ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Διασώστριες…γοργόνες έσωσαν δύτη που βρισκόταν σε κίνδυνο: "Ήταν σαν παραμύθι"

Ο Pablo Avila ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ότι κατάφεραν και τον έσωσαν τρεις γοργόνες.

Με ιστορία βγαλμένη από παραμύθι μοιάζει η διάσωση του Pablo Avila, ο οποίος αδυνατεί ακόμα να πιστέψει ότι κατάφεραν και του έσωσαν την ζωή τρεις γοργόνες. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αργεντινός καταδύτης μαζί με τον επί χρόνια φίλο και δάσκαλό υποβρύχιων καταδύσεων Javier Claramunt, συναντήθηκαν για την καθιερωμένη κατάδυσή τους στην ανοιχτή θάλασσα του νησιού Catalina της Νότιας Καλιφόρνιας. Οι δύο άνδρες αφού έλεγξαν πλήρως τον εξοπλισμό κατάδυσης που ενοικιάσαν από κατάστημα της περιοχής, βούτηξαν στο βυθό ξεκινώντας την εξερεύνηση. Έπειτα από αρκετή πλέον ώρα, ο Claramunt αποφασίζει πως πρέπει επιτέλους να βγουν στην επιφάνεια, ειδοποιώντας τον Avila, τραβώντας τον απαλά.

Οι δύο φίλοι ήταν έτοιμη για την ανάβαση, όταν ξαφνικά ο Avila έκανε νόημα στον Claramunt ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει. "Μου έδειξε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Το στόμα του είχε γεμίσει αφρούς. Μόλις λίγες στιγμές αργότερα έχασε τις αισθήσεις του" εξηγεί ο 62χρονος εκπαιδευτής καταδύσεων στο People. Ο Claramunt κολύμπησε απευθείας προς το μέρος του φίλου του και αφού τον έπιασε και τον οδήγησε προς την επιφάνεια του αφαίρεσε την μάσκα και προσπάθησε να καθαρίσει το στόμα του. Ταυτόχρονα έντρομος καλούσε για βοήθεια, φωνάζοντας δυνατά.

Την κραυγή αγωνίας του Javier Claramunt άκουσε μόλις λίγα μέτρα μακριά η 26χρονη εκπαιδεύτρια καταδύσεων Elaina Garcia, η οποία την στιγμή εκείνη βρισκόταν σε μάθημα ελεύθερης κατάδυσης με εξοπλισμό γοργόνας. "Φορούσα την ούρα της γοργόνας και προσπάθησα να φτάσω κοντά τους όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Οι δύο μαθήτριες μου, Elle και Great Chin, ευτυχώς με ακολούθησαν και με βοήθησαν να τον επαναφέρουμε, γιατί η κατάσταση του ήταν πολύ κακή. Δεν ανέπνεε καθόλου και ήταν δύσκολο να αφαιρέσω τον βαρύ εξοπλισμό του, να του παρέχω τις πρώτες αναπνοές και να κολυμπάω ταυτόχρονα" ανέφερε η Garcia.

Οι τρεις διασώστριες φορώντας ουρά γοργόνας και κολυμβητική μάσκα, κατάφεραν να οδηγήσουν τον Avila στην ακτή, ξεκινώντας ταυτόχρονα καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. "Δεν πίστευα ότι θα κατάφερνε. Δεν είχε καθόλου σφυγμό και προσπαθούσαμε να του παρέχουμε τις πρώτες βοήθειες καθώς βρισκόμασταν ακόμα στην θάλασσα. Ήταν τρελό, βέβαια, την ώρα που εκτελούσαμε το μάθημα να συμβεί αυτό. Το τέλειο timing θα λέγαμε" εξηγεί η 26χρονη πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια κατάδυσης με ουρά γοργόνας. Ο Pablo Avila εφόσον ανάρρωσε πλήρως αισθάνεται ευγνώμων που οι τρεις αυτές "γοργόνες" βρέθηκαν κοντά του την πιο επικίνδυνη στιγμή για την ζωή του. "Όταν μου είπαν τι είχε συμβεί, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Έζησα ένα παραμύθι" καταλήγει συγκινημένος.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

18 Μαϊ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη και τους γιους τους Γιάννη και Κων/νο τον Σεπτέμβριο του 1981 στο Ηρώδειο

Μία σπάνια φωτογραφία των δύο σπουδαίων κυριών του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου και των παιδιών τους.

17 Μαϊ 2024

Όταν ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ ήταν αρραβωνιασμένος με την Κλόντια Σίφερ

Πριν βρεθεί στο στόχαστρο του #MeToo, με 16 γυναίκες να τον καταγγέλουν για σεξουαλικά αδικήματα, ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ήταν αρραβωνιασμένος με την Κλόντια Σίφερ.

Περισσότερα από

Stories

17 Μαϊ 2024

Βίκυ Μοσχολιού: Σπάνια φωτογραφία από το ταξίδι της στη Βενετία

Το συγκινητικό σχόλιο της Άλκηστις Πρωτοψάλτη κάτω από την δημοσίευση.

17 Μαϊ 2024

O Βαγγέλης Παπαθανασίου (ή απλά o θρύλος Vangelis) σε σπάνιες εικόνες

Ο βραβευμένος με Όσκαρ μουσικός, ο σπουδαίος Vangelis, ήταν ένας λόγος για να νιώθουμε περήφανοι σαν Έλληνες.

16 Μαϊ 2024

Η πριγκίπισσα Σοφία νύφη στο πλευρό του Δον Χουάν - Οι τρεις γάμοι του πιο πολυσυζητημένου βασιλικού ζευγαριού

62 χρόνια πριν. Στον ορθόδοξο γάμο παρέστησαν γαλαζοαίματοι και ευγενείς από 29 χώρες.

15 Μαϊ 2024

Η σκληρή αλήθεια μιας πονεμένης ζωής- Η Καίτη Γκρέυ εξομολογείται 27 χρόνια πριν

Η υιοθεσία που την στιγμάτισε και η σύγκρουση με την θετή της μητέρα μέσα από τα λόγια της θρυλικής τραγουδίστριας.

15 Μαϊ 2024

Βίκυ Βανίτα: Ο κρυφός έρωτας για τον Σειληνό η μοναχική ζωή και ο ακόμα πιο μοναχικός θάνατος

Η όμορφη ηθοποιός γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 15 Μαΐου 1948 και "έφυγε" στις 8 Μαρτίου 2007. Αλλά δεν αποκάλυψε ποτέ το μεγάλο μυστικό της ασθένειάς της.

15 Μαϊ 2024

"Η ζωή είναι σύντομη. Κάνε μια απιστία" - Το απίστευτο σκάνδαλο της διαρροής των στοιχείων χιλιάδων χρηστών της εφαρμογής για παράνομες σχέσεις

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το διάσημο app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων το 2015.

14 Μαϊ 2024

Slimane - Νίκος Αλιάγας: Όταν ο Αλιάγας βρισκόταν επί σκηνής με τον Slimane, τον Γάλλο που "μάγεψε" στη Eurovision

Ο Νίκος Αλιάγας είναι παρουσιαστής εδώ και πολλά χρόνια στο γαλλικό "The Voice: La Plus Belle Voix".

14 Μαϊ 2024

Όταν η Σαρλίζ Θερόν ζήτησε "προστασία" στα γυρίσματα του Mad Max, μετά τις απειλές του Τομ Χάρντι

Οι δύο πρωταγωνιστές βρέθηκαν αντιμέτωποι σε μια σκληρή διαμάχη στα γυρίσματα της ταινίας "Mad Max: Fury Road".

14 Μαϊ 2024

46 χρόνια πρίν-Όταν ο Φαίδων Γεωργίτσης συνάντησε τη Ρίτα Χέιγουρθ στη Θεσσαλονίκη, το 1977

Όταν το όμορφο αγόρι του ελληνικού κινηματογράφου συνάντησε τη ντίβα του Χόλιγουντ, που πέθανε σαν σήμερα.

14 Μαϊ 2024

Ρίτα Χέιγουορθ: "Οι άνδρες κοιμούνται με τη Τζίλντα και ξυπνούν μαζί μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τη διάσημη φράση τηςπιο επιθυμητής κοκκινομάλλας του Χόλιγουντ που γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1918. και πέθανε στις14 Μαΐου 1987.