ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ποιο πρόσωπο περιελάμβανε η διαθήκη της πριγκίπισσας Νταϊάνα εκτός από τους γιούς της;

Σαν σήμερα το 1961 γεννήθηκε η πριγκίπισσα της Ουαλίας και παρά τον πρόωρο θάνατό της, είχε φροντίσει για τη διαθήκή της.

νταινα

Ο πρόωρος θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνα προκάλεσε παγκόσμιο σοκ και θλίψη, σκορπίζοντας μαύρες ημέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού το πιο αγαπημένο μέλος της βασιλικής οικογένειας έφυγε από την ζωή σε ηλικία μόλις 36 ετών, έπειτα από αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Η τραγική απώλεια της "πριγκίπισσας του λάου" συνοδεύτηκε από πολλές συνωμοτικές ιστορίες και παραπλανητικές εκδοχές, παρουσιάζοντας τους Βρετανούς royals ως εμπλεκόμενους στον σχεδιασμό του ατυχήματος. Την εποχή εκείνη, η Νταϊάνα και ο πρίγκιπας Κάρολος είχαν ήδη λάβει οριστικά διαζύγιο, με τον τελευταίο να ανακοινώνει την επισημοποίηση της "παράνομης" σχέσης του, με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Ωστόσο, λίγους μόλις μήνες αργότερα, στις 31 Αυγούστου του 1997 η Νταϊάνα βρίσκει τραγικό θάνατο.

Ποιο πρόσωπο περιελάμβανε η διαθήκη της πριγκίπισσας Νταϊάνα εκτός από τους γιούς της;

Η καθαρή αξία της περιουσίας της ξεπερνούσε τις 21 εκατομμύρια λίρες

Παρά το απροσδόκητο τέλος στην νεαρή αυτή ηλικία, η πριγκίπισσα της Ουαλίας είχε φροντίσει να συντάξει την διαθήκη της από νωρίς, προκειμένου να διαχειριστεί όσο το δυνατόν καλύτερα η διόλου ευκαταφρόνητη περιουσία της. Προερχόμενη από αριστοκρατική οικογένεια, η οποία διατηρούσε ιδιαίτερους δεσμούς με την μοναρχία για αρκετές δεκαετίες πριν από την γέννηση της και ως μετέπειτα σύζυγός του διαδόχου του θρόνου, η Νταϊάνα διέθετε ένα αξιοσημείωτο ποσοστό χρημάτων και πολύτιμων αντικειμένων τόσο από τους βιολογικούς γονείς της, όσο και από τους μετά γάμου συγγενείς. Η καθαρή αξία της περιουσίας της ξεπερνούσε τις 21 εκατομμύρια λίρες, χρήματα που προήλθαν από τη συμφωνία διαζυγίου με τον πρίγκιπα Κάρολο, καθώς και από μετοχές, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα από το σπίτι της οικογένειας στο Παλάτι του Κένσινγκτον.

νταινα

Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους, που η πριγκίπισσα υπήρξε ιδιαίτερα γενναιόδωρη με τους δικαιούχους της περιουσίας της, χωρίζοντας έντιμα το μερίδιο της σε εκείνους που επιθυμούσε να στηρίξει μετά θάνατον. Σύμφωνα με το Παλάτι, αλλά και τον Τύπο της εποχής, οι δύο γιοί της, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρη, θα ήταν από τα πρώτα πρόσωπα που θα επωφελούνταν από την περιουσία της μητέρας τους. Όμως, όπως απεδείχθη, δεν ήταν μόνο αυτοί. Συγκεκριμένα, η Νταϊάνα συμπεριέλαβε και ξεχώρισε στην διαθήκη της τον προσωπικό της βοηθό και πρώην μπάτλερ της βασιλικής οικογένειας, Πολ Μπάρελ, ο οποίος στάθηκε μέχρι τέλους στο πλευρό της, γνωρίζοντας πολλές μυστικές λεπτομέρειες του δεσμού της τόσο με τον σύζυγό της, όσο και με την οικογένεια του.

νταινα

Συναισθηματικές φωτογραφίες, κοσμήματα και μέρος της γκαρνταρόμπας της στα 17 πνευματικά παιδιά της

Ο Πολ Μπάρελ έλαβε από την πριγκίπισσα το χρηματικό ποσό των 50 χιλιάδων λιρών καθώς και μερικά ακόμα προσωπικά αντικείμενά της. Στον πρίγκιπα Χάρη αλλά και στον πρίγκιπα Γουίλιαμ, οι οποίοι όταν έχασαν την μητέρα τους ήταν 12 και 15 ετών αντίστοιχα, κληροδότησε συνολικά 13 εκατομμύρια λίρες για να μοιραστούν ισόποσα όταν θα έφταναν στην ηλικία των 30 ετών. Μάλιστα, το αξιοσημείωτο αυτό ποσό έπειτα από επενδύσεις και σωστούς χειρισμούς από τους οικονομικούς σύμβουλους της βασιλικής οικογένειας, φημολογείται πως έφτασε τις 20 εκατομμύρια λίρες. Σε παλαιότερη συνέντευξη, ο πρίγκιπας Χάρη δήλωσε ευγνώμων για την οικονομική στήριξη που του εξασφάλισε η μητέρα του καθώς μετά την παραίτηση του από τα βασιλικά καθήκοντα, βρέθηκε αντιμέτωπος με αρκετές δυσκολίες στο νέο ξεκίνημα της οικογενείας του στο Λος Άντζελες.

νταινα

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία θα γινόταν 61 ετών την 1 Ιουλίου, παραχώρησε επίσης συναισθηματικές φωτογραφίες, κοσμήματα και μέρος της γκαρνταρόμπας της στα 17 πνευματικά παιδιά της, ενώ χάρισε περισσότερες από 100 χιλιάδες λίρες σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και ερευνητικούς οργανισμούς υγείας.

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

12 Μαϊ 2024

Λίλυ Παπαγιάννη: Η πιο φινετσάτη κυρία του ελληνικού Θεάτρου σε ηλικία 27 ετών

Η αξέχαστη ηθοποιός, εκτός από φινετσάτη και όμορφη, χαρακτηριζόταν από ταλέντο, παιδεία και ποιότητα. Μια σπάνια φωτογραφία 62 χρόνια πριν.

12 Μαϊ 2024

Κάθριν Χέπμπορν: Τα τέσσερα Όσκαρ, ο Σπένσερ Τρέισι και η αυτοκτονία που στιγμάτισε την ζωή της

Φεμινίστρια, ασυμβίβαστη, καλλιεργημένη και ανεξάρτητη η Κάθριν Χέπμπορν που μαγνήτιζε τους θεατές υπήρξε role model για τις γυναίκες.

Περισσότερα από

Stories

12 Μαϊ 2024

"Πότε θ’ ανθίσουνε τούτοι οι τόποι; Πότε θα ‘ρθούνε κανούργιοι ανθρώποι, να συνοδεύσουνε την βλακεία στην τελευταία της κατοικία";

Σαν σήμερα πεθαίνει ο Νίκος Γκάτσος, ο ποιητής των αθάνατων ελληνικών τραγουδιών. Τα ποιήματα και οι στίχοι του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Δανέζικα, Ισπανικά, Ιταλικά, Καταλανικά, Κορεατικά, Σουηδικά, Τουρκικά, Φινλανδικά.

11 Μαϊ 2024

"Μάθημα Σολφέζ": Η πρώτη ελληνική επιτυχία της Eurovision 47 χρόνια πριν, είχε ανύπαρκτο μπάτζετ

7 Μαΐου 1977. Το "Μάθημα Σολφέζ" γίνεται η πρώτη ελληνική συμμετοχή που τερματίζει στην πεντάδα της Eurovision. Χρειάστηκε να περάσουν 27 χρόνια για να σπάσει αυτό το ρεκόρ.

11 Μαϊ 2024

"Άσπρο, μαύρο όνειρα κάνω": Η Αλέξια στη σκηνή της Eurovision 37 χρόνια πριν

Ήταν το μακρινό 1987 και αυτό που απογείωσε κατόπιν την καρέρα της Αλέξιας.

11 Μαϊ 2024

Ο Στράτος Διονυσίου 20 ετών στον γάμο του, το 1955

Μια ρετρό φωτογραφία από το παρελθόν του σπουδαίου καλλιτέχνη που πέθανε πρωί της 11ης Μαΐου 1990, σε ηλικία μόλις 54 ετών.

10 Μαϊ 2024

"Σταμάτησα να μιλάω για μένα και άρχισα να την ακούω": Πώς κέρδισε ο Κερκ Ντάγκλας τη γυναίκα του

Η ιστορία αγάπης του Κερκ Ντάγκλας και της Αν Μπάιντενς κράτησε 65 χρόνια, αν και είχε αρχίσει με μια απόρριψη.

10 Μαϊ 2024

Eurovision 33 χρόνια πριν: Η Σοφία Βόσσου και ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην Eurovision το 1991

Οι λόγοι που το (ομολογουμένως) πολύ καλό τραγούδι τους "Η Άνοιξη", δεν κέρδισε τότε.

10 Μαϊ 2024

Φρεντ Αστέρ: "Δεν μπορεί να παίξει. Δεν μπορεί να τραγουδήσει. Αρχίζει να έχει φαλάκρα. Μπορεί να χορέψει λίγο...".

Ο Φρεντ Αστέρ διέψευσε τις προβλέψεις των παραγωγών του Χόλιγουντ και έμεινε στην ιστορία του κινηματογράφου ως ο επιδραστικότερος χορευτής του αιώνα.

10 Μαϊ 2024

Σιντ Βίσιους:"Σε παρακαλώ, μητέρα θάψε με δίπλα στο μωρό μου. Θάψε με, με το δερμάτινο σακάκι μου, το τζιν μου και τις μπότες μου. Αντίο."

Το απόλυτο είδωλο μιας μηδενιστικής γενιάς, ο μπασίστας των Sex Pistols ήταν ίσως ένα "κακό παιδί" αλλά πέρασε στην αιωνιότητα όταν πέθανε πριν κλείσει τα 22.

09 Μαϊ 2024

Άλμπερτ Φίνεϊ: Τρεις γάμοι, άπειρα λίτρα αλκοόλ και μια βαθιά περιφρόνηση για το Βρετανικό Στέμμα

Ο σαρωτικός ηθοποιός που έμοιαζε έτοιμος να εκραγεί, είχε την άνεση, για την ακρίβεια το χάρισμα, να εκτείνεται σε τεράστια γκάμα χαρακτήρων, να παίζει με το κύρος του και να καθηλώνει στο πέρασμά του.