ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μιλάς στην παρέα για το σεξ, είσαι πόρνη. Είσαι δαίμονας

Προσοχή, οι δαίμονές μας θα μας πείσουν εάν δεν μάθουμε πώς να απελευθερωθούμε από αυτούς.

Μιλάς στην παρέα για το σεξ, είσαι πόρνη. Είσαι δαίμονας

Γράφει ο Στάθης Σαμαντάς

Ξεματιάσματα, κακό μάτι, κακό κάρμα, ζώδια, γρουσουζιές, σπασμένοι καθρέπτες, μαύρες γάτες, δεισιδαιμονίες, γλωσσοφαγιά, τιμωρίες από τον Θεό και από αγίους και άλλα συναφή, αποτελούν το υλικό ή για να τρελαθεί κανείς ή για να αποθέσει την πραγματικότητα σε κάτι άλλο απόκοσμο, το οποίο απλά δεν μπορεί να εξηγήσει, δεν μπορεί να κατανοήσει ή σε μερικές περιπτώσεις απλά για να ξεφορτωθεί την ευθύνη. Φυσικά και είναι προτιμότερο να φταίει ο ανάδρομος Ερμής από το να φταίω εγώ ή ο άλλος για κάτι που συμβαίνει!. Πιστεύω πως για όλα φταίει η ανθρώπινη συμπεριφορά και τίποτα άλλο. Αυτά που συμβαίνουν στη γή που πατάμε έχουν σχέση με το γεγονός πως όσο ζούμε σε αυτή τη ζωή, είμαστε δεσμευμένοι με μια ανθρώπινη-υλική-πραγματική συνθήκη η οποία άλλοτε λειτουργεί υπέρ μας και άλλοτε κατά μας. Δεν έχουν όλα αυτά κάποια σχέση με το πνευματικό δηλαδή με τον Θεό διότι ο Θεός ΔΕΝ κάνει κακό αλλά μόνο καλό. Όταν μάθουμε να αποδεσμεύσουμε την έννοια του από τα γεγονότα της πραγματικότητας, τότε θα αρχίσουμε να τον απενοχοποιούμε. Αλλά όσο πιστεύει κανείς πως όταν στην γιορτή του Αγίου Συμεών, μια έγκυος γυναίκα ζηλέψει κάτι, αυτό το κάτι θα σημαδευτεί πάνω στο παιδί και το μωρό θα γεννηθεί με σημάδι!. Με λίγα λόγια, ο άγιος θα σε τιμωρήσει. Πως μετά να μην φοβάται κανείς τον Θεό;.

Μιλάς στην παρέα για το σεξ, είσαι πόρνη. Είσαι δαίμονας
Ο Στάθης Σαμαντάς, σχεδιαστής παπουτσιών και γνωστός στην πιάστα ως Manolo Blahnik της Ελλάδας, γράφει για στυλ.

Υπάρχουν στιγμές που μια γυναίκα θέλει αυτό το κάτι, αυτό το παραπάνω. Δεν μιλάω για πράγματα, για αγορές αλλά για μια διαφορετική συμπεριφορά από την συνηθισμένη, από αυτή που την γνωρίζουν όλοι. Ζει μια περίοδο πειραματισμού με τον εαυτό της και θέλει να ξαναδεί, να επανεξετάσει κάποια πράγματα στην ίδια. Παράδειγμα, νιώθει πιο σέξι και θέλει να βάλει ένα πιο επιθετικό ζευγάρι παπούτσια. Θέλει να βάλει ένα ζευγάρι γόβες πολύ ψηλές με τακούνι στιλέτο. Με το ανάλογο ντύσιμο (και δεν εννοώ να έχει ξεχάσει να ντυθεί...) η εικόνα της επικοινωνίας είναι έτοιμη και κάποιοι θα πιάσουν το μήνυμα. Προσοχή, αυτό δεν σημαίνει τίποτα, μπορεί και να σημαίνει κάτι. Για εκείνη σίγουρα. Μέχρι πρότινος, μια συνθήκη ή καλύτερα ένας δαίμονας μέσα της, δεν την άφηνε να δει τον εαυτό της αλλιώς. Δεν την άφηνε να δει πως μπορεί και να υπάρχει και ένα άλλο κομμάτι μέσα της, το οποίο ζητάει και αυτό το χώρο του. Είναι η ανασφάλεια, είναι ο φόβος, είναι τα ταμπού, είναι η κοινωνία και το φύλο της;. Ας τα πούμε όλα αυτά δαίμονες. Άδικο πάντως δεν έχει η καημένη, μιας και οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να έχουν σεξουαλικές εμπειρίες.

Αν έχουν, είναι πόρνες. Δαίμονας.

Επίσης αν δεν είναι παντρεμένες μέχρι μια ηλικία, είναι γεροντοκόρες. Δαίμονας.

Επίσης αν κάνουν γυμνισμό, είναι πόρνες. Δαίμονας.

Επίσης αν μιλάνε στη παρέα για το σεξ, είναι πόρνες. Δαίμονας.

Επίσης αν θέλεις να βγεις με γυναικοπαρέα και να κάνετε χαβαλέ, σημαίνει ότι ψάχνεστε για σεξ της μιας βραδιάς. Δαίμονας.

Αν αντιμιλήσεις στην πεθερά σου η οποία πιστεύει πως είσαι η κακιά νύφη για τον γιόκα της, είσαι μια γλωσσοκοπάνα. Δαίμονας.

Όλοι αυτοί οι δαίμονες, οι οποίοι δεν έχουν τελειωμό και ισχύουν και για άλλες περιπτώσεις δεν καταπολεμούνται ούτε με ξεματιάσματα, ούτε με κεριά αναμμένα, ούτε με φτυσίματα στον κόρφο, ούτε με μέντιουμ, ούτε με χαρτιά, ούτε με τίποτα από όλα αυτά. Μια είναι η λύση για όλα αυτά και έχει να κάνει με εμάς τους ίδιους. Μέσα μας υπάρχει και το καλό και το κακό. Μέσα μας υπάρχει και ο λύκος αλλά και το πρόβατο. Το πιο από τα δύο θα μεγαλώσει, εξαρτάται από ποιο από τα δύο θα ταΐσεις Ένας άνθρωπος μπορεί να έχει δεύτερες σκέψεις για μια επιλογή του, διότι αυτό που του λένε οι άλλοι, πατάει πάνω και σε ‘’κάτι’’ δικό του, ψυχικό. Πάνω σε κάτι που πιστεύει και ο ίδιος. Άρα υπάρχει μέσα μας ο δαίμονας. Η νίκη δεν θα έρθει με τον θάνατο του δαίμονα αλλά με την κατανόηση του, για να μπορέσεις να αφήσεις τα σχοινιά, να φύγει. Να φύγει, να ελευθερωθείς.

Προσοχή. Οι δαίμονες μας θα μας πείσουν, αν δεν μάθουμε πως θα απελευθερωθούμε από αυτούς.

Read Next

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

Περισσότερα από

Life

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.