ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το "καταφύγιο" της Βαϊόλα Ντέιβις στο Λος Άντζελες είναι τόσο γαλήνιο που εμπνέει τον διαλογισμό σε κάθε του γωνιά

Επιρροές από την αφροαμερικανική τέχνη, τον "Μυστικό Κήπο" και την μητέρα φύση, είναι όλα όσα ξεχωρίζουν στο εσωτερικό της πολυτελούς οικογενειακής κατοικίας στην Καλιφόρνια.

Όσο η Βαϊόλα Ντέιβις διαπρέπει με τις ερμηνείες της στις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές οθόνες, δουλεύοντας ταυτόχρονα πυρετωδώς πάνω σε νέα project δίπλα στον αγαπημένο της σύζυγό Τζούλιους Τένον, ως παραγωγός, τόσο μεγαλώνει η ανάγκη για ηρεμία και χαλάρωση στο γαλήνιο "καταφύγιό" της στο Λος Άντζελες. Η 57χρονη καταξιωμένη ηθοποιός λατρεύει να αποσυμπιέζεται στον ονειρικά διαμορφωμένο "μυστικό κήπο" του σπιτιού της, επιλέγοντας την αρωματοθεραπεία και τον διαλογισμό.

Για πρώτη φορά η χολιγουντιανή σταρ ανοίγει τις πόρτες της κατάφυτης βίλας της στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού Architectural Digest, αποκαλύπτοντας την πηγή αρμονίας που προάγει την προσωπική και επαγγελματική της ανέλιξη. "Μου αρέσει η κομψή και μοντέρνα διακόσμηση, όμως περισσότερο από όλα απολαμβάνω την άνεση. Οι καναπέδες, οι πολυθρόνες, το κρεβάτι, ακόμα και η καρέκλα του γραφείου θέλω να προσφέρουν αυτή την άνεση στο σώμα" εξηγεί η καλλίτεχνις, καθώς βρίσκεται μαζί με τον σύζυγό της στο σαλόνι όπου υποδέχονται συνήθως τους καλεσμένους τους. Το δωμάτιο είναι διακοσμημένο με έργα τέχνης εμπνευσμένα από την αφροαμερικανική pop κουλτούρα, ενώ στην μέση αυτού υπάρχει ένα μεγάλο ενεργειακό τζάκι ώστε να προσφέρει την αίσθηση της cozy συντροφιάς.

Η πολυτελής κατοικία διαμορφώθηκε από την interion designer Μικαέλα Καντίζ, η οποία φρόντισε σύμφωνα με το διάσημο ζευγάρι, να συμπεριλάβει τα περισσότερα στοιχεία της προσωπικότητάς τους, προκειμένου να αισθάνονται απολύτως οικεία με τον χώρο. Ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή έδωσαν σε τρία κυρίως σημεία του σπιτιού: την κεντρική κρεβατοκάμαρα, τον κήπο και την κουζίνα. Στην τελευταία, η Βαϊόλα μαζί με τον Τζούλιους και την 12χρονη μοναχοκόρη τους Genesis, ξοδεύουν πολύ χρόνο – ειδικά τα σαββατοκύριακα – ετοιμάζοντας πρωινό, χορεύοντας και ακούγοντας μουσική, με την elegant μαρμάρινη αισθητική της να συνοδεύει τις οικογενειακές στιγμές τους.

Το master υπνοδωμάτιο ανήκει φυσικά στο ζευγάρι και είναι σχεδιασμένο και διακοσμημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να ξεκουράζεται όχι μόνο σωματικά με έναν ποιοτικό ύπνο στο handmade στρώμα τους, αλλά και πνευματικά υπό το φως των ανοιχτόχρωμων τοίχων. Τόσο η κρεβατοκάμαρα, όσο και το dressing room ακολουθούν την φιλοσοφία της μητέρας φύσης, αφού στους χώρους αυτούς υπάρχουν διάσπαρτες πινελιές που παραπέμπουν σε δάσος και καταπράσινους βάλτους. Στο εσωτερικό της κατοικίας υπάρχουν ακόμα τρία υπνοδωμάτια, ένα ήσυχο σαλόνι για μελέτη, τραπεζαρία, γραφείο και mini αίθουσα σινεμά.

Η περιήγηση ολοκληρώνεται στο εξωτερικό του ήσυχου σπιτιού, με την πισίνα, το τζακούζι και το pool bar να τραβούν την προσοχή. Βέβαια, όπως εξηγεί και η Ντέιβις το αγαπημένο της σημείο στον "μυστικό κήπο" είναι ένα comfort σαλόνι εξωτερικού χώρου με τζάκι και σιντριβάνι, όπου λατρεύει να διαλογίζεται υπό τους ήχους του τρεχούμενου νερού.

Δείτε τα πλάνα από το εσωτερικό της οικογενειακής κατοικίας της Βαϊόλα Ντέιβις:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.