ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

10 φράσεις/εκφράσεις/ατάκες που σε παραμεγαλώνουν. Σα να μιλάει η γιαγιά σου ένα πράγμα

Η γλώσσα είναι επικοινωνία και η επικοινωνία είναι συμπεράσματα. Αυτά που λες κάποιοι τα ακούνε βερεσέ, όσο στιλάτη και ενημερωμένη κι αν είναι η εμφάνισή σου.

10 φράσεις/εκφράσεις/ατάκες που σε παραμεγαλώνουν. Σα να μιλάει η γιαγιά σου ένα πράγμα

1. Κάνεις τον σταυρό σου συνοδευτικά της φράσης «μη χειρότερα». Εντάξει, δεχόμαστε ότι ο μιμητισμός είναι μέρος της εξελικτικής διαδικασίας, αλλά το χριστιανικό ντεσού ασορτί με την προϊστορική έκφραση απορίας δεν κολακεύει το λόγο. Εάν κοτσάρεις δε και το «παιδάκι μου», δηλαδή «μη χειρότερα, παιδάκι μου», τότε έχασες κάθε αξιοπιστία φρεσκάδας.

2. Λες ο «σύζυγος μου» και όχι ο «σύντροφός μου». Να μη σου πούμε καλύτερα ποιες γυναίκες χρησιμοποιούν αυτόν τον χαρακτηρισμό αποκατάστασης. Οι ίδιες που δεν θα έβαφαν ποτέ ροζ τα μαλλιά τους.

3. Η προσφώνηση «χριστιανέ μου». Ναι, είμαστε αρκετοί, αν όχι όλοι οι Έλληνες, χριστιανοί ορθόδοξοι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα αποκαλούμε ο ένας τον άλλο με το επίσημο θρήσκευμά μας. Δηλαδή οι προτεστάντες λένε ο ένας τον άλλο «προτεστάντη μου»; Παλιοσυνήθειες γλωσσοτεχνικές που καλό θα ήταν να ξεφορτωθούμε asap.

4. Η φράση αλλά και η πράξη «χτύπα ξύλο». Μία συνήθεια που συναντάται στα μεσημεριανά γκοσιπάδικα, στα απογευματινά τσάγια με τη γειτόνισσα και στα μεταμεσονύκτια μοιρολόγια.

5. Αναρωτιέσαι «γιατί δεν παίζει» και όχι «γιατί δεν λειτουργεί». Παράδειγμα: «γιατί δεν παίζει το κινητό μου;». Εάν το λέτε για πλάκα, για να δώσετε έναν χιουμοριστικό τόνο χιπστερισμού στο λόγο σας οκέι. Εάν όμως σας ξέφυγε και τώρα δαγκώνεστε, πολύ καλά κάνετε. Συνεχίστε να δαγκώνεστε.

6. Χρησιμοποιείς όλο και πιο συχνά την ατάκα «μα, δε βρήκα τίποτα στα Zara». Σοβαρή ένδειξη λανθασμένης πορείας ενηλικίωσης. Το Zara και το κάθε Zara βρίσκεται εκεί για να βρεις τη σύγχρονη στολή σου, τη φορεσιά που θα σε δείχνει σαν δροσερό, χνουδωτό ροδάκινο και όχι σαν μπαγιάτικη, προχθεσινή τυρόπιτα.

7. Συνηθίζεις να κλείνεις το τηλέφωνο λέγοντας «να προσέχεις». Έχει αποδειχθεί ότι η ανησυχία είναι ευθέως ανάλογη της ηλικίας. Όσο μεγαλώνουμε τόσο ανησυχούμε. Οι μαμάδες μας ανησυχούν πολύ, για όλα. Ίσως -σίγουρα, ναι-, να είμαστε σαν τις μαμάδες μας.

8. Λες πολύ πιο εύκολα «σ' αγαπώ». Θυμάσαι τον εαυτό σου στα 18 να λέει «σ' αγαπώ»; Κι αν ναι, θυμάσαι να σου γυρίζουν πίσω το συναίσθημα, με τη φράση «κι εγώ μωρό μου»; Δυστυχώς ή ευτυχώς η ανταποδοτικότητα της αγάπης είναι ενήλικη συνήθεια. Ευτυχώς.

9. Ξεκινάς συχνά-πυκνά τις προτάσεις σου με το «θυμάμαι». Η αναπόληση ποτέ δεν μύριζε νιότη. Ούτε το τελευταίο άρωμα του Balenciaga.

10. Βάζεις την ταμπέλα «σαχλαμάρα» σε ό,τι δεν καταλαβαίνεις. Και παραδόξως έχεις αρχίσει και δεν καταλαβαίνεις πολλά από τα τεκταινόμενα της εποχής. Δεν καταλαβαίνεις τις μπλόγκερς και την εξουσία τους, δεν καταλαβαίνεις το φλερτ στο Snapchat, ούτε το ίδιο το Snapchat, δεν καταλαβαίνεις τα ακρωνύμια τύπου FOGO και FOMO και τη μεταξύ τους διαφορά, δεν καταλαβαίνεις τι εννοεί ο ποιητής. Και το χειρότερο αυτού είναι ότι χρησιμοποιείς της φράση «τι εννοεί ο ποιητής» σαν ψωμοτύρι.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Περισσότερα από

Life

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.