ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Google Trends: Οι ελληνικές παραλίες πρώτες στην αναζήτηση των top ευρωπαϊκών προορισμών για διακοπές

Σταματήστε την αναζήτηση για τον καλύτερο προορισμό με τις ομορφότερες παραλίες στην Ευρώπη. Η Ελλάδα κατέχει και επισήμως την πρωτιά!

Σε περίπτωση που δυσκολευτήκατε να αποφασίσετε με τη παρέα, το άλλο σας μισό ή την οικογένεια σας για το που θα πάτε διακοπές φέτος, ανοίγοντας τον χάρτη της Ευρώπης και εξερευνώντας τα πιο ειδυλλιακά καλοκαιρινά τοπία όπως το Ποζιτάνο στην Ιταλία, την Sveti Jakov στην Κροατία ή την Δυτική Ακτή της Ιρλανδίας, όμως καταλήξατε για ακόμα μια φορά σε κάποιο νησάκι της Ελλάδας, μάλλον κάνατε την καλύτερη επιλογή σύμφωνα με το Google Trends. Και αυτό γιατί, όπως προέκυψε έπειτα από την ανάλυση των αναζητήσεων Google αλλά και των hashtags στο Instagram τους τελευταίους δώδεκα μήνες, οι ελληνικές παραλίες αναδείχθηκαν μεγάλος νικητής στην κατάταξη με τους πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς με τις ομορφότερες ακρογιαλιές για το 2022.

1. Ελλάδα

Με 5.400 αναζητήσεις Google κάθε μήνα και 142 χιλιάδες hashtags στο Instagram, η Ελλάδα είναι και επισήμως ο ιδανικότερος ευρωπαϊκός προορισμός για τους ταξιδιώτες που ψάχνουν την καλύτερη παραλία για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Τα 170 κατοικημένα νησιά, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα σε ολόκληρη την επικράτεια, φημίζονται για τα κρυστάλλινα, τιρκουάζ και μπλε νερά τους, για την χρυσή αμμουδιά αλλά και την καταπράσινη βλάστηση δίπλα στην θάλασσα, που παρατηρείται σε ορισμένα από αυτά. Στην παραπάνω λίστα, προστίθενται επίσης και οι ηπειρωτικοί προορισμοί με τις εντυπωσιακά όμορφες ακτογραμμές όπως η Πελοπόννησος, η Χαλκιδική, η Πρέβεζα κ.α.

2. Ιταλία

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η γείτονα χώρα, η οποία πλέον προσελκύει εκτός από τους food lovers και τους λάτρεις της θάλασσας. Μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς δίπλα στα καταγάλανα νερά κατά μήκος της ακτής του Αμάλφι, δικαιολογούν τις 5 χιλιάδες αναζητήσεις Google και τα 71 χιλιάδες hashtags που εξερευνούν χρήστες από όλο τον κόσμο. Η Ιταλία, μάλιστα, διαθέτει μερικά από τα σπουδαιότερα πολιτιστικά μνημεία παγκόσμιας κληρονομίας, που αξίζει να ανακαλύψεις κανείς στο καλοκαιρινό του ταξίδι στην γενέτειρα της Ιουλιέτας.

3. Πορτογαλία

Ένα καλοκαιρινό hotspot με 948 χιλιόμετρα ακτογραμμής ανοιχτά του Ατλαντικού είναι η ζωντανή Πορτογαλία με τις μεσαιωνικές πόλεις, τα χρωματιστά καλντερίμια και τα επιβλητικά κάστρα και ναούς. Περισσότεροι από 4 χιλιάδες χρήστες ανά μήνα αναζήτησαν να μάθουν περισσότερα για τις εντυπωσιακές αμμουδιές της χώρας, που κατά καιρούς φιλοξενούν γιγαντιαία κύματα, ιδανικά για τους τολμηρούς σέρφερς.

4. Γαλλία

Γνωστή για την πολυτελή και "ήσυχη" Γαλλική Ριβιέρα, η χώρα του έρωτα αλλά και της παράδοσης ενδείκνυται για φινετσάτες εξορμήσεις στην Τουλόν, το Μονακό, το Μόντε Κάρλο αλλά και το Σαιν Τροπέ. Περίπου 3.600 χρήστες της μηχανής αναζήτησης Google και περισσότεροι από 40 χιλιάδες στο Instagram, έδειξαν ενδιαφέρον για τις πλαζ της Κυανής Ακτής, από τις πιο φημισμένες όπως το πολυτελές resort Saint-Jean-Cap-Ferrat έως τον αμμουδερό κολπίσκο Beaulieu-sur-Mer.

5. Ιρλανδία

Η Ιρλανδία φιλοξενεί πάνω από 3.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής και περισσότερες από 100 παραλίες, όποτε καλώς βρίσκεται στην λίστα με τους ευρωπαϊκούς προορισμούς που διαθέτουν τις καλύτερες ακρογιαλιές. 880 μηνιαίες αναζητήσεις στο Google και 40 χιλιάδες hashtags αποδεικνύονται αρκετά για να κατοχυρώσει τον τίτλο της χώρας με τις περισσότερες παραλίες άγριας ομορφιάς. Το καταπράσινο νησί της Μεγάλης Βρετανίας διαθέτει πολλούς κολπίσκους με ζεστά νερά αλλά και ανοιχτές παραλίες ιδανικές για σερφινγκ.

Ακολουθήστε το womantoc στο instagram

Read Next

07 Μαϊ 2024

Μέλπω Ζαρόκωστα: Η αριστρκράτισσα του ελληνικού κινηματογράφου κλείνει τα 91

Μέλπω Ζαρόκωστα, μια η μοναδική Ελληνίδα ηθοποιός του παλιού, ελληνικού κινηματογράφου, με τον χολιγουντιανό αέρα.

07 Μαϊ 2024

Εβίτα Περόν: Μεσσίας της Αργεντινής ή συνένοχος ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος;

Γεννήθηκε στις 7 Μαΐου του 1919 στο Λος Τόλδος, ένα χωριό των αργεντίνικων πάμπας και πέθανε στις 26 Ιουλίου του 1952.

Περισσότερα από

Stories

06 Μαϊ 2024

Σπάνια ασθένεια: Το 9χρονο παιδί που δε νιώθει πόνο

Και παρόλο που η κατάσταση του μπορεί να ακούγεται σαν υπερδύναμη, στην πραγματικότητα, η πάθηση αυτή κάνει το αγόρι πιο ευάλωτο σε τραύματα.

06 Μαϊ 2024

"Πέρα από τη σαρκική επιθυμία": Ρίτα Χέιγουορθ και Όρσον Γουέλς, μια σχέση αχαλίνωτου πάθους και μίσους

Το "παιδί θαύμα" ήταν ύποπτος για την άγρια δολοφονία της ηθοποιού Μαύρης Ντάλιας. Λάτρευε τις γυναίκες και το φαγητό.

06 Μαϊ 2024

Πού έκαναν Ανάσταση οι μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου;

Σπάνιο ντοκουμέντο με πρωταγωνιστές του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στις αρχές της δεκαετίας του 70 από το αρχείο της ΕΡΤ.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που απέδειξε πως μπορείς να είσαι σέξι μέσα σε κουστούμι

Όταν η Μάρλεν Ντίτριχ ανέτρεψε μέσα σε μία στιγμή όλα όσα ξέραμε για τη μόδα.

05 Μαϊ 2024

Η Άννα Παναγιωτοπούλου της ιστορικής Λιλιπούπολης των παιδικών μας χρόνων

Λίγοι γνωρίζουν την συνεργασία της Άννα Παναγιωτοπούλου με την ιστορική Λιλιπούπολη, το βαθύτατα δημοκρατικό, (αν και παιδικό) έργο, του Μάνου Χατζιδάκι στο Γ' Πρόγραμμα.

05 Μαϊ 2024

35 χρόνια πριν: Μαρινέλλα - Σταμάτης Φασουλής φίλοι για πάντα

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν μια μακροχρόνια φιλία και εδώ τους παρακολουθούμε σε έναν διαφορετικό διάλογο

05 Μαϊ 2024

Η μοναδική Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα

Η Ρένα Βλαχοπούλου δίνει τις δικές της ευχές για το Πάσχα το μακρινό 1992.

05 Μαϊ 2024

Λεωνίδιο: Το φαντασμαγορικό έθιμο της Ανάστασης, τα 600 φωτισμένα αερόστατα στο νυχτερινό ουρανό

Η μικρή όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς μετατρέπεται σ΄ένα γιγάντιο σκηνικό θεάματος, ήχου και φωτός.

04 Μαϊ 2024

Άννα Παναγιωτοπούλου: Μια σπάνια συνέντευξη της σπουδαίας ηθοποιού το 2001

Όταν η Έλενα Ακρίτα φιλοξένησε το 2001 στην εκπομπή "Φώτα Πορείας" την Άννα Παναγιωτοπούλου. Την ηθοποιό που όλοι λατρέψαμες και έφυγε σαν σήμερα από την ζωή.