ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τζάκλιν Σμιθ: Ο αγέραστος "Άγγελος του Τσάρλι", ο καρκίνος του μαστού, οι τέσσερις γάμοι και τα εγγόνια

Η Τζάκλιν Σμίθ στα 77 παραμένει αώνιο σύμβολο ομορφιάς. ​

Η Τζάκλιν Έλεν Σμιθ γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1945 στο Χιούστον του Τέξας. Ο ρωσοεβραϊκής καταγωγής πατέρας της ήταν οδοντίατρος και άλλαξε το επώνυμο του από Κούπφερσμιτ σε Σμιθ για επαγγελματικούς και κοινωνικούς λόγους.

Μετά το Λύκειο, η Τζάκλιν Σμιθ αποφάσισε να ακολουθήσει σπουδές ψυχολογίας και υποκριτικής στο Πανεπιστήμιο της Αγίας Τριάδας (Trinity University) στον Σαν Αντόνιο του Τέξας. Ένα χρόνο αργότερα άλλαξε γνώμη. Εγκατέλειψε τις σπουδές της και αποφάσισε να ασχοληθεί με το μπαλέτο και το μόντελινγκ.

Η πρώτη ταινία και "Οι Άγγελοι του Τσάρλι"

To 1968 άρχισε να εμφανίζεται σε τηλεοπτικές διαφημίσεις για προϊόντα ομορφιάς και το 1969 ξεκίνησε την κινηματογραφική καριέρα της με ένα πέρασμα από την κωμωδία του Λάρι Πιρς "Αντίο, έρωτά μου" ("Goodbye, Columbus"), βασισμένη στο μυθιστόρημα του Φίλιπ Ροθ "Αντίο Κολόμπους", όπως είναι γνωστό στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια έπαιξε σε τηλεοπτικές σειρές και το 1976 κέρδισε τον ρόλο που την έκανε γνωστή. Υποδύθηκε την Κέλι Γκάρετ, τη μία από τις τρεις όμορφες ιδιωτικές ντετέκτιβ της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς "Οι Άγγελοι του Τσάρλι" ("Charlie’s Angels").

Οι τρεις "Άγγελοι" έχουν ως εργοδότη ένα μυστηριώδη εκατομμυριούχο, που δεν έχουν δει ποτέ και λαμβάνουν τις εντολές του μέσω μηνυμάτων.

Η σειρά κράτησε έως το 1981 και γνώρισε παγκόσμια επιτυχία – και στην Ελλάδα. Μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο τρεις φορές: το 2000, το 2003 με τον τίτλο "Οι Άγγελοι του Τσάρλι: Δράση Πέρα από τα Όρια" ("Charlie’s Angels: Full Throttle") και το 2019, με διαφορετικές ηθοποιούς από το αρχικό τηλεοπτικό καστ.

Η Τζάκλιν Σμιθ έκανε ένα πέρασμα στις δύο τελευταίες ταινίες. Τέτοια ήταν η απήχησε της σειράς, ώστε το 1979 η Σμιθ απέρριψε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του Τζέιμς Μποντ "Επιχείρηση Μουνρέικερ" ("Moonraker").

Υποψηφιότητα για "Χρυσή Σφαίρα"

Το 1981 σημείωσε μία ακόμη επιτυχία με τη βιογραφική τηλεταινία "Jacqueline Bouvier Kennedy", στην οποία υποδυόταν την Τζάκι Κένεντι (μετέπειτα Ωνάση), σύζυγο του Αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι.

Για την ερμηνεία της ήταν υποψήφια για "Χρυσή Σφαίρα" το 1982. Από τότε συνέδεσε την καριέρα της με την τηλεόραση, πρωταγωνιστώντας σε τηλεταινίες και συμμετέχοντας σε επεισόδια δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών ("Law&Order, "CSI" κ.ά.).

Παράλληλα, εκμεταλλευόμενη την επιτυχία της στην τηλεόραση, ανέπτυξε μία επικερδή επιχειρηματική δραστηριότητα με γυναικεία (ρούχα, αρώματα, περούκες, κ.α) και οικιακά είδη.

Το 2003 έδωσε μάχη με τον καρκίνο του μαστού και βγήκε νικήτρια. Από τότε συμμετέχει κι ενισχύει οικονομικά ενημερωτικές καμπάνιες για τον καρκίνο του μαστού.

Η Τζάκλιν Σμιθ έχει παντρευτεί τέσσερις φορές και από τρίτο γάμο της με τον Άγγλο κινηματογραφιστή Άντονι Ρίτσμοντ απέκτησε δύο παιδιά.

Στα 76 πιο όμορφη από ποτέ

Πριν από λίγες ημέρες πιο λαμπερή από ποτέ εμφανίστηκε στο The Farrah Fawcett Foundation ίδρυμα που είχε ιδρύσει η αείμνηστη Φάρα Φόσετ. Το Ίδρυμα Farrah Fawcett στοχεύει να βρει μια θεραπεία για τον καρκίνο και ιδιαίτερα τους καρκίνους που σχετίζονται με τον HPV. Θυμίζουμε ότι η ηθοποιός Φάρα Φόσετ πέθανε το 2009 μετά από τρία χρόνια μάχης με τον καρκίνο του πρωκτού.

Read Next

18 Μαϊ 2024

Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη και τους γιους τους Γιάννη και Κων/νο τον Σεπτέμβριο του 1981 στο Ηρώδειο

Μία σπάνια φωτογραφία των δύο σπουδαίων κυριών του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου και των παιδιών τους.

17 Μαϊ 2024

Όταν ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ ήταν αρραβωνιασμένος με την Κλόντια Σίφερ

Πριν βρεθεί στο στόχαστρο του #MeToo, με 16 γυναίκες να τον καταγγέλουν για σεξουαλικά αδικήματα, ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ήταν αρραβωνιασμένος με την Κλόντια Σίφερ.

Περισσότερα από

Stories

17 Μαϊ 2024

Βίκυ Μοσχολιού: Σπάνια φωτογραφία από το ταξίδι της στη Βενετία

Το συγκινητικό σχόλιο της Άλκηστις Πρωτοψάλτη κάτω από την δημοσίευση.

17 Μαϊ 2024

O Βαγγέλης Παπαθανασίου (ή απλά o θρύλος Vangelis) σε σπάνιες εικόνες

Ο βραβευμένος με Όσκαρ μουσικός, ο σπουδαίος Vangelis, ήταν ένας λόγος για να νιώθουμε περήφανοι σαν Έλληνες.

16 Μαϊ 2024

Η πριγκίπισσα Σοφία νύφη στο πλευρό του Δον Χουάν - Οι τρεις γάμοι του πιο πολυσυζητημένου βασιλικού ζευγαριού

62 χρόνια πριν. Στον ορθόδοξο γάμο παρέστησαν γαλαζοαίματοι και ευγενείς από 29 χώρες.

15 Μαϊ 2024

Η σκληρή αλήθεια μιας πονεμένης ζωής- Η Καίτη Γκρέυ εξομολογείται 27 χρόνια πριν

Η υιοθεσία που την στιγμάτισε και η σύγκρουση με την θετή της μητέρα μέσα από τα λόγια της θρυλικής τραγουδίστριας.

15 Μαϊ 2024

Βίκυ Βανίτα: Ο κρυφός έρωτας για τον Σειληνό η μοναχική ζωή και ο ακόμα πιο μοναχικός θάνατος

Η όμορφη ηθοποιός γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 15 Μαΐου 1948 και "έφυγε" στις 8 Μαρτίου 2007. Αλλά δεν αποκάλυψε ποτέ το μεγάλο μυστικό της ασθένειάς της.

15 Μαϊ 2024

"Η ζωή είναι σύντομη. Κάνε μια απιστία" - Το απίστευτο σκάνδαλο της διαρροής των στοιχείων χιλιάδων χρηστών της εφαρμογής για παράνομες σχέσεις

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το διάσημο app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων το 2015.

14 Μαϊ 2024

Slimane - Νίκος Αλιάγας: Όταν ο Αλιάγας βρισκόταν επί σκηνής με τον Slimane, τον Γάλλο που "μάγεψε" στη Eurovision

Ο Νίκος Αλιάγας είναι παρουσιαστής εδώ και πολλά χρόνια στο γαλλικό "The Voice: La Plus Belle Voix".

14 Μαϊ 2024

Όταν η Σαρλίζ Θερόν ζήτησε "προστασία" στα γυρίσματα του Mad Max, μετά τις απειλές του Τομ Χάρντι

Οι δύο πρωταγωνιστές βρέθηκαν αντιμέτωποι σε μια σκληρή διαμάχη στα γυρίσματα της ταινίας "Mad Max: Fury Road".

14 Μαϊ 2024

46 χρόνια πρίν-Όταν ο Φαίδων Γεωργίτσης συνάντησε τη Ρίτα Χέιγουρθ στη Θεσσαλονίκη, το 1977

Όταν το όμορφο αγόρι του ελληνικού κινηματογράφου συνάντησε τη ντίβα του Χόλιγουντ, που πέθανε σαν σήμερα.

14 Μαϊ 2024

Ρίτα Χέιγουορθ: "Οι άνδρες κοιμούνται με τη Τζίλντα και ξυπνούν μαζί μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τη διάσημη φράση τηςπιο επιθυμητής κοκκινομάλλας του Χόλιγουντ που γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1918. και πέθανε στις14 Μαΐου 1987.