ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Σταχτοπούτα με το γυάλινο χέρι συμπεριλήφθηκε στην εγκυκλοπαίδεια πριγκιπισσών της Disney

"Δακρύζω από χαρά που πλέον ένα κορίτσι με μια ‘’διαφορά’’ στα άκρα μπορεί να γίνει πριγκίπισσα της Disney" δήλωσε η Μάντι Πάρσλεϊ – η γυναίκα που ενέπνευσε την δημιουργία του φανταστικού χαρακτήρα.

Τα όνειρα μπορούν εύκολα να γίνουν πραγματικότητα όταν υπάρχει πείσμα, θέληση και...φαντασία. Τα τρία αυτά χαρακτηριστικά, αλλά και η εμπειρία της ως παιδί με ένα χέρι ήταν όλα όσα συνέβαλαν στην γέννηση μιας ιδιαίτερα ευφυούς ιδέας, η οποία σύντομα θα κατέτασσε τα άτομα με "διαφορές" στο σώμα τους, όπως η έλλειψη ενός άκρου, στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Η Μάντι Πάρσλεϊ, μεγαλώνοντας με την σκέψη πως δεν υπάρχουν φανταστικοί ήρωες σύμφωνα με την εικόνα του δικού της σώματος, αποφάσισε να γίνει μια "διαφορετική" πριγκίπισσα, παρέχοντας έμπνευσε σε κάθε παιδί.

Ως γνήσια λάτρης του κόσμου της Disney, αλλά και των περισσότερων ηρώων της, η Πάρσλεϊ από την Νότια Καλιφόρνια αποφάσισε να δημιουργήσει ένα look book με την ίδια να ποζάρει ως άλλη Σταχτοπούτα. Αφορμή της θεματικής αυτής φωτογράφισης στάθηκε η μικρή της κόρη, η οποία διαβάζοντας και μαθαίνοντας για την φανταστική ιστορία του κοριτσιού με το χαμένο γοβάκι, διαπίστωσε – παρά το νεαρό της ηλικίας της – πως δεν υπάρχουν πριγκίπισσες "σαν την μαμά της". "Όταν η κόρη μου, διαβάζοντας τόσες πολλές και όμορφες ιστορίες παραμυθιών από όλο τον κόσμο, κατάλαβε πως δεν υπάρχει πριγκίπισσα με "διαφορετικό" σώμα, όπως εγώ, μου έκανε πολλές πολλές ερωτήσεις, που δεν μπορούν να απαντηθούν πάντα με λόγια" εξήγησε αρχικά η Πάρσλεϊ, η οποία ως graphic designer σχεδίασε ένα όμορφο πριγκιπικό φόρεμα για την δικής τους Σταχτοπούτα καθώς και μια στολή πρίγκιπα Τσάρμινγκ για τον σύζυγό της.

"Τι κάνεις λοιπόν όταν δεν μπορείς να βρεις μια πριγκίπισσα σαν εσένα; Φτιάχνεις την δική σου! Πέρασα αμέτρητες ώρες ράβοντας την πριγκιπική τουαλέτα της Σταχτοπούτας και τη στολή του Πρίγκιπά της. Όμως, όλο αυτό το έργο έγινε με πολλή αγάπη" σημείωσε στην λεζάντα των φωτογραφιών που ανήρτησε στα social media και σύντομα έγιναν viral. Στα παραμυθένια κλικ, η Πάρσλεϊ με τον σύζυγό της παρουσιάζουν την ιστορία της Σταχτοπούτα, διαφοροποιώντας παρά ελάχιστα σημεία, όπως εκείνο με το γυάλινο χαμένο γοβάκι, το οποίο αντικαταστήθηκε από έναν γυάλινο βραχίωνα – το άκρο δηλαδή που έλειπε από το σώμα της. "Αισθανόμουν σαν αληθινή πριγκίπισσα. Ένιωθα πως ένα όνειρο μου γίνεται πραγματικότητα. Ειλικρινά συγκινήθηκα βαθιά που το αποτέλεσμα ήταν τόσο όμορφο και εκπληκτικό" πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Ελπίζω αυτό να εμπνέει τα παιδιά ότι έχετε τη δύναμη να δημιουργήσετε τον κόσμο που θέλετε να δείτε.

Οι φωτογραφίες της "νέας" Σταχτοπούτα έκαναν σύντομα τον γύρο του διαδικτύου, με όλο και περισσότερους χρήστες να εκδηλώνουν τον θαυμασμό τους για την ανανεωμένη εκδοχή του παραμυθιού, η οποία σε έναν βαθμό μοιάζει πλέον ρεαλιστική. Πρόσφατα, μάλιστα, η Μάντι Πάρσλεϊ δέχτηκε ένα δώρο που την έκανε τρισευτυχισμένη: η εγκυκλοπαίδεια πριγκιπισσών της Disney "Beyond the Tiara" έχει πλέον συμπεριλάβει την δική της ιστορία, αλλά και τις φωτογραφίες της πριγκίπισσας με το γυάλινο χέρι. "Με κάνει να δακρύζω από χαρά που δεν είναι πλέον φαντασία ότι ένα κορίτσι με μια διαφορά στα άκρα μπορεί να γίνει πριγκίπισσα της Disney. Είναι μέσα στο βιβλίο! Ελπίζω αυτό να εμπνέει τα παιδιά ότι έχετε τη δύναμη να δημιουργήσετε τον κόσμο που θέλετε να δείτε. Γράψτε τη δική σας ιστορία, γιατί είστε όμορφες και άξιες και ασταμάτητες" δήλωσε μεταξύ άλλων στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

29 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

29 Απρ 2024

Τάκης Μόσχος, ο "Αργύρης της "Γλυκιάς Συμμορίας": Σύμβολο του ασυμβίβαστου κινηματογραφικού ήρωα

Μια ματιά στη διαδρομή του "Αργύρη" της "Γλυκιάς Συμμορίας" που δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με τις ουσίες.

Περισσότερα από

Stories

28 Απρ 2024

Πενέλοπε Κρουζ- Χαβιέ Μπαρδέμ: υπάρχει λόγος που κράτησαν τον δεσμό τους κρυφό

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ που γεννήθηκε σαν σήμερα γνωρίστηκαν πολύ πριν κάνουν δεσμό.

28 Απρ 2024

Νοσοκόμα αποκαλύπτει τι συνέβη στο πρόσωπο της όταν σταμάτησε μετά από 20 χρόνια να κάνει μπότοξ

Κατάφερε να "παγώσει" τον χρόνο, ώσπου ήρθε η στιγμή να κάνει αποχή.

28 Απρ 2024

Ναταλία Γερμανού-19 χρόνια πριν: H αδημοσίευτη φωτογραφία από τη νίκη της Ελλάδας στη Eurovision το 2005

Η Ναταλία Γερμανού με την Έλενα Παπαρίζου και τον Χρήστο Δάντη.

28 Απρ 2024

Άλφρεντ Χίτσκοκ: Τι φοβόταν πολύ, ο μετρ του φόβου;

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας

28 Απρ 2024

Όσκαρ Σίντλερ: Η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία, που έσωσε τις ζωές 1.200 Εβραίων

Η ιστορία έγινε γνωστή από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "Η λίστα του Σίντλερ".

27 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Στις 27 Απριλίου 1941 η Πηνελόπη Δέλτα.πήρε δηλητήριο, που κρατούσε πάντα κοντά της και πέντε μέρες αργότερα, στις 2 Μαΐου, άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 67 ετών.

27 Απρ 2024

Μπετόβεν- Für Elise: Ποια ήταν η Λίζα που απέρριψε ερωτικά τον Μπετόβεν;

Η πρεμιέρα της πιο δημοφιλούς σύνθεσης του Μπετόβεν, Für Elise, δόθηκε στις 27 Απριλίου 1810. Και σχετίζεται με την ανύπαρκτη ερωτική ζωή του σπουδαιότερου συνθέτη όλων των εποχών.

26 Απρ 2024

Η Βασίλισσα με τα Ανδρικά Πόδια

Η Φάνι Μπλάνκερς - Κουν, η θρυλική μορφή του στίβου που κουβαλούσε τα μωρά της στο στάδιο σ’ ένα καλάθι και τα τάιζε στα διαλείμματα, γεννήθηκε σαν σήμερα.

26 Απρ 2024

Ρετρό κλικ: Όταν ο Ηλίας Ψινάκης διαφήμιζε τσίχλες 40 χρόνια πριν

Ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα και μάνατζερ στο χώρο του θεάματος ως μανεκέν την δεκαετία του 1980.

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.