ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σάρωσε στα Ευρωπαϊκά βραβεία η ταινία "Η Ανατομία μίας Πτώσης"- σειρά έχουν τώρα τα Όσκαρ

Η ταινία της Justine Triet κέρδισε πανηγυρικά φεύγοντας με τα βραβεία καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου σεναρίου και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για τη Sandra Hüller.

Η ανατομία μίας πτώσης

Οι πέντε ταινίες που είναι υποψήφιες για την καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία του 2023 είναι μερικές από τις πιο δυνατές της χρονιάς - και όχι μόνο στην Ευρώπη.

Το δράμα του Jonathan Glazer για το Ολοκαύτωμα Η Ζώνη του Ενδιαφέροντος, το συγκλονιστικό και το Green Border της Agnieszka Holland που κόβει την ανάσα, η φινλανδική feelgood ιστορία αγάπης Fallen Leaves του Aki Kaurismäki, το αναγνωρισμένο γαλλικό δικαστικό δράμα Anatomy of a Fall της Justine Triet και το Io Capitano του Matteo Garrone, το οποίο, όπως και το Green Border, πραγματεύεται το θέμα της προσφυγικής κρίσης στα σύνορα της Ευρώπης.

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου, τα οποία τιμούν τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, έδωσαν την ετυμηγορία τους, απονέμοντας το κορυφαίο βραβείο τους στην ταινία Anatomy of a Fall της Justine Triet.

Η γαλλική ταινία σάρωσε τα πάντα, με βραβεία καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου σεναρίου και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για τη Sandra Hüller.

Αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία μιας ενδεχόμενης δολοφονίας στις Άλπεις, η οποία μεταμορφώνεται σε ένα συναρπαστικό δικαστικό δράμα, με την εξαιρετική ερμηνεία της Hüller.

Το αντισυμβατικό whodunnit του Triet ασχολείται με την περίπλοκη γονεϊκότητα και τα βάρη της ευθύνης στις σχέσεις. Ειδικά όταν η σχέση τεμαχίζεται δημοσίως για να τη δουν όλοι - κάτι που με τη σειρά του επιτρέπει στον σκηνοθέτη να χρησιμοποιήσει το δικαστικό σύστημα ως εφαλτήριο για να εκθέσει παγιωμένες μισογυνιστικές προκαταλήψεις.

Η πρωταγωνίστρια Sandra Hüller δεν είναι η σύντροφος που αναμένει η κοινωνία- είναι πραγματικά χειραφετημένη, ανεξάρτητη και διεκδικεί τον χώρο της μες στη σχέση αλλά και τη ζωή. Μια γυναίκα που σύμφωνα με τις προσδοκίες της κοινωνίας μοιάζει "σκληρή". Αρκεί αυτό για να είναι ύποπτη φόνου; Ίσως εκπλαγείτε και με τον εαυτό σας.

Παράλληλα, το αντισυμβατικό whodunnit της Triet ασχολείται με την περίπλοκη γονεϊκότητα και τα βάρη της ευθύνης στις σχέσεις. Ειδικά όταν η σχέση τεμαχίζεται δημοσίως για να τη δουν όλοι - κάτι που με τη σειρά του επιτρέπει στον σκηνοθέτη να χρησιμοποιήσει το δικαστικό σύστημα ως εφαλτήριο για να εκθέσει παγιωμένες μισογυνιστικές προκαταλήψεις.

Και βέβαια η Ανατομία μιας Πτώσης θεωρείται φαβορί για την κατηγορία Ξενόγλωσσης Ταινίας στα επερχόμενα Όσκαρ.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

20 Μαϊ 2024

"Γονάτισε η Τούμπα": Πώς πανηγύρισε η Φιλαρέτη Κομνηνού τη νίκη του ΠΑΟΚ - Η φωτογραφία που δεν περίμενε κανείς

Η ηθοποιός Φιλαρέτη Κομνηνού... εμφανώς υποστηρίζει τον "δικέφαλο του Βορρά".

20 Μαϊ 2024

Σορίν Ματέι: Η δολοφονία (σε live μετάδοση) που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα

26 χρόνια πριν, όλο το πανελλήνιο παροκολουθούσε με κομμένη την ανάσα όσα διαδραματίστηκαν στην οδό Νιόβης 4 στα Κάτω Πατήσια.

Περισσότερα από

News

20 Μαϊ 2024

8 χρόνια πριν, η Ράνια Τζίμα φόρεσε το ονειρεμένο minimal νυφικό που είναι ιδανικό για τις νύφες που παντρεύονται με πολιτικό γάμο

Το εντυπωσιακό bridal look της Ράνιας Τζίμα τοι 2016 αποτελεί έμπνευση για τις σύγχρονες νύφες.

20 Μαϊ 2024
20 Μαϊ 2024

"Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου φέτος ήταν η στάση της ΕΡΤ": Η Δάφνη Μπόκοτα σχολιάζει τη φετινή Eurovision:

Η "ιέρεια της Eurovision", Δάφνη Μπόκοτα, είχε πολλά να πει για τη φετινή διοργάνωση.

20 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Ποιος απειλεί τον Λάνθιμο για το Χρυσό Φοίνικα;

Η ταινία outsider που είναι μέχρι στιγμής το φαβορί στο φετινό φεστιβάλ των Καννών.

20 Μαϊ 2024

Η Σιένα Μίλερ με τη 10χρονη κόρη της Μάρλοου: Μαμά και κόρη παραδίδουν μαθήματα κομψότητας

Η Σιένα Μίλερ σε μια ακόμη εξαιρετικά κομψή εμφάνιση μαζί με την κόρη της, Μάρλοου.

20 Μαϊ 2024

Κατερίνα Λέχου: "Ίσως αυτός είναι ο λόγος που δεν ήθελα να κάνω παιδιά"

Η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου μίλησε, ανάμεσα σε άλλα, για την παιδεία στη σημερινή εποχή και τον λόγο που δεν έκανε παιδιά.

20 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Η Κλέλια Ανδριολάτου ήταν μια αληθινή σταρ της Κρουαζέτ

Η εμφάνιση της Κλέλιας Ανδριολάτου, έκλεψε τις εντυπώσεις στις Κάννες.

20 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Η υπέροχη Κέιτ Μπλάνσετ με ολόχρυσο φόρεμα του οίκου Louis Vuitton

Η Κέιτ Μπλάνσετ έλαμψε -για μια ακόμη φορά-στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ των Καννών φορώντας ένα εντυπωσιακό φόρεμα του οίκου Louis Vuitton.