ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σελίν Ντιόν: Η τραγική ζωή μιας αληθινής σταρ

Η ζωή της σημαδεύτηκε από μεγάλες επαγγελματικές επιτυχίες, "σφραγίστηκε" όμως και από προσωπικές τραγωδίες, καθώς και τεράστιες προκλήσεις.

Η Σελίν Ντιόν έζησε μεγάλους επαγγελματικούς θριάμβους αλλά και αρκετές προσωπικές τραγωδίες τις οποίες η ίδια προσπαθεί, κάθε φορά, να αντιμετωπίσει με δύναμη και αξιοπρέπεια.


Η μοίρα, την χτύπησε για μία ακόμη φορά και οι αντοχές της δοκιμάζονται και πάλι καθώς, όπως η ίδια αποκάλυψε πριν λίγο καιρό, ότι δίνει σκληρή μάχη με μια σπάνια νευρολογική διαταραχή, το Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου (Stiff Person Syndrome-SPS), εξαιτίας του οποίου αναγκάστηκε, ακολουθώντας τις εντολές των γιατρών της, να ακυρώσει την προγραμματισμένη για το καλοκαίρι του 2023 ευρωπαϊκή περιοδεία της, στην οποία συμπεριλαμβανόταν και μία μεγάλη συναυλία, στις 9 Ιουνίου στην Αθήνα.

Η Σελίν Ντιόν γεννήθηκε στο Σαρλμάν, ένα προάστιο του Μόντρεαλ και είναι το μικρότερο από τα δεκατέσσερα παιδιά φτωχής οικογένειας Γαλλοκαναδών. Οι γονείς της είχαν ένα μουσικό μπαρ. Η μητέρα της έπαιζε βιολί και ο πατέρας της ακορντεόν.

Μεγάλωσε σε δύσκολες συνθήκες, το μικρότερο από τα 14 παιδιά μιας δεμένης οικογένειας κοιμόταν… σε ένα συρτάρι ως μωρό, ώστε οι γονείς της να εξοικονομήσουν χρήματα για μία κούνια. Μεγαλώνοντας, είπε επίσης ότι δεχόταν bullying στο σχολείο, λόγω του λεπτού σκελετού και των δοντιών της.

Το πρώτο καταστροφικό χτύπημα για εκείνη ήρθε το 1993 όταν η αγαπημένη 16χρονη ανιψιά της, Kαρίν πέθανε στην αγκαλιά της από επιπλοκές που σχετίζονται με την κυστική ίνωση, ανέφερε το People. "Την είχα στην αγκαλιά μου" είχε πει η Ντιόν στο People. "Άρχισα να σιγοτραγουδάω στο αυτί της και από το πουθενά έκλεισαν τα μάτια της.

Το 2003, η Ντιόν έχασε τον αγαπημένο της πατέρα, Aντεμάρ Ντιόν, ο οποίος πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 80 ετών. "Είναι πολύ δύσκολο, όταν χάνεις έναν γονιό, όταν χάνεις έναν στενό, στενό, στενό άνθρωπο. Όσο χρονών κι αν είναι. Ακόμα κι αν το περιμένεις, δεν μπορείς ποτέ να είσαι προετοιμασμένος για αυτό" είχε πει στον Λάρι Κινγκ το 2004.

Ο θάνατος του συζύγου της

Η σχέση της με τον λιβανέζικης καταγωγής Ρενέ Ανζελίλ, τον σύζυγο και μάνατζέρ της, ήταν επίσης γεμάτη ευτυχία και θλίψη. Τον γνώρισε το 1980, όταν εκείνη ήταν 12 ετών και εκείνος 38, αφού ο αδερφός της του έστειλε μια ηχογράφηση ενός τραγουδιού που η ίδια, η μητέρα της και ένας άλλος αδερφός είχαν γράψει από κοινού. Ως μάνατζερ της Ντιόν, η Ανγκελίλ βοήθησε την καριέρα της να ανθίσει.

Η σχέση έγινε ρομαντική το 1994, μετά τη διάλυση του δεύτερου γάμου του Ανζελίλ. Εκείνη ήταν 19 ετών και εκείνος 45. Παντρεύτηκαν πέντε χρόνια αργότερα σε έναν λαμπερό γάμο στο Μόντρεαλ. Όμως η Ντιόν και η Ανζελίλ πάλεψαν να γίνουν γονείς, όπως μοιράστηκε η Ντιόν με τους θαυμαστές της. Μετά από χρόνια προσπαθειών να μείνει έγκυος, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση σε κλινική γονιμότητας στη Νέα Υόρκη για να βελτιώσει τις πιθανότητές της να συλλάβει, όπως είχε εξομολογηθεί στην Όπρα Ουίνφρεϊ.

Το ζευγάρι αποφάσισε επίσης να καταφύγει σε εξωσωματική γονιμοποίηση. Ο πρώτος τους γιος, ο Ρενέ-Σαρλ, γεννήθηκε το 2001. Η Ντιόν υπέστη αποβολή το 2009 αλλά έμεινε έγκυος σε δίδυμα τον επόμενο χρόνο αφού υποβλήθηκε στην έκτη διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης. Οι δίδυμοι γιοι της, Έντι και Νέλσον, γεννήθηκαν τον Οκτώβριο του 2010.

Εν τω μεταξύ, ο Ανζελίλ πάλεψε με τον καρκίνο όταν τα παιδιά τους ήταν μικρά. Διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο στο λαιμό το 1998, ανέφερε η Montreal Gazette. Όταν επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του συζύγου της, η Σελίν Ντιόν ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας της την απόφασή της να βάλει στον "πάγο" την καριέρα της ώστε να αφοσιωθεί πλήρως στην κατάσταση της υγείας του, καθώς και στα παιδιά τους.

Μετά από δεκάδες γύρους χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας, θεραπεύτηκε από την ασθένεια το 2000, όμως ο καρκίνος επέστρεψε το 2013 και πέθανε τον Ιανουάριο του 2016. Δύο μέρες μετά τον θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, ο αδελφός της Ντιόν, Ντάνιελ, πέθανε σε ηλικία 59 ετών, επίσης από καρκίνο, ανέφερε το CBC.

Η Ντιόν επέστρεψε στις εμφανίσεις ένα μήνα αργότερα και απέτισε φόρο τιμής στον σύζυγό της: "Καταλάβαινα ότι η καριέρα μου ήταν κατά κάποιο τρόπο το αριστούργημα του, το τραγούδι του, η συμφωνία του. Η ιδέα να την αφήσει ημιτελή θα τον είχε πληγώσει τρομερά".

Ο προσωπικός της "γολγοθάς"

Η Ντιόν αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας κατά τη διάρκεια της τεσσάρων δεκαετιών καριέρας της, ανέφερε η Daily Mail. Τον Φεβρουάριο του 2012, παραλίγο να χάσει την ικανότητά της να τραγουδά όταν διαγνώστηκε με "αδυναμία στη δεξιά φωνητική της χορδή" αφού υπέφερε από ιογενή ασθένεια. Μετά από οκτώ εβδομάδες ανάπαυσης, επέστρεψε στη σκηνή τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Η Ντιόν αναγκάστηκε επίσης να ακυρώσει περισσότερες εμφανίσεις το 2018 αφού άρχισε να υποφέρει από μια διαταραχή που κάνει τη βαλβίδα στο αφτί να παραμένει ανοιχτή.

Τώρα που έχει SPS, αντιμετωπίζει την πιθανότητα να χάσει την ικανότητα να περπατάει ή να μιλάει, καθώς η πάθηση επηρεάζει το νευρικό σύστημα, "ειδικά τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό", ανέφερε το CNN, επικαλούμενο το Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικό.

Read Next

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.