ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τι περιλαμβάνει η πρωινή ρουτίνα μιας πριγκίπισσας; Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα την έζησε αλα Μαρία Αντουανέτα

Ίσως τελικά να ήταν εκείνη η αυθεντική βασίλισσα της οικογενείας.

πριγκιπισσα Μαργαριτα

Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα παρόλο που ήταν η πρώτη γαλαζοαίματη που ευχήθηκε να είχε γεννηθεί "κοινή θνητή", λόγω των περιορισμών που της επέβαλλε το πρωτόκολλο του Παλατιού αλλά και η μεγαλύτερη αδερφή της βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία μεταξύ άλλων είχε την τάση να "ελέγχει" κατά κάποιο τρόπο την ζωή της καθώς σε νεαρή ηλικία της "απαγόρευσε" να παντρευτεί τον μοναδικό μεγάλο της έρωτα, τον παντρεμένο, χωρισμένο και με δύο παιδιά σμηναγό Πίτερ Τάουνσεντ, έζησε τον ρόλο της ως royals στο έπακρο. Βιογράφοι αλλά και βασιλικοί αναλυτές, ασχολούμενοι διεξοδικά με το "μελαγχολικό" αυτό κορίτσι, καταλήγουν σε ένα κοινό συμπέρασμα: η πριγκίπισσα Μαργαρίτα έζησε το βασιλικό της δράμα σαν αυθεντική βασίλισσα.

Τι περιλαμβάνει η πρωινή ρουτίνα μιας πριγκίπισσας; Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα την έζησε αλα Μαρία Αντουανέτα

Ένα αξίωμα που δεν έλαβε ποτέ, όμως το τίμησε και με το παραπάνω. Εκτός της απόφασής της να υπακούσει τις υποδείξεις του Παλατιού και να μην εγκαταλείψει τα πριγκιπικά της καθήκοντα απέναντι στην Κοινοπολιτεία απλώς και μόνον για ένα ερωτικό καπρίτσιο, ο τρόπος ζωής που της πρόσφερε απλόχερα η μοίρα να γεννηθεί και να ανατραφεί στα πούπουλα – κυριολεκτικά – των βασιλικών κύκλων ίσως ήταν οι καλύτερες συνθήκες για να επιβιώσει στον σκληρό κόσμο των ενηλίκων. Συγκεκριμένα, στο αυτοβιογραφικό πορτραίτο της πριγκίπισσας Μαργαρίτας "Ma'am Darling" του Κρεγκ Μπράουν, υπάρχουν εννέα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της ζωής της, ένα εκ των οποίων περιγράφει ακριβώς το πως έζησε ως γαλαζοαίματη στο Μπάκιγχαμ.

πριγκιπισσα μαργαριτα

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων, η 25χρονη τότε Μαργαρίτα ζούσε στο έπακρο την χλιδάτη και ταυτόχρονα "πληκτική" καθημερινότητα των πλουσίων, έχοντας υιοθετήσει μια αντίστοιχη πρωινή ρουτίνα, η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να έχει εμπνευστεί από τον βίο μιας ακόμα αμφιλεγόμενης γαλαζοαίματης, της βασίλισσας της Γαλλίας. Ως άλλη Μαρία Αντουανέτα, η πριγκίπισσα Μαργαρίτα το 1955 και μερικά χρόνια αργότερα ακολουθούσε πάντοτε μια καθιερωμένη πρωινή ιεροτελεστία. Η τελευταία περιελάμβανε: Πρωινό ξύπνημα στις 9π.μ ακριβώς, Για τις επόμενες δύο ώρες έπαιρνε πρωινό στο κρεβάτι, ενώ ταυτόχρονα άκουγε ραδιόφωνο και διάβαζε τις πρωινές εφημερίδες, τις οποίες στο τέλος συνήθως σκόρπιζε διάσπαρτες στο πάτωμα του τεράστιου δωματίου. Μάλιστα, αγαπημένη πρωινή συνήθεια ήταν να καπνίζει μερικά από τα αγαπημένα της slim τσιγάρα, ανάβοντας τα το ένα μετά το άλλο.

πριγκιπισσα μαργαριτα

Στις 11π.μ το πρωινό της μπάνιο ήταν έτοιμο. Μαζί με τις βοηθούς της απολάμβανε μια ολική περιποίηση προσώπου και σώματος, βυθιζόμενη μέσα στην μαρμάρινη μπανιέρα με τα αρώματα από τα αιθέρια έλαια να ξεχειλίζουν στον χώρο. Ποτέ δεν έκανε ένα γρήγορο ντους. Η συνήθεια άλλωστε αυτή ανήκει σε όσους είναι βιαστικοί τα πρωινά καθώς εργάζονται. Αφού χτενιζόταν, βαφόταν ελαφρά – πάντοτε με την βοήθεια των προσωπικών της βοηθών – άφηνε πίσω της το μπουντουάρ για να σταθεί μερικά λεπτά μπροστά στην πλούσια γκαρνταρόμπα της. Ένα φόρεμα swing, χαμηλά γοβάκια και πέρλες στο λαιμό ήταν το απόλυτο look για τις δραστηριότητες της εντός του Παλατιού. Περίπου μιάμιση ώρα αργότερα κατέβαινε στο σαλόνι για ένα σύντομο διάλειμμα με βότκα. Ενώ στη 1μ.μ θα γευμάτιζε σε ένα πλουσιοπάροχο δείπνο με την βασιλομήτωρ , το οποίο αποτελούνταν από τέσσερα πιάτα, μισό μπουκάλι κόκκινο κρασί για την κάθε μια, φρούτα εποχής και εξαιρετικής ποιότητας τυριά.

Το εν λόγω απόσπασμα από το καθημερινό πρόγραμμα της πριγκίπισσας Μαργαρίτας δημοσιεύτηκε μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ στο Twitter, με τους χρήστες να οργιάζουν για την ενδεχόμενη συνέχιση που θα μπορούσε να έχει. Μια ενδιαφέρουσα εκδοχή είναι εκείνη που παρουσιάζει την royal να συσκέπτεται μόλις για λίγα λεπτά με την μεγαλύτερη αδερφή της, έπειτα να απολάμβανε βόλτες με το άλογο της στους κήπους του παλατιού και τέλος μια βραδινή συνάντηση με φίλους σε κάποιο κοσμικό πάρτι της Βρετανίας. Η βραδινή περιποίηση, έπειτα από ένα ξέφρενο ξενύχτι, ήταν κομμάτι που δεν παραλειπόταν ποτέ.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

06 Μαϊ 2024

Σπάνια ασθένεια: Το 9χρονο παιδί που δε νιώθει πόνο

Και παρόλο που η κατάσταση του μπορεί να ακούγεται σαν υπερδύναμη, στην πραγματικότητα, η πάθηση αυτή κάνει το αγόρι πιο ευάλωτο σε τραύματα.

06 Μαϊ 2024

"Πέρα από τη σαρκική επιθυμία": Ρίτα Χέιγουορθ και Όρσον Γουέλς, μια σχέση αχαλίνωτου πάθους και μίσους

Το "παιδί θαύμα" ήταν ύποπτος για την άγρια δολοφονία της ηθοποιού Μαύρης Ντάλιας. Λάτρευε τις γυναίκες και το φαγητό.

Περισσότερα από

Stories

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.