ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι 9 ατάκες που δεν θα ξεστομίσουν ποτέ οι έξυπνοι άνθρωποι

Τελικά η βλακεία συνδέεται με την αγένεια.

Οι 9 ατάκες που δεν θα ξεστομίσουν ποτέ οι έξυπνοι άνθρωποι

Σίγουρα θα έχεις βρεθεί κάποιες φορές σε άβολη θέση επειδή είπες κάτι που δεν εννοούσες, που παρερμηνεύτηκε, που δεν ακούστηκε έτσι ακριβώς όπως το εννοούσες. Οι περισσότεροι άνθρωποι μιλάμε χωρίς να πολύσκεφτούμε και λέμε ατάκες που ενοχλούν ή μας απομακρύνουν από τους άλλους ανθρώπους.

Η διαδικτυακή σελίδα TalentSmarth έκανε μια έρευνα για να εξετάσει την συναισθηματική νοημοσύνη περίπου ενός εκατομμυρίου ανθρώπων και ανακάλυψε ότι οι περισσότεροι δεν συνειδητοποιούν αν αυτό που λένε προσβάλει ή πληγώνει τον συνομιλητή τους. Χρησιμοποιούν, μάλιστα, 9 ατάκες που οι έξυπνοι άνθρωποι δεν θα χρησιμοποιούσαν ποτέ σε ένα διάλογο γιατί ξέρουν ότι είναι προσβλητικές:

1. «Φαίνεσαι κουρασμένη»: Οι άνθρωποι που είναι κουρασμένοι δεν είναι λαμπεροί. Έχουν μαύρους κύκλους, σακούλες κάτω από τα μάτια, μπερδεμένα μαλλιά και δεν είναι και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. Γιατί να πεις σε κάποιον ότι φαίνεται χάλια; Από ενδιαφέρον, εντάξει. Αλλά πιστεύεις ότι δεν θα παρεξηγηθεί; Καλύτερα ρώτα τον αν νιώθει καλά. Δεν ακούγεται καλύτερο;

2. «Έχασες πολλά κιλά». Είναι καλό που έχασε πολλά κιλά, αλλά α) αναγνωρίζεις ότι είχε πολλά κιλά για να χάσει και β) είναι σαν να του λες ήσουν χοντρός και τώρα δεν είσαι. Καλή η ειλικρίνεια αλλά το «είσαι κούκλα» ακούγεται καλύτερο από το «επιτέλους έχασες κιλά».

3. «Ήσουν πολύ καλή για εκείνον». Το λέμε συνέχεια μετά από ένα χωρισμό. Είναι, όμως, σαν να της λες ότι η κρίση της είναι μειωμένη, ότι δεν έχει καλό γούστο και ότι τόσο καιρό ήταν τυφλή και τώρα βρήκε το φως της… Καταλαβαίνεις, καλύτερα να πεις «εκείνος χάνει».

4. «Πάντα» ή «ποτέ»: Από μια ηλικία και μετά, όλοι γνωρίζουμε ότι το πάντα και το ποτέ είναι υπερβολή.

5. «Είσαι πολύ όμορφη για την ηλικία σου». Την ποια; Θέλεις να επαναλάβεις; Μήπως ήθελες να πεις «είσαι πολύ όμορφη» σκέτο, χωρίς να αναφέρεις χρονολογίες και πιστοποιητικά γέννησης;

6. «Όπως έχω ξαναπεί». Το καταλάβαμε. Το έχεις πει πολλές φορές, ας προχωρήσουμε στην ουσία τώρα. Μήπως αφού το έχεις ξαναπεί, να το πεις αυτή τη φορά με πιο κατανοητό τρόπο;

7. «Καλή τύχη»: Το λέμε σαν ευχή, από ευγένεια. Σαν φράση όμως υπονοεί ότι για να επιτύχει κανείς χρειάζεται τύχη. Όχι! Καλύτερα να πεις «είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις!».

8. «Ό,τι θέλεις εσύ». Για να σε ρωτάει κάποιος σημαίνει ότι αναγνωρίζει ότι έχεις άποψη και μάλιστα θέλει να την ακούσει. Γιατί, λοιπόν, να απαντήσεις διπλωματικά;

9. «Τουλάχιστον, εγώ δεν…». Σε καυγά. Φτάνει η στιγμή που θέλεις να απαντήσεις και λες «εγώ τουλάχιστον δεν… αφήνω τα πιάτα στο νεροχύτη». Αλλάζεις θέμα, δεν αναγνωρίζεις το λάθος σου και ρίχνεις αμέσως το φταίξιμο στον άλλο. Έτσι, δεν θα τελειώσει ποτέ ο καυγάς και δεν θα λύσετε και το πρόβλημα.

Read Next

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

Περισσότερα από

Life

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

Βράβευση για τα προϊόντα blu της Imperial Brands Hellas από τον θεσμό "Προϊόν της Χρονιάς 2024"

Το βραβείο "Προϊόν της Χρονιάς" είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.