ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Βιτόριο Γκάσμαν: Μια σπάνια φωτογραφία από την επίσκεψή του στην Ελλάδα παρέα με την Ρίκα Διαλυνά

Ο μεγάλος Ιταλός σταρ αγαπήθηκε από πολούς και γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 101 χρόνια.

Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους Ιταλούς ηθοποιούς ο οποίος πρωταγωνίστησε σε περισσότερα από εκατό θεατρικά και κινηματογραφικά έργα και έγινε ιδιαίτερα αγαπητός και δημοφιλής σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική. Δημιουργός του Ιταλικού Λαϊκού Θεάτρου, θα ερμηνεύσει συγκλονιστικά στην σκηνή έργα μεγάλων κλασικών συγγραφέων και θα αφήσει εποχή στην μεγάλη οθόνη με την ερμηνεία του στο "Άρωμα γυναίκας" όπου κερδίζει βραβείο ερμηνείας στις Κάννες το '75, ένας ρόλος ο οποίος δέκα επτά χρόνια μετά θα χαρίσει Όσκαρ ερμηνείας στον Άλ Πατσίνο. Στην χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου πολλές ιταλικές ταινίες κατάφεραν να γεμίσουν τις αίθουσες στην Ελλάδα ταξιδεύοντας τους σινεφίλ στον υπέροχο και μαγικό κόσμο του καλού ιταλικού σινεμά".

Ο κορυφαίος Ιταλός ηθοποιός είχε επισκεφτεί τη χώρα μας τον Οκτώβριο του 1963 ακριβώς για την πρεμιέρα της ταινίας "Φανφαρόνο", που θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα του ιταλικού σινεμά. Τότε συνεργαζόταν μαζί του στην Ιταλία η ηθοποιός Ρίκα Διαλυνά στις ταινίες "Τα Τέρατα" και "Τα τρία πρόσωπα του σατανά" στο πλαίσιο της νέας καριέρας της στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο.

Το βράδυ της πρεμιέρας δόθηκε προς τιμήν του μεγάλη δεξίωση στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία με καλεσμένη όλη την κοσμική και καλλιτεχνική Αθήνα και πολλά αστέρια του θεάτρου και κινηματογράφου να επιθυμούν να τον συναντήσουν. Από εκείνη τη βραδιά, όπου ο διάσημος Ιταλός ηθοποιός έχει στο πλευρό του όλους τους Έλληνες αστέρες της εποχής, έχει ανεβάσει φωτογραφία στο προφίλ του στο Instagram ο συλλέκτης και λάτρης του κινηματογράφου Άρης Λουπάσης.

Συγκεκριμένα ο Άρης Λουπάσης γράφει στην ανάρτησή του για τον ηθοποιό Βιτόριο Γκάσμαν :

Στις 9 Οκτωβρίου του 1963 καταφθάνει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού ο διάσημος Ιταλός ηθοποιός Βιτόριο Γκάσμαν όπου του επιφυλάσσεται θερμή υποδοχή από θαυμαστές και δημοσιογράφους. Ανάμεσα τους και η γνωστή ηθοποιός Ρίκα Διαλυνά με την οποία εκείνη την χρονιά συνεργάζεται στην Ιταλία στις ταινίες "Τα τέρατα" και "Τα τρία πρόσωπα του σατανά" στα πλαίσια της νέας καριέρας της στον Ευρωπαϊκό κινηματογράφο.

Σκοπός της επίσκεψης του στην Ελλάδα είναι να παρευρεθεί στην πρεμιέρα της ταινίας του "Ο Φανφαρόνος" που θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα του ιταλικού σινεμά και κάνει μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ευρώπη. Στο πρόγραμμα της παραμονής του είναι να επισκεφθεί για λίγες μέρες την Αρχαία Ολυμπία και κοντινά ελληνικά νησιά ώστε να επιστρέψει στις 14 του μήνα για την προβολή της ταινίας. Το βράδυ της πρεμιέρας θα δοθεί προς τιμήν του μεγάλη δεξίωση στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία" όπου και διαμένει, με καλεσμένη όλη την κοσμική και καλλιτεχνική Αθήνα και πολλά αστέρια του θεάτρου και κιν/φου να επιθυμούν να τον συναντήσουν.

Στην φωτό (πάνω αριστερά), Άλκης Γιαννακάς, Γιώργος Φούντας,Τζίμης Μακούλης, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Κατερίνα Χέλμη και (κάτω αριστερά) Βέτα Προέδρου, Ρίκα Διαλυνά, Βιτόριο Γκάσμαν, Φλωρέττα Ζάννα και Ξένια Καλογεροπούλου.

Read Next

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

Περισσότερα από

Stories

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.

04 Μαϊ 2024

"Πού πας ωρέ τσατσαμίνι μου;" Ένα νοερό πασχαλινό ταξίδι στην "Κοντέσα του Ιονίου"

Ένας Κερκυραίος θυμάται την βαθιά παραδοσιακή, ορθόδοξη, καθολική, ειδωλολατρική, βενετσιάνικη και τόσο ταπεραμεντόζα Λαμπρή του νησιού του.

04 Μαϊ 2024

Πάσχα: Τα έθιμα της Ζακύνθου

Από την επτανησιακή πολυφωνική εκκλησιαστική μουσική ως την Ανάσταση με τον Εσταυρωμένο και την εικόνα της της Mater Dolorosa.

04 Μαϊ 2024

Ειρήνη Παπά και Πενέλοπε Κρουζ σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο 23 χρόνια πριν

Ο φωτογραφικός φακός αποθανατίζει την Ειρήνη Παπά και την Πενέλοπε Κρουζ, όταν πρωταγωνιστούσαν στην ταινία "Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι"

04 Μαϊ 2024

"Την εσπέραν του Μεγάλου Σαββάτου του έτους 1889 περί ώραν ενάτην..."

Πάσχα Ρωμέικο. Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

04 Μαϊ 2024

"Δεν ένιωσα ποτέ icon. Απλά πάντα έκανα τη δουλειά μου": Η μοναδική φινέτσα της Όντρεϊ Χέπμπορν

Με συµµετοχή στην Αντίσταση στο Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο και πρέσβειρα της UNICEF, η πορσελάνινη ηθοποιός υπήρξε πολλά περισσότερα από µια θρυλική φιγούρα σε ένα LBD.

03 Μαϊ 2024

"Μα βγαίνοντας από την εκκλησιά ο Επιτάφιος τράβηξε πρώτα πλάγια, χώθηκε μέσα στις γειτονιές"

Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης: Θρησκευόμενοι ή μη, παλαιότεροι και πλέον σύγχρονοι, οι λογοτέχνες συγκλονίζονται από το Θείο Δράμα και την "της φύσεως άνοιξη".

03 Μαϊ 2024

Ο Θανάσης Βέγγος με την οικογένειά του μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό κλικ

Ο ηθοποιός της καρδιάς μας έφυγε στις 3 Μαΐου του 2011. Ο φακός τον απαθανατίζει σε μία όμορφη οικογενειακή στιγμή.

03 Μαϊ 2024

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι δύο πρωταγωνιστές της σειράς;

Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και η πιο εμβληματική σειρά του Πάσχα επιστρέφει στις μικρές μας οθόνες.