ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ψηλή μπότα, κοντή φούστα: Η εμφάνιση copy/paste των ελληνίδων σταρ

Η γυναικεία περιβολή που αγαπήθηκε, όσο καμία άλλη, στα τηλεοπτικά -και πέριξ αυτών- πλατό, έχει πομπούς παραλήπτες, απλούς θεατές και ένα κρυμμένο μήνυμα.

 Ψηλή μπότα, κοντή φούστα: Η εμφάνιση copy/paste των ελληνίδων σταρ

Η μπότα του ψαρά και το υπέρτατο μίνι φορέθηκε φέτος, ειδικά την περίοδο τον γιορτών, κατά κόρον. Εικάζω ότι η σκέψη των κυριών με τη συγκεκριμένη εμφάνιση κινήθηκε ως εξής: «Α, είμαι καλεσμένη σε τηλεοπτικό εορταστικό σόου στην τηλεόραση ή πρέπει να παρουσιάσω τηλεοπτικό σόου στην τηλεόραση ή να παραβρεθώ σε κάποια θεατρική πρεμιέρα ή να να ξεσκάσω στα μπουζούκια υπό το άγρυπνο βλέμμα των παπαράτσι. Τι να βάλω Θεέ μου; Το βρήκα. Θα βάλω την μπότα την ψηλή και τη φούστα την κοντή που είναι σιγουράκι».

Τα γυναικεία πλήθη από την άλλη, τα οποία καταπλήσσονται κι αυτά στη θέα του δίδυμου μπότα/μίνι, δεν έχουν τόσο ευγενή πρόθεση. Μάλλον προς ευγενής άμιλλα κλίνει

Όντως, αυτή η άκρως θηλυκή εμφάνιση παραπέμπει σε μια εξωστρεφή διάθεση, σε ένα ανελέητο ντιριντάχτα και σε μια παιγνιώδη αγωνία να καταπλήξει τα πλήθη. Και πράγματι τα πλήθη καταπλήσσονται -τα δε αντρικά πλήθη χειροκροτούν άηχα, σε ένα εσωτερικό χειροκρότημα, το οποίο υποδαυλίζει άλλα ένστικτα, αρχέγονα και ζωώδη. Τίποτα σε αυτό το χειροκρότημα δεν μοιάζει με την ικανοποίηση της επευφημίας μια καλής παράστασης, για παράδειγμα. Ευτυχώς δηλαδή, γιατί θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα όλοι. Και οι άντρες και οι γυναίκες και οι μποτοφόρες σελέμπριτι.

Τα γυναικεία πλήθη από την άλλη, τα οποία καταπλήσσονται κι αυτά στη θέα του δίδυμου μπότα/μίνι, δεν έχουν τόσο ευγενή πρόθεση. Μάλλον προς ευγενής άμιλλα κλίνει, με τη λέξη ευγενής μέσα σε άπειρα εισαγωγικά. Η βασική δικαιολογία, που συνοδεύει την όποια δυσαρέσκεια τους απέναντι σε αυτή την ενδυματολογική εξίσωση, είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα την υπέγραφε ένας γαλλικός οίκος μόδας. Και ότι οι γυναίκες, οι οποίες έχουν μείνει στην ιστορία ως style icon, ουδέποτε σκέφτηκαν να ντυθούν κατ' αυτό τον τρόπο. Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό, ότι έτσι ντυνόταν η Τζούλια Ρόμπερτς στην ταινία Pretty Woman, πριν την «αναβαθμίσει» ο έρωτας του Ρίτσαρντ Γκιρ.

Οπότε καταλήγουμε στα εξής: α) το ντε πιες, μίνι/μπότα, έχει σαφείς πομπούς και παραλήπτες που είναι απόλυτα δικαιωμένοι, β) Οι γυναίκες ντυνόμαστε -ενίοτε- με τρόπο τέτοιο, ώστε να μπούμε στο μάτι των άλλων γυναικών και γ) οι άλλες γυναίκες πάντα θα σκυλιάζουν.

 Ψηλή μπότα, κοντή φούστα: Η εμφάνιση copy/paste των ελληνίδων σταρ
Κατερίνα Καινούργιου και Έλενα Παπαβασιλείου
Δούκισσα Νομικού
Τάμτα
Σάσα Σταμάτη
Έλενα Παπαβασιλείου
Ντορέτα Παπαδημητρίου
Τάμτα και Γιώργος Μαζωνάκης
Κατερίνα Λέχου
Φαίη Σκορδά
Κατερίνα Παπουτσάκη

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".