ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η ιστορία της αδερφής του Τζέιμι Φοξ με σύνδρομο Down που μόλις πέθανε 36 ετών:«Γεννημένη χορεύτρια»

«Αυτό που μπορεί να μην καταλαβαίνει ο κόσμος είναι ότι οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες σου δίνουν αφιλτράριστη αγάπη» έχει πει γι' αυτήν ο 52χρονος ηθοποιός.

Η ιστορία της αδερφής του Τζέιμι Φοξ με σύνδρομο Down που μόλις πέθανε 36 ετών:«Γεννημένη χορεύτρια»

Ο Τζέιμι Φοξ αποκάλυψε πριν από λίγες μέρες στο Instagram τον θάνατο της αδερφής του, Ντιόντρα Ντίξον, σε ηλικία μόλις 36 ετών. «Η καρδιά μου έσπασε σε εκατομμύρια κομμάτια… η όμορφη, αξιαγάπητη αδερφή μου Ντιόντρα μεταφέρθηκε κάπου αλλού. Λέω μεταφέρθηκε γιατί θα ζει για πάντα. Όποιος τη γνώριζε, ήξερε ότι ήταν ένα λαμπερό φως».

Η Ντιόντρα Ντίξον, που είχε σύνδρομο Down, λάτρευε όσο τίποτα το χορό. Σύμφωνα με τον Τζέιμι Φοξ: «Ούτε που μπορώ να θυμηθώ πόσες φορές στα πάρτι στο σπίτι μας έβγαινε στην πίστα χορού και έκλεβε την παράσταση. Ξέρω τώρα ότι είναι στον παράδεισο, όπου χορεύει με τα φτερά της».

Η Ντίξον, σύμφωνα με πληροφορίες του People, γεννήθηκε το 1984 στο Ντάλας του Τέξας και το 2011 έγινε πρέσβειρα του παγκοσμίου ιδρύματος Global Down Syndrome Foundation. Με την υποστήριξη της οικογένειάς της από παιδί έλαβε μέρος, για εννέα χρόνια, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Μετά την αποφοίτηση από το λύκειο μετακόμισε στην Καλιφόρνια μαζί με τον αδερφό της και τους γονείς της.

«Ούτε που μπορώ να θυμηθώ πόσες φορές στα πάρτι στο σπίτι μας έβγαινε στην πίστα χορού και έκλεβε την παράσταση»

Σύμφωνα με το βιογραφικό της στο Global Down Syndrome Foundation, η Ντίξον ήταν «γεννημένη χορεύτρια» και ονειρευόταν να γίνει «επαγγελματίας του χορού». «Ο αδερφός μου μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω κάποια ξεχωριστά πράγματα» έλεγε η ίδια. «Χόρεψα στο βίντεο του “Blame It”. Χόρεψα στη σκηνή σε κάποιες από τις συναυλίες του σε όλη τη χώρα. Και ξέρετε κάτι; Χόρεψα στα Γκράμι!».

Η Ντιόντρα, κόρη της μητέρας του Φοξ, Λουίς Ανέτ Ντίξον, και του πατριού του, Τζορτζ Ντίξον, ήταν για τον Φοξ έρωτας με την πρώτη ματιά, από τότε που την κράτησε ως μωρό, εκείνος σε ηλικία 16 ετών.

«Δεν κολλούσαμε στο γεγονός ότι είχε σύνδρομο Down, αλλά στο ότι ήταν χαριτωμένη. Μια μικρή σοκολατένια μπαλίτσα» έλεγε ο Φοξ προσθέτοντας, σχετικά με το ταλέντο της στο χορό: «Πάντα έχανα στους διαγωνισμούς χορού μας. Γιατί εκείνη είχε όλες τις καλές κινήσεις».

«Δεν κολλούσαμε στο γεγονός ότι είχε σύνδρομο Down, αλλά στο ότι ήταν χαριτωμένη. Μια μικρή σοκολατένια μπαλίτσα»

«Αυτό που μπορεί να μην καταλαβαίνει ο κόσμος είναι ότι οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες σου δίνουν αφιλτράριστη αγάπη» έχει πει ο ηθοποιός. «Τίποτα δεν μπαίνει στο δρόμο τους για να σε αγαπήσουν αλλά και τίποτα δεν μπαίνει στο δρόμο τους για να γίνουν έξω φρενών μαζί σου. Είναι ο αληθινός τους εαυτός».

Σε μια τηλεοπτική συνέντευξη ωστόσο που είχε δώσει ο Φοξ τον Νοέμβριο του 2019 έλεγε πως «το καταπληκτικό με την Ντιόντρα είναι πως όταν κάποιος τη γνωρίζει ξεχνάει αυτά που ήξερε για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Η Ντιόντρα τον ξαφνιάζει. Το οφείλουμε στη μαμά μας. Η μαμά ζητούσε από τα παιδιά στο σχολείο να την αντιμετωπίζουν σαν φυσιολογικό παιδί. Έχει μια κανονική ζωή, προσαρμόζεται εξίσου καλά με όλους μας».

Όταν είχε ρωτηθεί η ίδια ποιο ήταν το όνειρό της για το μέλλον, απάντησε: «Θέλω ένα αγόρι, θέλω να παντρευτώ σύντομα και ελπίζω να παντρευτώ τον [τραγουδιστή και φίλο της] Κρις Μπράουν, γιατί είναι ο άνθρωπός μου».

Όταν είχε ρωτηθεί η ίδια ποιο ήταν το όνειρό της για το μέλλον, απάντησε: «Θέλω ένα αγόρι, θέλω να παντρευτώ σύντομα και ελπίζω να παντρευτώ τον [τραγουδιστή και φίλο της] Κρις Μπράουν, γιατί είναι ο άνθρωπός μου».

Μια από τις πιο συγκινητικές δηλώσεις του Φοξ για την αδερφή του ήταν όταν δήλωσε πως «μου έμαθε πώς να ζω. Κάποιες φορές χανόμαστε στον κόσμο μας με τα μικροπράγματα (αυτό το αυτοκίνητο δεν έχει το σωστό χρώμα!) και μετά βλέπεις αυτό το κορίτσι: “Θέλω να ζήσω. Θέλω να χορέψω. Θέλω να αγαπήσω”. Και σε επαναφέρει στο πραγματικό νόημα της ζωής».

Δείτε την ανάρτηση του Τζέιμι Φοξ για τον θάνατο της αδερφής του:

Δείτε την Ντιόντρα Ντίξον σε τηλεοπτική συνέντευξη:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".