ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Έπλεξε στο χέρι το νυφικό της με 2.5 κιλά μεταξωτό νήμα σε λιγότερο από 45 ημέρες

Η viral νύφη που έγινε ο ορισμός του handmade inspiration.

Πολλές φορές η προετοιμασία ενός γάμου απαιτεί μήνες ολόκληρους πριν την μεγάλη ημέρα γιορτής και σύνδεσης δύο ερωτευμένων ανθρώπων. Από τον προγραμματισμό της λήψης των απαραίτητων εγγράφων, μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια στο στολισμό της δεξίωσης και το menu των καλεσμένων, υπάρχει μια διαρκής αγωνία – συχνά γεμάτη στρες – για να βρίσκονται όλα στην εντέλεια εκείνη την μια και μοναδική ημέρα. Το μεγαλύτερο challenge, ωστόσο, για τις περισσότερες νύφες, που είτε θα επιλέξουν μια μεγαλοπρεπή τελετή, είτε πάλι ένα boho πάρτι σε κάποια παραλία, είναι το "τέλειο νυφικό".

Με ή χωρίς τούλι και φανφάρες, λευκό ή μαύρο, με πέπλο ή βέλο, μεταξωτό ή ταφταδένιο, το εν λόγω φόρεμα έχει μια πολύ συγκεκριμένη αποστολή: να μετατρέψει την εκάστοτε νύφη στην πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου. Και ο σκοπός αυτός δεν αλλάζει, είτε κοστίσει μια περιουσία, είτε μόλις 295 δολάρια. Όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση της Veronika Lindberg Heino, για τους φίλους Kika, η οποία αποφάσισε να δημιουργήσει όντως το απόλυτα μοναδικό νυφικό για εκείνη, ξοδεύοντας λίγα χρήματα και χαρίζοντας ποιοτικό χρόνο στον εαυτό της. Άλλωστε, όπως εξήγησε και η ίδια, δεν υπήρχαν περιθώρια για "περιττά έξοδα" την περίοδο μάλιστα που αποφάσισαν με τον αγαπημένο της να μετακομίσουν σε νέο σπίτι, προετοιμάζοντας ταυτόχρονα τον γάμο τους, ο οποίος θα πραγματοποιούνταν σε μόλις επτά εβδομάδες.

Για την Kika, λοιπόν, το να αναλάβει ακόμα μια πρόκληση στο ήδη γεμάτο, κυρίως λόγω μετακόμισης και προσαρμογής σε έναν νέο χώρο, καθημερινό πρόγραμμά της, ήταν κάτι που δεν μπορούσε να αντισταθεί η δημιουργική πλευρά του χαρακτήρα της. Έτσι, αποφάσισε να επιδείξει το ταλέντο της στο πλέξιμο, αναλαμβάνοντας να ράψει στο χέρι το νυφικό της φόρεμα, αγοράζοντας απλώς 2.5 κιλά μεταξωτό νήμα, βελόνες πλεξίματος και βελονάκια για κέντημα. Την διαδικασία, σαφώς, φρόντισε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους στα social media, κρατώντας τους ενήμερους από την πρώτη έως την τελευταία ημέρα για την εξέλιξη του project της.

"Λατρεύω τις προκλήσεις και συχνά είμαι υπερβολικά φιλόδοξη. Η σκέψη για ένα handmade νυφικό από τα δικά μου χέρια ήταν ακραία ενθαρρυντική, για αυτό και αποφάσισα να πάρω το ρίσκο και να το κάνω πράξη. Όταν παρήγγειλα το νήμα και ανακοίνωσα στους φίλους μου στο Instagram τι επρόκειτο να κάνω, κατάλαβα πως δεν υπάρχει επιστροφή" ανέφερε σε συνέντευξη της στο "Good Morning America". Το πρώτο βήμα της διαδικασίας ήταν να επιλέξει το σχέδιο. Η Kika είχε φανταστεί ακριβώς πως θα ήθελε να μοιάζει το νυφικό της, το οποίο έφερε επιρροές από φορέματα διάφορων πολυτελών οίκων μόδας, όπως ο Dior και o Schiaparelli. Έπειτα από πολλά σκίτσα, ανακάλυψε το σχέδιο που θα ήθελε να ακολουθήσει και κάπως έτσι ξεκίνησε το πλέξιμο.

Ολοκληρώνοντας πρώτο το μπούστο του φορέματος, η Φιλανδή καλλιτέχνις βρέθηκε αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη "καταστροφή" των τελευταίων δύο εβδομάδων. Κατά την δοκιμή αυτού, η Kika διαπίστωσε πως ήταν αρκετά μεγάλο, χωρίς να υπάρχει τρόπος διόρθωσης. Απογοητευμένη, αλλά όχι ηττημένη, αποφάσισε να το σκίσει και να ξεκινήσει από την αρχή. Την ατυχία της αυτή μοιράστηκε με τους followers της, οι οποίοι παρακολουθώντας από την αρχή την διαδικασία την προέτρεπαν να μην τα παρατήσει.

"Το ενθαρρυντικά μηνύματα, αλλά και το πείσμα μου να δώσω ζωντάνια στο όραμα μου με βοήθησαν να συνεχίσω υπομονετικά" σχολίασε, επισημαίνοντας πως έπειτα από σχεδόν 45 ημέρες σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης μπορούσε να δοκιμάσει ολοκληρωμένο το νυφικό των ονείρων της και ας ήταν η μια και μοναδική πρόβα που πρόλαβε να κάνει τέσσερις μόλις ημέρες πριν την τελετή του γάμου. Η ευτυχία αλλά και η επιτυχία του κατορθώματος της διαγράφονται σε κάθε φωτογραφία που δημοσίευσε με το τελικό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

Περισσότερα από

Stories

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"