ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Η γέννησή μου ήταν μεγάλο σοκ για την ιατρική κοινότητα. Οι γονείς μου τη θεωρούν θαύμα"

"Όταν ήμουν παιδί ένιωθα αμηχανία να μιλάω γι’ αυτήν, μη μας περάσουν για οπισθοδρομικούς": Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για την περίεργη ιστορία της ζωής του.

«Η γέννησή μου ήταν μεγάλο σοκ για την ιατρική κοινότητα. Οι γονείς μου τη θεωρούν θαύμα»

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης, που κάθε συνέντευξή του είναι γεμάτη εκπλήξεις, έχει μιλήσει μεταξύ άλλων για την ιστορία της οικογένειάς τους αλλά και της δικής του γέννησης, που γονείς του απέδωσαν σε θαύμα.

"Οι γονείς μου ήταν 14 χρόνια παντρεμένοι, δεν μπορούσαν να κάνουν παιδί. Η μητέρα μου είχε ένα γυναικολογικό πρόβλημα, έκανε επεμβάσεις.

"Καταγόμασταν από ένα πανέμορφο χωριό από τον βόρειο Έβρο, το Σπήλαιο. Ο πατέρας μου ήταν αγρότης και πεταλωτής. Όταν ήρθαν τα τρακτέρια, που λένε, δεν είχε πια δουλειά. Πήγαν μετανάστες στη Γερμανία. Έκαναν προσπάθειες και με τους Γερμανούς γιατρούς, τους είπαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν παιδί, η μαμά μου δεν μπορούσε. Συγκινητικά, η μητέρα μου είπε στον πατέρα μου: αν θέλεις, μπορούμε να χωρίσουμε. Δεν μπορώ να κάνω παιδιά. Ο πατέρας μου της είπε, δεν με ενδιαφέρει, θέλω να μείνουμε μαζί.

"Συγκινητικά, η μητέρα μου είπε στον πατέρα μου: αν θέλεις, μπορούμε να χωρίσουμε. Δεν μπορώ να κάνω παιδιά. Ο πατέρας μου της είπε, δεν με ενδιαφέρει, θέλω να μείνουμε μαζί"

"Γυρνάνε στην Ελλάδα και τώρα αρχίζει η ιστορία της γέννησής μου, που οι γονείς μου απέδωσαν σε θαύμα. Ως παιδί ένιωθα αμηχανία να την αφηγηθώ, φοβόμουν μη μας περάσουν για οπισθοδρομικούς. Αφού όμως έγινα 50 χρονών, αποφάσισα να είμαι ο εαυτός μου χωρίς συμβιβασμούς.

"Όταν ήρθαν στην Ελλάδα, η μητέρα μου ήταν ήδη 32 χρονών. Της λένε πάλι, δεν υπάρχει περίπτωση, το ξεχνάς. Άρχισαν να σκέφτονται για υιοθεσία".

Εκείνη την περίοδο ο πατέρας του δούλευε ως κηπουρός και η μητέρα του καθάριζε νοσοκομεία. Κάποιες γυναίκες της μίλησαν για την αγία Ειρήνη τη Χρυσοβαλάντου, ότι κάνει θαύματα σε στείρες γυναίκες. Και παρόλο που οι γονείς του Χαραλαμπίδη δεν ήταν θρησκόληπτοι ("πίστευαν στον Θεό, αλλά όχι με φανατισμό"), η μητέρα του είδε ένα "προφητικό" όνειρο, με μια μαυροφορεμένη γυναίκα μπροστά από ένα κάστρο, που της έλεγε: Εμένα ψάχνεις, έλα να με βρεις.

"Αφού είχε ξεχάσει το τάμα, άρχισε να φουσκώνει. Επειδή όμως είχε αυτό το ιστορικό με τις σάλπιγγές της, της είπαν είναι ανεμογκάστρι, δυστυχώς δεν είσαι έγκυος"

"Η μητέρα μου υπέθεσε ότι είναι αυτή και πήγε με τον πατέρα μου στο μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου. Εκεί υπήρχε μια ψυχική διαδικασία δύσκολη για μια γυναίκα που κάνει ένα τάμα. Είναι ένα τάμα μεγάλης ψυχικής οδύνης. Μετά από αυτό δεν έγινε τίποτα, δεν έπιανε παιδί, ώσπου ξαφνικά, αφού είχε ξεχάσει το τάμα, άρχισε να φουσκώνει. Επειδή όμως είχε αυτό το ιστορικό με τις σάλπιγγές της, της είπαν είναι ανεμογκάστρι, δυστυχώς δεν είσαι έγκυος. Τότε, βέβαια, δεν είχαμε υπέρηχους. Όταν έδωσα τα πρώτα σημάδια της πραγματικής μου παρουσίας, έπεσε μεγάλο σοκ στην ιατρική κοινότητα με τη γέννησή μου. Γεννήθηκα με καισαρική τομή κι η μητέρα μου πιστεύει ότι γεννήθηκα έτσι για να έχει πάντα πάνω της μια χαρακιά και να μην πουν ότι με υιοθέτησαν".

"Μετά η μητέρα μου προσπάθησε πάρα πολλές φορές να ξαναμείνει έγκυος, δεν τα κατάφερε".

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό: NDP

Read Next

25 Νοε 2025

Ανθή Βούλγαρη | Με το τηλεοπτικό της ταίρι σε εκδήλωση περσινής τηλεοπτικής επιτυχίας

Η Ανθή Βούλγαρη συντόνισε επίσημη εκδήλωση στο Γαλάτσι.

25 Νοε 2025

Η Ευγενία Νιάρχου μάς δείχνει τη νέα φωτογραφία διαβατηρίου που έβγαλε

Σε ποιον προορισμό βρίσκεται η χρυσή κληρονόμος μετά τη σύντομη επίσκεψή της στην Αθήνα.

Περισσότερα από

News

25 Νοε 2025
25 Νοε 2025

Μαίρη Μηνά | Πρωθιέρεια στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Αγώνες Μιλάνο/Κορτίνα 2026

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2026 θα διοργανωθούν από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή από τις 6 μέχρι και τις 22 Φεβρουαρίου 2026.

25 Νοε 2025

Τα γαλλικά του Hugh Jackman που ενθουσίασαν και η glam εμφάνιση με την Kate Hudson στο Παρίσι

Oι δυο σταρ παρευρέθηκαν στην πρεμιέρα της νέας τους ταινίας Song Sung Blue. στο Grand Rex στις 23 Νοεμβρίου.

25 Νοε 2025

Bruce Willis | Για πιον παράξενο λόγο η σύζυγός του δεν φοράει πλέον μαύρα μπροστά του

Στη νέα της συνέντευξη στην εφημερίδα Le Parisien στις 23 Νοεμβρίου, η Emma εξήγησε ότι η οικογένειά της δεν φοράει πλέον αυτό το χρώμα παρουσία του 70χρονου ηθοποιού.

25 Νοε 2025

Μάρα Ζαχαρέα | Σε ένα από τα πιο premium ιαπωνικά εστιατόρια της Ευρώπης

Η Μάρα Ζαχαρέα μάς έδωσε μια "γεύση" από την έξοδό της σε διάσημο spot στη Βόρεια Ευρώπη.

25 Νοε 2025

Πώς η Ράνια της Ιορδανίας επισκίασε την ιέρεια της μόδας Sheikha Al Mayassa σε gala στο Κατάρ

Η νέα εντυπωσιακή εμφάνιση της βασίλισσας της Ιορδανίας δίπλα στη Sheikha Al Mayassa bint Hamad Al Thani.