ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Καουμπόιδες συρρέουν για να αισθανθούν τον πόνο περιόδου σε προσομοιωτή εμμηνορροϊκών κραμπών

Οι αφόρητοι πόνοι προκαλούν έντονη ενόχληση στους άνδρες, με σκοπό να αντιληφθούν στο έπακρο τον ορισμό της "ενσυναίσθησης".

Η Lux Perry είναι μια 29χρονη επιχειρηματίας από το Βανκούβερ του Καναδά που έχει ιδρύσει μια εταιρεία με προϊόντα ανακούφισης των συμπτωμάτων της περιόδου. Για εκείνη, αλλά και τους συνεργάτες της, το "Somedays" δεν είναι απλώς μια επιχείρηση που στοχεύει στο κέρδος και την προσέλκυση πελατών, αλλά ένα μέσο για την καταπολέμηση του στίγματος γύρω από τον πόνο της έμμηνου ρύσεως. Ταυτόχρονα, στοχεύουν στην πλήρη κατανόηση του όρου "ενσυναίσθηση" τόσο από γυναίκες, όσο κυρίως και από τους άνδρες, οι οποίοι δυσκολεύονται να αντιληφθούν τον αφόρητο πόνο, γνωστό επίσης και ως δυσμηνόρροια, που προκαλούν στο γυναικείο σώμα οι εμμηνορροϊκές κράμπες.

Σε μια προσπάθεια προώθησης της φιλοσοφίας τους, η Perry έδωσε το παρόν στο Calgary Stampede – ένα ετήσιο ροντέο που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στο Κάλγκαρι της Αλμπέρτα του Καναδά – φέρνοντας μαζί της έναν προσομοιωτή εμμηνορροϊκών κραμπών, προκειμένου να "δοκιμάσουν" οι καουμπόηδες τον πόνο που βιώνουν οι σύντροφοι τους τουλάχιστον μια φορά κάθε μήνα. Τα αποτελέσματα της δοκιμής αναρτήθηκαν στα social media, με το βίντεο που παρουσιάζει άνδρες να αισθάνονται τον πόνο της περιόδου να συγκεντρώνει εκατομμύρια προβολές στο TikTok. Μάλιστα, όταν ένας καουμπόης αποδέχεται να δοκιμάσει την πρόκληση, αρχικά αντιμετωπίζει χιουμοριστικά την κατάσταση καθώς βρίσκεται ακόμα στο πρώτο επίπεδο του πόνου, καθώς όμως φτάνει στο επίπεδο 8 ξεκινάει να ιδρώνει υπερβολικά, ενώ στο 9 απλώς δεν μπορεί να σταθεί από τον πόνο ούτε όρθιος αλλά ούτε και καθιστός.

Όπως εξηγεί η νεαρή επιχειρηματίας η αίσθηση που προκαλεί το ένα λόγω μηχάνημα μπορεί να παρομοιαστεί με τον πόνο που προκαλεί η ενδομητρίωση, με την οποία ζει εδώ και χρόνια η ίδια, όπως και πολλές ακόμα γυναίκες. Επειδή είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς με λόγια την περίεργη και επίπονη αίσθηση που προκαλεί η εμμηνόρροια, οι περισσότερες γυναίκες αποφεύγουν να μιλήσουν ανοιχτά για τα συναισθήματα τους τις "δύσκολες αυτές ημέρες", καταπνίγονται συχνά αισθήματα ντροπής και φόβου. Ο παραπάνω λόγος υπήρξε καίριος παράγοντας στην οργάνωση αυτής της καμπάνιας, με πολλούς άνδρες να αναζητούν έπειτα από την δοκιμή προϊόντα και συμβουλές ανακούφισης της περιόδου, προκειμένου να βοήθησουν τις συντρόφους τους να αισθανθούν καλύτερα.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

11 Μαϊ 2024

"Άσπρο, μαύρο όνειρα κάνω": Η Αλέξια στη σκηνή της Eurovision 37 χρόνια πριν

Ήταν το μακρινό 1987 και αυτό που απογείωσε κατόπιν την καρέρα της Αλέξιας.

11 Μαϊ 2024

Ο Στράτος Διονυσίου 20 ετών στον γάμο του, το 1955

Μια ρετρό φωτογραφία από το παρελθόν του σπουδαίου καλλιτέχνη που πέθανε πρωί της 11ης Μαΐου 1990, σε ηλικία μόλις 54 ετών.

Περισσότερα από

Stories

10 Μαϊ 2024

"Σταμάτησα να μιλάω για μένα και άρχισα να την ακούω": Πώς κέρδισε ο Κερκ Ντάγκλας τη γυναίκα του

Η ιστορία αγάπης του Κερκ Ντάγκλας και της Αν Μπάιντενς κράτησε 65 χρόνια, αν και είχε αρχίσει με μια απόρριψη.

10 Μαϊ 2024

Eurovision 33 χρόνια πριν: Η Σοφία Βόσσου και ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην Eurovision το 1991

Οι λόγοι που το (ομολογουμένως) πολύ καλό τραγούδι τους "Η Άνοιξη", δεν κέρδισε τότε.

10 Μαϊ 2024

Φρεντ Αστέρ: "Δεν μπορεί να παίξει. Δεν μπορεί να τραγουδήσει. Αρχίζει να έχει φαλάκρα. Μπορεί να χορέψει λίγο...".

Ο Φρεντ Αστέρ διέψευσε τις προβλέψεις των παραγωγών του Χόλιγουντ και έμεινε στην ιστορία του κινηματογράφου ως ο επιδραστικότερος χορευτής του αιώνα.

10 Μαϊ 2024

Σιντ Βίσιους:"Σε παρακαλώ, μητέρα θάψε με δίπλα στο μωρό μου. Θάψε με, με το δερμάτινο σακάκι μου, το τζιν μου και τις μπότες μου. Αντίο."

Το απόλυτο είδωλο μιας μηδενιστικής γενιάς, ο μπασίστας των Sex Pistols ήταν ίσως ένα "κακό παιδί" αλλά πέρασε στην αιωνιότητα όταν πέθανε πριν κλείσει τα 22.

09 Μαϊ 2024

Άλμπερτ Φίνεϊ: Τρεις γάμοι, άπειρα λίτρα αλκοόλ και μια βαθιά περιφρόνηση για το Βρετανικό Στέμμα

Ο σαρωτικός ηθοποιός που έμοιαζε έτοιμος να εκραγεί, είχε την άνεση, για την ακρίβεια το χάρισμα, να εκτείνεται σε τεράστια γκάμα χαρακτήρων, να παίζει με το κύρος του και να καθηλώνει στο πέρασμά του.

09 Μαϊ 2024

"Ήταν ένα μικρό καράβι": Η μακάβρια ιστορία πίσω από το χαρούμενο παιδικό τραγούδι

"Να δούμε ποιος, ποιος, ποιος θα φαγωθεί", ο στίχος που κρύβει την αλήθεια για τον κανιβαλισμό.

09 Μαϊ 2024

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη χωρίς ίχνος μακιγιάζ ένα καλοκαίρι του '80 στον Θεολόγο

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη μας αποδεικνύει το πόσο όμορφη είναι ακόμα και αμακιγιάριστη.

08 Μαϊ 2024
07 Μαϊ 2024

Μέλπω Ζαρόκωστα: Η συναρπαστική ζωή της αριστοκράτισσας του ελληνικού κινηματογράφου

Μέλπω Ζαρόκωστα, η μοναδική Ελληνίδα ηθοποιός του παλιού, ελληνικού κινηματογράφου, με τον χολιγουντιανό αέρα κλείνει τα 91.

07 Μαϊ 2024

Εβίτα Περόν: Μεσσίας της Αργεντινής ή συνένοχος ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος;

Γεννήθηκε στις 7 Μαΐου του 1919 στο Λος Τόλδος, ένα χωριό των αργεντίνικων πάμπας και πέθανε στις 26 Ιουλίου του 1952.