ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ήταν μόλις 14 ετών όταν εκτελεστηκε στην ηλεκτρική καρέκλα στις 16 Ιουνίου 1944

Η αληθινή ιστορία πίσω από "Το Πράσινο Μίλι".

To νεαρότερο άτομο που καταδικάστηκε ποτέ σε θάνατο στις ΗΠΑ στον 20ο αιώνα, ήταν μόλις 14 ετών όταν εκτελεστηκε στην ηλεκτρική καρέκλα στις 16 Ιουνίου 1944.

Ο Τζορτζ Στίνι γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1929, στο Alcolu της Νότια Καρολίνα. Ήταν ένα από τα πέντε παιδιά μιας Αφροαμερικανικής οικογένειας. Η πόλη του ήταν μικρή και χωρίζονταν σε δύο μέρη με γραμμές τρένου, για να διαχωρίζονται οι λευκοί από τους μαύρους. Εκείνος ήταν ταραχοποιός, αλλά ποτέ δεν δημιούργησε κάποιο σημαντικό πρόβλημα. Ώσπου, κατηγορήθηκε για φόνο.

Στις 24 Μαρτίου του 1944, η Μπέτυ 11 ετών και την Μαίρη 7 αντίστοιχα, έκαναν ποδήλατο ψάχνοντας για λουλούδια. Τα δύο λευκά κορίτσια βρισκόταν στην "μαύρη πλευρά" της πόλης, όταν συνάντησαν τον Τζορτζ Στίνι με την μικρότερη αδελφή του, Aime. Τα κορίτσια έψαχναν για λουλούδια. Οι Στίνι τους κατατόπισαν για το που θα βρουν τα λουλούδια και αυτήν ήταν η τελευταία φορά που εθεάθησαν τα κορίτσια.

Όταν τα κορίτσια δεν επέστρεψαν σπίτι εκείνο το βράδυ, σήμανε συναγερμός σε όλη την κοινότητα. Στις έρευνες συμμετείχε και ο πατέρας του Στίνι.

Ωστόσο, δεν κράτησαν πολύ. Τα κορίτσια βρέθηκαν την επομένη, στις 2:30 τα ξημερώματα σε έναν πλημμυρισμένο λάκκο. Ο ιατροδικαστής υποστηρίζει πως τα κορίτσια κατέληξαν από επαναλαμβανόμενα χτυπήματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο από ένα άγνωστο αντικείμενο με μια μικρή στρογγυλή κεφαλή περίπου στο μέγεθος ενός σφυριού. Το φονικό όπλο δε βρέθηκε, όμως, ποτέ.

Η αστυνομία μαθαίνει πως ο Στίνι ήταν ο τελευταίος που είδε τα κορίτσια. Τον συλλαμβάνουν και τον ανακρίνουν χωρίς δικηγόρο ή μάρτυρες. Κρίνεται ένοχος, με την αστυνομία να υποστηρίζει πως ομολόγησε τους φόνους. Γραπτή ομολογία, όπως συνηθίζεται, δεν υπάρχει. Υπάρχουν, ωστόσο, δυο εκδοχές για το τι έγινε.

Στην πρώτη, ο Στίνι δέχτηκε επίθεση από τα κορίτσια όταν προσπάθησε να βοηθήσει την μια, που είχε πέσει στον λάκκο. Τις σκότωσε σε αυτοάμυνα. Στην άλλη, ακολούθησε τα κορίτσια και επιτίθεται πρώτα στην Μαίρη και στη συνέχεια στην Μπέτυ. Ο τότε κυβερνήτης της περιοχής, Johnston, προσθέτει στην κατηγορία τον διπλό βιασμό της Μπέτυ κάτι που αρνούνται οι ιατροδικαστές.

Ο Στίνι οδηγείται στη φυλακή για 83 μέρες

Οι γονείς του έχουν το δικαίωμα να τον δουν μόνο μια φορά. Στις 16 Ιουνίου του 1944, οδηγείται σε μια δίκη δυο ωρών. Ο συνήγορος του, Charles Plowden, δεν παρουσίασε αποδεικτικά στοιχεία ή μάρτυρες, ούτε ανέκρινε τους αστυνομικούς που συνέλαβαν το αγόρι. Δέχτηκε κάθε κατηγορία ασυζητητί. Το δικαστικό επιτελείο, όλοι λευκοί άνδρες, θα τον κρίνει ένοχο για φόνο πρώτου βαθμού μετά από συνδιάσκεψη 10 λεπτών.

Ο Τζορτζ Στίνι θανατώνεται την ίδια ημέρα στην ηλεκτρική καρέκλα.

Η υπόθεση, όμως, δεν ξεχάστηκε. Μια ομάδα δικηγόρων, αφού διάβασε για την υπόθεση σε άρθρα της κοινότητας, άνοιξε ξανά τον φάκελο, το 2004. Βρίσκουν στοιχεία και ανακρίνουν μάρτυρες. Η μικρή αδερφή του Τζορτζ Στίνι, Aime, βρίσκονταν μαζί του κατά την ώρα των φόνων. Το αίμα που βρέθηκε έξω και μέσα στον λάκκο, ήταν πολύ λίγο ώστε τα κορίτσια να είχαν σκοτωθεί εκεί. Ο συγκρατούμενος του, Wilford "Johnny” Hunter, καταθέτει πως το αγόρι υποστήριζε πάντα την αθωότητα του και πως η αστυνομία τον ανάγκασε να δηλώσει ένοχος.

Ο George Frierson, μάλιστα, ένας από τους δικηγόρους της οικογενείας δήλωσε πως υπάρχει μια ομολογία για τους φόνους. Ένας ετοιμοθάνατος εκμυστηρεύτηκε στην οικογένεια του πως αυτός ήταν υπαίτιος των φόνων. Η οικογένεια το επιβεβαιώνει, αλλά εκείνος έχει πια πεθάνει. Οι οικογένειες των κοριτσιών, από την άλλη, αρνούνται την ύπαρξη της ομολογίας.

Στις 17 Δεκεμβρίου 2014, η υπόθεση πηγαίνει στα χέρια της δικαστή Carmen T. Mullen, η οποία κρίνει την δίκη "σκληρή και ασυνήθιστη". Η διαδικασία της δίκης παραβίασε το Δίκαιο. Επισημαίνει πως τίποτα δεν έγινε για την υπεράσπιση του παιδιού και πως η δίκη είναι άκυρη.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του, και μέχρι την εκτέλεση του κουβαλούσε μια Βίβλο στα χέρια του υποστηρίζοντας την αθωότητα του. Θανατώθηκε δεχόμενος 5.830 volt στο κεφάλι.

Read Next

15 Μαϊ 2024

Βίκυ Βανίτα: Ο κρυφός έρωτας για τον Σειληνό η μοναχική ζωή και ο ακόμα πιο μοναχικός θάνατος

Η όμορφη ηθοποιός γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 15 Μαΐου 1948 και "έφυγε" στις 8 Μαρτίου 2007. Αλλά δεν αποκάλυψε ποτέ το μεγάλο μυστικό της ασθένειάς της.

15 Μαϊ 2024

"Η ζωή είναι σύντομη. Κάνε μια απιστία" - Το απίστευτο σκάνδαλο της διαρροής των στοιχείων χιλιάδων χρηστών της εφαρμογής για παράνομες σχέσεις

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το διάσημο app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων το 2015.

Περισσότερα από

Stories

14 Μαϊ 2024

Slimane - Νίκος Αλιάγας: Όταν ο Αλιάγας βρισκόταν επί σκηνής με τον Slimane, τον Γάλλο που "μάγεψε" στη Eurovision

Ο Νίκος Αλιάγας είναι παρουσιαστής εδώ και πολλά χρόνια στο γαλλικό "The Voice: La Plus Belle Voix".

14 Μαϊ 2024

Όταν η Σαρλίζ Θερόν ζήτησε "προστασία" στα γυρίσματα του Mad Max, μετά τις απειλές του Τομ Χάρντι

Οι δύο πρωταγωνιστές βρέθηκαν αντιμέτωποι σε μια σκληρή διαμάχη στα γυρίσματα της ταινίας "Mad Max: Fury Road".

14 Μαϊ 2024

46 χρόνια πρίν-Όταν ο Φαίδων Γεωργίτσης συνάντησε τη Ρίτα Χέιγουρθ στη Θεσσαλονίκη, το 1977

Όταν το όμορφο αγόρι του ελληνικού κινηματογράφου συνάντησε τη ντίβα του Χόλιγουντ, που πέθανε σαν σήμερα.

14 Μαϊ 2024

Ρίτα Χέιγουορθ: "Οι άνδρες κοιμούνται με τη Τζίλντα και ξυπνούν μαζί μου"

Η τραγική ιστορία πίσω από τη διάσημη φράση τηςπιο επιθυμητής κοκκινομάλλας του Χόλιγουντ που γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1918. και πέθανε στις14 Μαΐου 1987.

13 Μαϊ 2024

Η ανατριχιαστική ιστορία της Άνι-Φριντ Λίνγκσταντ των ABBA που έγινε πείραμα στα χέρια των Ναζί

Η τρομακτική, αληθινή ιστορία της Άνι που κατάφερε να γλιτωσεί όταν δραπέτευσε στη Σουηδία.

13 Μαϊ 2024

"Μια φιλενάδα μου είπε κάποτε ότι δεν πρέπει να μαλώνω ποτέ με κάποιον που δεν αγαπάω"

Από τους πιο ποθητούς άντρες του Χόλιγουντ, με άπειρους έρωτες, έναν γάμο, εννιά παιδιά και ξέχειλο ταλέντο. Η παρανοϊκή γοητεία του Τζακ Νίκολσον εμπνέει.

13 Μαϊ 2024

Ο μοναχογιός της Ντόρις Ντέι ήταν ο στόχος του Τσάρλς Μάνσον στην στυγερή δολοφονία του 1969

Η απίστευτη ιστορία πίσω από την μαζική δολοφονία που συγκλόνισε το Χόλιγουντ του 60'.

12 Μαϊ 2024

John Lennon: Το πιο συγκινητικό τραγούδι που έχει γραφτεί ποτέ για τη μητέρα δεν μιλάει για μία σχέση αγάπης

Δεν μιλούν όλα τα τραγούδια που έχουν γραφτεί για τη μαμά για έναν τρυφερό δεσμό αγάπης και αφοσίωσης. Η ιστορία πίσω από το τραγούδι του John Lennon "Mother"

12 Μαϊ 2024

Λίλυ Παπαγιάννη: Η πιο φινετσάτη κυρία του ελληνικού Θεάτρου σε ηλικία 27 ετών

Η αξέχαστη ηθοποιός, εκτός από φινετσάτη και όμορφη, χαρακτηριζόταν από ταλέντο, παιδεία και ποιότητα. Μια σπάνια φωτογραφία 62 χρόνια πριν.

12 Μαϊ 2024

Κάθριν Χέπμπορν: Τα τέσσερα Όσκαρ, ο Σπένσερ Τρέισι και η αυτοκτονία που στιγμάτισε την ζωή της

Φεμινίστρια, ασυμβίβαστη, καλλιεργημένη και ανεξάρτητη η Κάθριν Χέπμπορν που μαγνήτιζε τους θεατές υπήρξε role model για τις γυναίκες.