ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Aυτός είναι ο σίγουρος τρόπος να καταλάβεις πότε κάποιος σου λέει ψέμματα, σύμφωνα με μία ειδικό

Μία κίνηση που φανερώνει από μακριά την ανειλικρίνεια.

Aυτός είναι ο σίγουρος τρόπος να καταλάβεις πότε κάποιος σου λέει ψέμματα, σύμφωνα με μία ειδικό

Oι περισσότερες έρευνες που σχετίζονται με τις μεγαλύτερες φοβίες των ανθρώπων έχουν δείξει ότι η αμφιβολία για το αν ο άλλος είναι απόλυτα ειλικρινής μαζί μας βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις της λίστας.

Το ψέμα είναι σίγουρα ανάμεσα στα πράγματα για τα οποία οι άνθρωποι αγχωνόμαστε περισσότερο αφού είναι κάτι που αδυνατούμε να ελέγξουμε. Οι πιο ενδόμυχες σκέψεις του άλλου, ακόμα κι όταν μιλάμε για τον σύντροφο μας ή κάποιον πολύ κοντικό φίλο, θα παραμένουν για πάντα ένα πραγματικό μυστήριο.

Ωστόσο οι ειδικοί χρόνια τώρα εξηγούν ότι όσο ψύχραιμος κι αν είναι κάποιος κι όσο καλά κι αν έχει δουλέψει πάνω σε κάποιο ψέμα που σχεδιάζει να σου πει υπάρχουν μερικές ασυναίσθητες χειρονομίες ή εκφράσεις που μπορούν εύκολα να τον προδώσουν. Γιατί όσο δύσκολα μπορείς να ελέγξεις την ανειλικρίνεια κάποιου άλλο τόσο δύσκολα μπορεί να ελέγξει κανείς την γλώσσα του σώματος του.

H Judy James, μία ψυχολόγος, με εξιδείκευση στη γλώσσα του σώματος, εξηγεί πως οι άντρες είναι συνήθως πολύ πιο κακοί ψεύτες από τις γυναίκες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς πολύ πιο εύκολα να καταλάβεις πότε σου λένε ψέμματα. Ειδικά αν είσαι εξπέρ στις χειρονομίες εκείνες που προδίδουν την έλλειψη ειλικρίνειας.

Στάση πρώτη, τα μάτια. Γνωστά και ως ο «καθρεύτης της ψυχής μας» η James υποστηρίζει πως τα μάτια ενός άντρα μπορούν με μεγάλη ευκολία να προδώσουν το ψέμα αφού το ισχυρό φύλλο τείνει να μην είναι σε θέση να κρατήσει σταθερή οπτική επαφή με τον συνομιλητή του όταν λέει ψέμματα.

Η James επίσης υποστηρίζει πως ένας πολύ σίγουρος τρόπος να καταλάβεις ότι κάποιος ψεύδεται είναι η φορά που παίρνει το βλέμμα του όταν σου μιλάει. Μιλάμε για μία τεχνική που χρησιμοποιείται ακόμα και από πράκτορες του FBI προκειμένου να τσεκάρουν το ποιόν του ανθρώπου που έχουν απέναντι τους. Αν ο συνομιλητής σου, λοιπόν, γυρίσει ασυναίσθητα το βλέμμα του προς τα δεξιά την ώρα που σου δίνει κάποια πληροφορία ή απαντάει σε μία ερωτησή σου τότε μάλλον σημαίνει ότι προσπαθεί να κατασκευάσει μία ανύπαρκτη πληροφορία. Από την άλλη αν κοιτάξει προς τα αριστερά τότε σημαίνει ότι πράγματι προσπαθεί να ανακαλέσει από το πίσω μέρος του εγκεφάλου του ένα αληθινό δεδομένο που ενδεχομένως δεν θυμάται πολύ καλά.

Επίσης, η James προσθέτει ότι οι άντρες δυσκολεύονται ιδιαιτέρως να ελέγξουν την εκφραστικότητα του προσώπου τους όταν δεν είναι απολύτως ειλικρινείς. Με λίγα λόγια, ολόκληρες οι γκριμάτσες του προσώπο τους είναι πολύ πιο έντονες και δραματικές, πραγματικά σαν να παίζουν σε παράσταση. «Θα γουρλώσουν τις κόρες των ματιών τους, θα σηκώσουν τα φρύδια τους και θα κάνουν έντονες κινήσεις με τα χέρια τους,» απλώς είναι κάτι που αδυνατούν να κοντρολάρουν.

Τέλος, ένα χαρακτηριστικό σημάδι που φανερώνει το ψέμμα είναι ο τρόπος που κάποιος απαντά στις ερωτήσεις που του κάνεις. Οι άνθρωποι όταν δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε απαντάμε αυτόματα σε μία ερώτηση ακόμα κι αν αυτή εμπεριέχει κάποια κατηγορία. Από την άλλη, όταν κάποιος ψεύδεται θα κάνει μία μεγάλη παύση πριν σου απαντήσει, όχι με κατάφαση αλλά με μία δική του ερώτηση προκειμένου να σε μπερδέψει. Συνήθως στην ερώτηση του θα συμπεριλαμβάνει μία νέα κατηγορία προς τα σένα, αφού η άμυνα είναι πάντα η καλύτερη επίθεση.

Με πληροφορίες από τον Independent

Read Next

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Περισσότερα από

Life

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.