ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αλέξανδρος και Χριστίνα Ωνάση: Παιδικές αναμνήσεις μέσα στον πλούτο

Το ρετρό κλικ των δύο απογόνων του διασημότερου κροίσου του 20ου αιώνα, Αριστοτέλη Ωνάση.

Ωνασης

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης ως ένας εκ των ισχυρότερων εφοπλιστών του κόσμου και ως ο διασημότερος κροίσος του 20ου αιώνα προσέλκυε πάντοτε το ενδιαφέρον κυρίως λόγω της πολυτάραχης προσωπικής του ζωής. Από τις ένδοξες και μεγαλειώδης στιγμές μέσα στα πλούτη, κατέληξε να βυθιστεί στην στεναχώρια και την πλήρη κατάρρευση, όταν ο μοναχογιός του, Αλέξανδρος, σκοτώθηκε σε δυστύχημα με το αεροσκάφος του. Η "κατάρα" που συνόδευε έκτοτε την οικογένεια είχε ως αποτέλεσμα το τραγικό τέλος όλων σχεδόν των μελών της οικογένειας του, αφού τόσο η κόρη του, Χριστίνα, όσο και η πρώτη του σύζυγος, Τίνα Λιβανού, – μετά τον θάνατό του – βρέθηκαν νεκρές κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Όσο για την δεύτερο σύζυγό του και τέως Πρώτη Κυρία των ΉΠΑ, Τζάκι Κένεντι, πέθανε από καρκίνο το 1994.

Παρά το τραγικό τέλος μιας ισχυρής δυναστείας, η οικογένεια Ωνάση, χωρίς αμφιβολία, έζησε πλουσιοπάροχα χρόνια, όπως επίσης και ευτυχισμένες στιγμές. Ο Έλληνας εφοπλιστής είχε ιδιαίτερη αδυναμία στα δύο του παιδιά, την οποία φρόντιζε να δείχνει με τον δικό του πάντοτε τρόπο. Οι απαιτητικές επαγγελματικές υποχρεώσεις ασφαλώς δεν του επέτρεπαν να βρίσκεται συνεχόμενα δίπλα τους, κατοικώντας μαζί τους σε κάτω από μια σταθερή εστία όπως συνηθίζουν οι περισσότερες παραδοσιακές οικογένειες. Άλλωστε, τόσο ο Αριστοτέλης, όσο και η Τίνα μοίραζαν τον χρόνο τους ανάμεσα στο Παρίσι, τη Γαλλική Ριβιέρα, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, οπότε σπάνια συνυπήρχαν όλοι μαζί οικογενειακά σε ένα σπίτι. Μάλιστα, ο Αλέξανδρος και η Χριστίνα γνώρισαν ως μοναδική σταθερή "κατοικία" την υπερπολυτελή θαλαμηγό του εφοπλιστή "Χριστίνα", η οποία αποτελούσε και το "στρατηγείο" των μεγάλων αποφάσεων και επιχειρηματικών του σχεδίων.

Από την εποχή της παραμονής τους μέσα στο πλωτό σπίτι τους, δημοσίευσε ένα ρετρό κλικ η δημοσιογράφος και συλλέκτρια σπάνιων ντοκουμέντων, Έλενα Μακρή – Λυμπέρη, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Η φωτογραφία από την δεκαετία του 1950 απεικονίζει τον Αλέξανδρο και την Χριστίνα σε νεαρή ηλικία, να κάθονται χαμογελαστοί στο πιάνο, ενώ προσπαθούν να παίξουν κάποια μελωδία. "Αυτό που ίσως δεν φαίνεται στην φωτογραφία των μικρών Ωνάση στο πιάνο είναι πως αν και ο Αλέξανδρος ήταν κάπως πιο πειθαρχημένος και τα δυο τέκνα του Αριστοτέλη Ωνάση ήταν ατίθασα και συχνά άτακτα με πρώτη και καλύτερη τη μικρή Χριστίνα η οποία δεν ήταν εύκολο παιδί. Σε ηλικία τριών ετών έπαψε να μιλάει για ένα διάστημα ενώ κατόπιν έγινε υπερκινητική και σκανδαλιάρα" σημειώνεται μεταξύ άλλων στην λεζάντα.

Read Next

03 Μαϊ 2024

Αυτοκτόνησαν και οι τρεις μεγάλοι έρωτες της ζωής της: Η τραγική ιστορία της ντίβας Δαλιδά

Στις 3 Μαΐου 1987, η Δαλιδά βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι, έχοντας πάρει ισχυρή δόση βαρβιτουρικών. "Η ζωή μου έγινε ανυπόφορη, συγχωρήστε με".

03 Μαϊ 2024

Μαρίκα Κοτοπούλη - Ίωνας Δραγούμης. Ένας δύσκολος έρωτας σαν αρχαία τραγωδία

Αυτό είναι το χρονικό μίας από τις πιο παθιασμένες και δύσκολες ιστορίες αγάπης στην Ελλάδα με πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιού που γεννήθηκε σαν σήμερα.

Περισσότερα από

Stories

02 Μαϊ 2024

"Δεν μπορούσα να του αρνηθώ, ήταν Θεός, ένας Νουρέγιεφ, ένα ελάφι που χόρευε"

Η έντονη σχέση της Μαρίας Ιωαννίδου και του Βαγγέλη Σειληνού, όταν ήταν πολύ νέοι. Τους χώριζαν πολλά αλλά τους ένωνε η αγάπη για τον χορό.

02 Μαϊ 2024

Ποια ήταν στα αλήθεια η τρομακτική και γοητευτική Δούκισσα της Πλακεντίας;

Η Σοφία Λεμπρέν κράτησε ταριχευμένη την κόρη της στο υπόγειο του σπιτιού της και αποτελεί ακόμα και σήμερα να μυστήριο που πλανάται στον αέρα της Αθήνας.

02 Μαϊ 2024

Ταμάρα ντε Λεμπίτσκα: Η φιλήδονη, δύσκολη και ταλαντούχα καλλιτέχνις του μεσοπολέμου που άλλαξε την τέχνη

Εκθέσεις, ένα μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ και τιμές-ρεκόρ σε δημοπρασίες φέρνουν στο προσκήνιο μία από τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιρροή στις αρχές του 20ού αιώνα.

01 Μαϊ 2024

37 χρόνια πριν: Όταν η Δήμητρα Γαλάνη πόζαρε για αντρικό περιοδικό - Η τολμηρή φωτογράφιση

Το μακρινό 1987 η Δήμητρα Γαλάνη είχε φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του μηνιαίου αντρικού περιοδικού Playboy.

01 Μαϊ 2024

Οριάνα Φαλάτσι-Αλέκος Παναγούλης: Εκείνη έβλεπε μπροστά της έναν ήρωα. Εκείνος μια δυναμική και ασυμβίβαστη γυναίκα

Ένας έρωτας-δυναμίτης ένωσε την ασυμβίβαστη δημοσιογράφο και τον ήρωα της αντίστασης. Εκείνος την Πρωτομαγιά του 1976 βρήκε τραγικό θάνατο κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Εκείνη δεν τον ξεπέρασε ποτέ.

01 Μαϊ 2024

Γιάννης Ρίτσος: "Γιέ μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, καρδούλα της καρδιάς μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου. Ένα από τα πιο γνωστά έργα του ποιητή που γεννήθηκε σαν σήμερα.

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

29 Απρ 2024

"Μόνο γιατί μ' αγάπησες": Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά ποιήματα της Μαρίας Πολυδούρη

H ποιήτρια που πέθανε σαν σήμερα απο φυματίωση ήταν πολύ νέα, αλλά πρόλαβε να αφήσει ένα αξιόλογο ποιητικό έργο και ύμνησε τον εξαγνισμό μέσω του έρωτα.