ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τεταμένες σχέσεις και σκάνδαλα στην βασιλική αυλή: Εκτός από του Χάρι, ποιες άλλες βασιλικές οικογένειες είναι υπό διάλυση;

Όλα όσα συμβαίνουν και στις...καλύτερες οικογένειες.

Μπορεί τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι να κρέμασαν στα μανταλάκια τους Βρετανούς royals, οι ίντριγκες και οι οικογενειακές διαμάχες ωστόσο δεν φαίνεται να είναι αποκλειστικά δίκο τους προνόμιο. Με μια γρήγορη αναζήτηση, οι βασιλικές αυλές της δύσης προσπαθούν να κρύψουν μυστικά και εσωτερικές διαμάχες κάτω από το χαλί, την στιγμή που πρωτοσέλιδα στιγματίζουν τα ονόματά τους δίπλα σε εκκεντρικούς τίτλους. Πρόκειται απλώς για παρανοήσεις και σκευωρίες του Τύπου ή απλώς όλα αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες; Ιδού η απορία…

Βασιλική οικογένεια Δανίας

Με την έναρξη της νέας χρονιάς, τέθηκε σε εφαρμογή η απόφαση της βασίλισσας Μαργκρέτε να αφαιρεθούν οι πριγκιπικοί τίτλοι από τα τέσσερα εγγόνια της και παιδιά του δευτερότοκου γιου της, πρίγκιπα Γιόακιμ, εξασφαλίζοντας τους με τον τρόπο αυτό "ένα καλύτερο μέλλον" μακριά από τις υποχρεώσεις της υπαγωγής του στέμματος. Η είδηση ανακοινώθηκε από το Παλάτι, προκαλώντας έντονη ενόχληση στον πρίγκιπα Γιόακιμ και την σύζυγο του, πριγκίπισσα Μαίρη, οι οποίοι μιλώντας ανοιχτά στον Τύπο, δήλωσαν "αιφνιδιασμένοι" με την κίνηση της 82χρονης βασίλισσας αλλά και βαθύτατα "πληγωμένοι". Η Μαργκρέτε ΙΙ’ της Δανίας, έπειτα από αυστηρή κριτική που δέχτηκε, ζήτησε "συγγνώμη" για την υποτίμηση των συνεπειών στην οικογένεια του γιου της.

Βασιλική οικογένεια Νορβηγίας

Με ένα μέλος λιγότερο έμεινε η βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας, αφού η μοναχοκόρη του βασιλιάς Χάραλντ και της βασίλισσας Σόνια, πριγκίπισσα Μάρθα – Λουίζα, αποφάσισε να παραιτηθεί από τα βασιλικά της καθήκοντα – ακολουθώντας το παράδειγμα του πρίγκιπα Χάρι – ώστε να μπορέσει μελλοντικά να ασχοληθεί χωρίς περιορισμούς και πρωτόκολλα με νέα ενδιαφέροντα και χόμπι. Έκτος αυτού βέβαια, η 51χρονη royal, βρήκε επιτέλους τον έρωτα της ζωής της, στο πρόσωπο του σαμανού Ντούρεκ Βερέτ – ίσως του δημοφιλέστερου "γκουρού" στο Χόλιγουντ. Πριν, ωστόσο, κλείσει πίσω της οριστικά την πόρτα του παλατιού, η Μάρθα – Λουίζα υποσχέθηκε να κρατήσει τον τίτλο της και να συμμετέχει με τον νέο αρραβωνιαστικό της στις βασιλικές εκδηλώσεις.

Βασιλική οικογένεια Ισπανίας

Μια σπάνια σύσσωμη συνάντηση της βασιλικής οικογενείας της Ισπανίας εκτυλίχθηκε λίγες ημέρες νωρίτερα στην κηδεία του τέως βασιλιά της Ελλάδας, Κωνσταντίνου. Στον μητροπολιτικό ναό Αθηνών έδωσαν το παρών εκτός από τον βασιλιά Φελίπε, την σύζυγό του, βασίλισσα Λετίσια και την μητέρα του, βασίλισσα Σοφία, και ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος Α΄. Ο τελευταίος, ο οποίος ζει μόνιμα στο Άμπου Ντάμπι μακριά από την οικογένεια του, οδηγήθηκε το 2014 στην παραίτηση των αξιωμάτων του λόγω των σοβαρών καταγγελιών για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος, αφήνοντας τον θρόνο δικαιωματικά στον γιό του.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

02 Μαϊ 2024

Ποια ήταν στα αλήθεια η τρομακτική και γοητευτική Δούκισσα της Πλακεντίας;

Η Σοφία Λεμπρέν κράτησε ταριχευμένη την κόρη της στο υπόγειο του σπιτιού της και αποτελεί ακόμα και σήμερα να μυστήριο που πλανάται στον αέρα της Αθήνας.

02 Μαϊ 2024

Ταμάρα ντε Λεμπίτσκα: Η φιλήδονη, δύσκολη και ταλαντούχα καλλιτέχνις του μεσοπολέμου που άλλαξε την τέχνη

Εκθέσεις, ένα μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ και τιμές-ρεκόρ σε δημοπρασίες φέρνουν στο προσκήνιο μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιρροή στις αρχές του 20ού αιώνα.

Περισσότερα από

Stories

01 Μαϊ 2024

37 χρόνια πριν: Όταν η Δήμητρα Γαλάνη πόζαρε για αντρικό περιοδικό - Η τολμηρή φωτογράφιση

Το μακρινό 1987 η Δήμητρα Γαλάνη είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του μηνιαίου αντρικού περιοδικού Playboy.

01 Μαϊ 2024

Οριάνα Φαλάτσι-Αλέκος Παναγούλης: Εκείνη έβλεπε μπροστά της έναν ήρωα. Εκείνος μια δυναμική και ασυμβίβαστη γυναίκα

Ένας έρωτας-δυναμίτης ένωσε την ασυμβίβαστη δημοσιογράφο και τον ήρωα της αντίστασης. Εκείνος την Πρωτομαγιά του 1976 βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Εκείνη δεν τον ξεπέρασε ποτέ.

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.