ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Έπεσε σε βαθύ λήθαργο με έντονη δυσφορία από τις αναθυμιάσεις»: Το άγνωστο ατύχημα της Βουγιουκλάκη

Μια σπάνια φωτογραφία που δημοσίευσε ο Άρης Λουπάσης έφερε στην επιφάνεια ένα περιστατικό από ταξίδι της στη Σκωτία, που την είχε βάλει σε κίνδυνο.

«Έπεσε σε βαθύ λήθαργο με έντονη δυσφορία από τις αναθυμιάσεις»: Το άγνωστο ατύχημα της Βουγιουκλάκη

Κάθε φωτογραφία που ανεβάζει ο συλλέκτης και δημοσιογράφος Άρης Λουπάσης γίνεται και αφορμή για να μάθουμε ή να ξαναθυμηθούμε λιγότερο ή περισσότερο γνωστά περιστατικά από την προσωπική και επαγγελματική διαδρομή των αγαπημένων μας αστέρων ιδιαίτερα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει, φυσικά, την τιμητική της και αυτή τη φορά ανάρτησε στη σελίδα του στο Instagram ένα στιγμιότυπο από ταξίδι της στο Εδιμβούργο, τον Αύγουστο του 1961, όπου ο φακός την απαθανάτισε να δοκιμάζει σκωτσέζικους μπερέδες. Αυτή η σπάνια φωτογραφία έγινε αφορμή για να αφηγηθεί ο δημοσιογράφος ένα άγνωστο, σε πολλούς, ατύχημα της ηθοποιού, που την είχε βάλει σε κίνδυνο.

Συγκεκριμένα, γράφει:

«Η Αλίκη σε επίσκεψή της σε κατάστημα του Εδιμβούργου τέλη Αυγούστου του 1961 όπου δοκιμάζει Σκωτσέζικους μπερέδες κατά την παραμονή της εκεί στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιν/φου με συμμετοχή δέκα εννέα χωρών ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα. Το Φεστιβάλ κάνει πρεμιέρα στον κιν/φο "New Victoria" με την ελληνική συμμετοχή και την θρυλική ταινία "Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο" η οποία προκαλεί ιδιαίτερο ενθουσιασμό και συνοδεύεται από την θερμή υποδοχή στο πρόσωπο της Αλίκης καθώς και των συμπρωταγωνιστών Δημήτρη Παπαμιχαήλ και Ορέστη Μακρή. Η ίδια με την εμφάνιση της στην αίθουσα εντυπωσιάζει τους παρευρισκόμενους με την φινετσάτη παρουσία, τον αέρα και το τεράστιο χαμόγελο της και με τον τύπο να κάνει την επόμενη μέρα αφιερώματα για την ζωή και την καριέρα της δημοφιλέστερης Ελληνίδας ηθοποιού.

»Κατά την διαμονή της το πρώτο βράδυ στο ξενοδοχείο όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Εμπρός", ένα γεγονός θα της προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση. Λίγο πριν κοιμηθεί και ενώ έχει κάνει τηλεφωνική πρόσκληση στην Αθήνα για να συνομιλήσει με την μητέρα της, ανάβει λόγω έντονου κρύου κατά λάθος τον διακόπτη του φωταερίου αντί του κλιματιστικού με αποτέλεσμα να πέσει σε βαθύ λήθαργο με έντονη δυσφορία από τις αναθυμιάσεις. Το επίμονο κουδούνισμα του τηλεφώνου από την μητέρα της στην Ελλάδα θα είναι η αφορμή να ξυπνήσει και με δυσκολία να σηκωθεί και να ανοίξει τα παράθυρα φωνάζοντας στην συνέχεια για βοήθεια τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου.

«Το επίμονο κουδούνισμα του τηλεφώνου από την μητέρα της στην Ελλάδα θα είναι η αφορμή να ξυπνήσει και με δυσκολία να σηκωθεί και να ανοίξει τα παράθυρα φωνάζοντας στην συνέχεια για βοήθεια τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου»

»Μετά την εφιαλτική αυτή εμπειρία την επόμενη μέρα θα αλλάξει ξενοδοχείο με τις τοπικές εφημερίδες να κάνουν εκτενή αναφορά για το ατύχημα της Ελληνίδας πρωταγωνίστριας. Παρά το γεγονός αυτό στην επιστροφή της στο αεροδρόμιο του Ελληνικού όπου την περιμένει η μητέρα της, εκφράζει τον μεγάλο ενθουσιασμό για την αγάπη του κόσμου στην Σκωτσέζικη πρωτεύουσα στο πρόσωπό της, αναφέροντας πως η παραμονή της εκεί θα της μείνει πραγματικά αξέχαστη».

Δείτε την ανάρτηση:

Ακολουθήστε το WomanToc στo Instagram

κεντρική φωτό:

Read Next

10 Απρ 2024

O άλλος Ουίλιαμ. Ο άγνωστος, playboy πρίγκιπας της Αγγλίας που ερωτεύτηκε κάποια σαν τη Μέγκαν Μαρκλ

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ του Κλούτσεστερ ήταν 4ος στη σειρά διαδοχής, αγάπησε με πάθος ένα διαζευγμένο μοντέλο και πέθανε με μυστηριώδη τρόπο σε αεροπορικό δυστύχημα.

26 Φεβ 2024

"Η Τζόαν Κρόφορντ πέθανε. Ήταν το μόνο καλό που έκανε"

To ασίγαστο μίσος ανάμεσα στη Μπέτι Ντέιβις και την Τζόαν Κρόφορντ.

Περισσότερα από

News

22 Φεβ 2024

"Νιώθαμε σαν μαϊμούδες σε νούμερο": Οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής των αδελφών Όλσεν

"Κοιτάω παλιές φωτογραφίες και δεν με συγκινούν καθόλου. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν να μεγαλώσει όπως εγώ".

19 Ιαν 2024

"Βαριέμαι τη ρουτίνα": Η Έλενα Ναθαναήλ γεννήθηκε σαν σήμερα και έφυγε στα 61 της φροντίζοντας να σπάσει το καλούπι

Μοναδική, επιβλητική, ξεχωριστή φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου. Δείτε όσα είπε στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη.

04 Ιαν 2024

"1968 στη Μεγάλη Βρετανία": Η Έλλη Λαμπέτη μαζί με τον Κώστα Καρρά σε επίδειξη μόδας

Παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τη συλλογή ρούχων του Γιάννη Τσεκλένη στην Αθήνα μίας άλλης εποχής.

29 Σεπ 2023

Πώς η Μονρόε άνοιξε τον δρόμο στην Έλλα Φιτζέραλντ, θύμα κι εκείνη του ρατσισμού

"Μετά από αυτό δεν έπαιξα ποτέ σε μικρά τζαζ κλαμπ ξανά". Η Μέριλιν πολέμησε με τα δικά της όπλα τον ρατσισμό.

05 Σεπ 2023

Η Αρίθα Φράνκλιν έκανε το Respect φεμινιστικό ύμνο. Πριν, ήταν το ακριβώς αντίθετο.

Πριν τη δική της ερμηνεία, "Respect", ζητούσαν οι άντρες που γυρνούσαν σπίτι μετά τη δουλειά, από τις συζύγους τους.

01 Σεπ 2023

"Δε χώρισα για τον Ράσελ Κρόου, χώρισα γιατί ο γάμος μου ήταν χάλια"

Ο "παράνομος" δεσμός που σχεδόν κατέστρεψε την καριέρα της Μεγκ Ράιαν και το Χόλιγουντ που το 2000 είχε κάνει επίδειξη μισογυνισμού.

20 Ιουλ 2023

Κάποτε στη Βουλιαγμένη: Σπάνια φωτογραφία της Μπριζίτ Μπαρντό με μαγιό στην Ελλάδα το ‘69

"Τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκεται σε διάσταση με τον τρίτο σύζυγό της και κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας "Opel" Γκίντερ Σακς".

12 Ιουλ 2023

Νικόλ Κίντμαν: "Εύχομαι να είχα γνωρίσει τον Κιθ πιο νωρίς στη ζωή μου"

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Κιθ Έρμπαν είναι αχώριστοι από τις αρχές της δεκαετίας των 00’s και παραμένουν μαζί, ενωμένοι σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

01 Ιουλ 2023

Η δολοφονία του αδερφού της, ο καρκίνος, τα δικαστήρια: Η μυθιστορηματική ζωή της Σοφία Βεργκάρα

"Βασικά ήθελα να γίνω οδοντίατρος, όχι ηθοποιός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η ζωή" έχει πει η "Γκλόρια" του "Modern Family".