρόνια ο άντρας μου άρχισε να ξενοβλέπει, εγώ το μυρίστηκα και δεν μου άρεσε. Το κερατάκι μου το έχω φάει. Και νομίζω ότι είναι δεδομένο. Το άλλο πρόσωπο ήταν πολύ διάσημο, αλλά δεν ήταν αυτή η αιτία. Πρώτα είχαμε χαθεί και μετά έγινε αυτή η συνάντηση της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον άντρα μου, που ήταν μόνοι τους επί 40 μέρες και γύριζαν μια ταινία. Ήταν η στιγμή να το διαλύσουμε. Βγάλτε το πια αυτό που το μασάνε σε κάθε συνέντευξη. "Χώρισες γιατί στον πήρε η Αλίκη". Καμία γυναίκα δεν παίρνει κανέναν άντρα από κανένα σπίτι, όταν ήδη το σπίτι δεν είναι έτοιμο να διαλυθεί".

Read Next

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

Περισσότερα από

Stories

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.

27 Απρ 2024

Μπετόβεν- Für Elise: Ποια ήταν η Λίζα που απέρριψε ερωτικά τον Μπετόβεν;

Η πρεμιέρα της πιο δημοφιλούς σύνθεσης του Μπετόβεν, Für Elise, δόθηκε στις 27 Απριλίου 1810. Και σχετίζεται με την ανύπαρκτη ερωτική ζωή του σπουδαιότερου συνθέτη όλων των εποχών.

26 Απρ 2024

Η Βασίλισσα με τα Ανδρικά Πόδια

Η Φάνι Μπλάνκερς - Κουν, η θρυλική μορφή του στίβου που κουβαλούσε τα μωρά της στο στάδιο σ’ ένα καλάθι και τα τάιζε στα διαλείμματα, γεννήθηκε σαν σήμερα.

26 Απρ 2024

Ρετρό κλικ: Όταν ο Ηλίας Ψινάκης διαφήμιζε τσίχλες 40 χρόνια πριν

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα και μάνατζερ στο χώρο του θεάματος ως μανεκέν την δεκαετία του 1980.

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.