ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Είσαι άπιστος; Θα το πληρώσεις ακριβά. Ίσα με 200.000 ευρώ

Μια-δυο ιστορίες βγαλμένες μέσα από τη ζωή. Πριν αποποινικοποιηθεί, δηλαδή, η μοιχεία.

Είσαι άπιστος; Θα το πληρώσεις ακριβά. Ίσα με 200.000 ευρώ

Γράφει η Άντζελα Ζιούτη/ συγγραφέας angelaziouti@yahoo.gr

Είσαι άπιστος; Θα το πληρώσεις ακριβά. Ίσα με 200.000 ευρώ
Η συγγραφέας Άντζελα Ζιούτη

Στην αρχή είναι μόνο οι υποψίες. Οι ατελείωτες υπερωρίες, τα απανωτά εκτός έδρας με την εταιρεία, το φίνο γυναικείο άρωμα που δε λέει να φύγει από το άπλυτο πουκάμισο στο καλάθι, τα καινούργια χρυσά μανικετόκουμπα. Η φουσκωμένη πιστωτική κάρτα για τις γόβες Christian Louboutin και τη γούνα από την Καστοριά. Ώσπου μία μέρα, οι υποψίες έγιναν αποδείξεις. Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ που παρακολουθούσε από καιρό τον «πολυάσχολο» σύζυγο, δεν άργησε να ανακαλύψει τον λόγο της «εργασιομανίας» του. Φυσικά δεν ήταν η επίτευξη των υψηλών στόχων της εταιρείας, ούτε η κατάκτηση της θέσης του διευθυντή Μάρκετινγκ που από καιρό εποφθαλμιούσε. Αλλά η καλλίγραμμη, με γυμνασμένο κορμί και μακριά ξανθά μαλλιά (βλ. εξτένσιον) γραμματέας του τμήματος. Οι τσιρίδες ακούστηκαν μέχρι το διπλανό οικοδομικό τετράγωνο, τα πιάτα έσπαζαν το ένα μετά το άλλο σαν να ήταν πρώτο τραπέζι στα μπουζούκια επί Ζωζώς Σαπουντζάκη. Η απιστία από ανέκαθεν αποτελούσε το υπ’ αριθμόν ένα παράπτωμα για το χωρισμό.

Οι εξετάσεις DΝΑ στις οποίες υποβλήθηκαν παιδιά και σύζυγος ήταν ο καταπέλτης.

Η απιστία πονάει. Κλονίζει την εμπιστοσύνη, διαταράσσει την οικογενειακή γαλήνη, προκαλεί συναισθήματα απαξίωσης. Και καμιά φορά πληρώνεται και πολύ ακριβά. Στην κυριολεξία όμως. Πρόσφατα το Ανώτατο Δικαστήριο της Βαλένθια επιδίκασε το ποσό των 200.000 ευρώ που πρέπει να πληρώσει μία Ισπανίδα ως αποζημίωση στον απατημένο σύζυγό της για την «ηθική βλάβη» που του προκάλεσε.

Το φυσάει και δεν κρυώνει ο άτυχος σύζυγος που έπειτα από χρόνια υποψίας ανακάλυψε, ότι η δεύτερη σύζυγός του ήταν άπιστη και το χειρότερο: η σύζυγός του είχε εραστή τα έξι από τα δεκατέσσερα χρόνια του γάμου τους. Οι εξετάσεις DΝΑ στις οποίες υποβλήθηκαν παιδιά και σύζυγος ήταν ο καταπέλτης. Αποδείχθηκε ότι πατέρας των τριών από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας ήταν ο εραστής. Έπειτα από αυτό, ο σύζυγος κατέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας αποζημίωση από τη γυναίκα του για «φυσική και ψυχολογική βλάβη» που υπέστη. Το δικαστήριο της Βαλένθια έκρινε ότι η μοιχαλίδα πρέπει να πληρώσει 100.000 ευρώ για ότι προκάλεσε στον άνδρα της. Εκείνη αποφάσισε να προσβάλλει την απόφαση. Βρήκε όμως τον μπελά της, διότι οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου έκριναν ότι η πρωτόδικη ποινή ήταν «ανεπαρκής». Το πρόστιμο διπλασιάστηκε και η γυναίκα καλείται να πληρώσει πολλές χιλιάδες ευρώ αποζημίωση για την παράνομη σχέση της.


Στη χώρα μας η μοιχεία αποποινικοποιήθηκε με νόμο της κυβέρνησης Παπανδρέου το 1982. Έναν χρόνο αργότερα έπαψε να αποτελεί απόλυτο λόγο διαζυγίου. Δεν θα πάψει ποτέ όμως να είναι απόλυτος λόγος διάρρηξης της σχέσης του ζευγαριού και χωρισμού.

Read Next

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

Περισσότερα από

Life

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

11 Απρ 2024

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Η Αναστασία Κόκκαλη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει για το λευκό ψωμί.

11 Απρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.

11 Απρ 2024

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Στον αστερισμό του Κωνσταντίνου Καρύδη

Διευθύνοντας την ορχήστρα δωματίου της Ευρώπης: Στο πιάνο ο Γιαν Λισέτσκι

10 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.