ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Ρίκα Διαλυνά στο Ιπποδρόμιο του Άσκοτ στο Λονδίνο

Πάντα υπέρκομψη.

Η Ρίκα Διαλυνά στο Ιπποδρόμιο του Άσκοτ στο Λονδίνο στις 16 Ιουνίου του 1966 στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ιπποδρομιών (Royal Meeting) που διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Ιούνιο και συγκεκριμένα στο Gold Cup το οποίο αποτελεί ένα από τα κοσμικότερα γεγονότα της Αγγλίας με καλεσμένους την βασιλική οικογένεια και την υψηλή κοινωνία της χώρας.Η εμφάνιση της προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση φορώντας ένα υπέροχο λευκό σύνολο και ένα εξτραβαγκάντ καπέλο από τεχνητά τριαντάφυλλα φιλοτεχνημένο από την Γαλλίδα Madame Agnes που υπήρξε από τις διασημότερες σχεδιάστριες καπέλων στον κόσμο. Το ιπποδρόμιο του Άσκοτ αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα σε όλο τον κόσμο το οποίο ιδρύθηκε το 1711 από την βασίλισσα Άννα και μετά από τρεις αιώνες λειτουργίας διαθέτει μια από τις κορυφαίες πίστες για κούρσες την οποία παρακολουθούν ζωντανά σε κάθε αγώνα περισσότεροι από 300.000 θεατές ενώ προβάλλεται ταυτόχρονα και σε 200 χώρες στον κόσμο.

Η αγαπημένη Ελληνίδα ηθοποιός ένα μήνα νωρίτερα κάνει μια εξίσου εντυπωσιακή εμφάνιση στις Κάννες με την προβολή της ταινίας "Διπλοπενιές" και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς απολαμβάνει τις διακοπές της στην φάρμα ελικοπτέρων που διαθέτει ο σύζυγος της Νίκος Παπαδάκος με τον αδερφό του στο Long Island της Νέας Υόρκης. Η καριέρα της στο ευρωπαϊκό σινεμά ξεκινάει το 1963 όταν μετά από συστατική επιστολή του σκηνοθέτη Ελία Καζάν ταξιδεύει από την Αμερική στην Τσινετσιτά στην Ιταλία όπου και συνεργάζεται με σπουδαία ονόματα του παγκόσμιου κιν/φου.

Άλλη μία συναρπαστική ζωή βγαλμένη από μυθιστόρημα με πρωταγωνίστρια μια πανέμορφη Κρητικοπούλα, ένα λαμπερό και πολυτάλαντο πλάσμα που κατάφερε με την ξεχωριστή ομορφιά και το μεσογειακό ταμπεραμέντο να μαγέψει μυθικά ονόματα του διεθνούς στερεώματος όπως Μάρλον Μπράντο, Φεντερίκο Φελίνι, Ντίνο Ρίζι, Βιτόριο Γκάσμαν και Μαρτσέλο Μαστρογιάνι.

Read Next

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

Περισσότερα από

Stories

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"