ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

30 χρόνια πριν: Η Σαρλίζ Θέρον σε ιστορική διαφήμιση ποτού

Το διαφημιστικό σποτ έμεινε στην ιστορία καθώς έπειτα όλοι οι άντρες περνούσαν τον αντίχειρα από τα χείλη σε ένδειξη coolness.

Σαρλίζ Θέρον, διαφήμιση martini

Το διαφημιστικό σποτ του Martini έχει μείνει στην ιστορία κι όλοι το θυμόμαστε. Λίγοι όμως θυμούνται ή έχουν συνειδητοποιήσει πως πρωταγωνιστούσε τότε η Σαρλίζ Θέρον!

Η διαφήμιση είχε προκαλέσει αίσθηση καθώς ήταν στην ουσία μια ταινία μικρού μήκους με πλοκή και πολύ αναγνωρίσιμους χαρακτήρες. Σε αυτή ένας πλούσιος άντρας μεγάλης ηλικίας (μάλιστα ο σκελετός των γυαλιών του παραπέμπει στον Ωνάση) βρίσκεται σε έξοδο με μια πολύ νεότερη του γυναίκα, μια καλλονή που θυμίζει τη Μέριλιν Μονρόε.

Μέχρι που περνά από μπροστά τους ένας νεαρός όμορφος άντρας με κοστούμι που φλερτάρει απροκάλυπτα την κοπέλα και την προσκαλεί έμμεσα να φύγει μαζί του. Καταλύτης για την απόφασή της είναι όταν εκείνος θα πάρει ένα μπουκάλι με το ποτό μαζί του. Δεν θα σχολιάσουμε τη συνέχεια που είναι φουλ σεξιστική με το ξήλωμα του φορέματος, αλλά εκείνη την εποχή δεν το συνειδητοποιούσαμε όπως σήμερα.

Εκείνη την εποχή η Σαρλίζ ήταν μόλις 18 ετών κι εργαζόταν κυρίως ως μοντέλο. Δύο χρόνια πριν είχε κερδίσει ένα μονοετές συμβόλαιο μοντέλου σε ηλικία 16 ετών σε έναν τοπικό διαγωνισμό στο Σαλέρνο της Ιταλίας και μετακόμισε με τη μητέρα της στο Μιλάνο της Ιταλίας. Αφού η Θέρον πέρασε ένα χρόνο κάνοντας μόντελινγκ σε όλη την Ευρώπη, μετακόμισε με τη μητέρα της στις Ηνωμένες Πολιτείες- διέμεναν στη Νέα Υόρκη και στο Μαϊάμι. Στη Νέα Υόρκη, φοίτησε στη Σχολή Μπαλέτου Joffrey, όπου εκπαιδεύτηκε ως χορεύτρια μπαλέτου μέχρι που ένας τραυματισμός στο γόνατο έκλεισε αυτή την πορεία καριέρας.

Όπως έχει πει η ίδια: "Πήγα στη Νέα Υόρκη για τρεις μέρες για να γίνω μοντέλο και μετά πέρασα έναν χειμώνα στη Νέα Υόρκη στο υπόγειο διαμέρισμα ενός φίλου χωρίς παράθυρα. Ήμουν άφραγκη, έκανα μαθήματα στο μπαλέτο Joffrey και τα γόνατά μου έπαθαν ζημιά. Συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα πια να χορέψω και έπεσα σε μεγάλη κατάθλιψη. Η μητέρα μου ήρθε από τη Νότια Αφρική και μου είπε: "Ή θα βρεις τι θα κάνεις μετά ή θα γυρίσεις σπίτι, γιατί μπορείς να μελαγχολείς στη Νότια Αφρική".

Το 1994 (ένα χρόνο μετά το διαφημιστικό) η Θέρον πήγε στο Λος Άντζελες μ΄ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή που της αγόρασε η μητέρα της με το όνειρο να γίνει ηθοποιός. Ζούσε με ελάχιστα χρήματα σε μοτέλ, με τη βοήθεια και της μητέρας της που της έστελνε λίγα χρήματα για να ζήσει. Μια μέρα, όταν πήγε στην Τράπεζα για να εξαργυρώσει την επιταγή ο υπάλληλος την ενημέρωσε ότι απορρίφθηκε γιατί ήταν εκτός πολιτείας και η ίδια δεν ήταν Αμερικανίδα πολίτης. Η Θέρον παρακαλούσε τον ταμία της τράπεζας όταν ο ατζέντης ταλέντων Τζον Κρόσμπι που ήταν ο επόμενος πελάτης πίσω της, την εξαργύρωσε για εκείνη και της έδωσε την επαγγελματική του κάρτα.

Ο Κρόσμπι σύστησε στη Θερόν μια σχολή υποκριτικής και τον 1995 έπαιξε τον πρώτο της ρόλο στην ταινία τρόμου Children of the Corn III: Urban Harvest. Όμως ο πρώτος πραγματικός ρόλος της Θερόν (στον οποίο είχε ατάκες) υποδύθηκε την εκτελεστή Helga Svelgen στο 2 Days in the Valley (1996). Παρά τις ανάμεικτες κριτικές της ταινίας, η Σαρλίζ τράβηξε την προσοχή λόγω της ομορφιάς της. Έπειτα τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

30 Απρ 2024

Μαρίνα Σάττι: Το outfit που είδαμε στην πρώτη πρόβα της Μαρίνας Σάττι για την Eurovision 2024

Ποιος είναι ο Bερολινέζικος οίκος μόδας που είναι γνωστός για τα avant garde ρούχα του;

30 Απρ 2024

Τραγωδία στο Μάτι: Θύελλα αντιδράσεων για τις ποινές- χάδι που επιβλήθηκαν στους κατηγορούμενους

Εκτιτέα τα πέντε έτη, δυνατότητα μετατροπής σε χρηματική ποινή.

Περισσότερα από

News

30 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: Όταν η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ήταν ζευγάρι με τον Αλέκο Συσσοβίτη

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Αλέκος Συσσοβίτης έζησαν έναν μεγάλο έρωτα

30 Απρ 2024

13 χρόνια μαζί: Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ μοιράστηκαν μια νέα φωτογραφία από τον γάμο τους

Η δύσκολη επέτειος και το love story ενός ζευγαριού με πολύ γερά θεμέλια.

30 Απρ 2024

Η Άννα Βίσση τραγουδά σε μίνι μάρκετ στην Σκύρο και γίνεται viral

Στη Σκύρο βρίσκεται η αγαπημένη τραγουδίστρια και βρήκε ευκαιρία να κάνει ένα φανταστικό Tik Tok μέσα από το μίνι μάρκετ που μπήκε να κάνει τα ψώνια της.

30 Απρ 2024

Παράτησε το Χόλιγουντ και έγινε επιχειρηματίας: Η Εύα Μέντες στα 50 της ζει μια άλλη ζωή

Η λατίνα καλλονή έκλεψε και πάλι την παράσταση (και τα likes).

30 Απρ 2024

Η Κατερίνα Γερονικολού με την κούκλα μαμά της: Πόσο μοιάζουν

Μία σπάνια φωτογραφία με τη μητέρα της δημοσίευσε η Κατερίνα Γερονικολού.

30 Απρ 2024

Dear God, the Parthenon is still broken: Ο Γιώργος Λάνθιμος κυκλοφορεί το πρώτο του φωτογραφικό βιβλίο

Ο Γιώργος Λάνθιμος κυκλοφόρησε το πρώτο του φωτογραφικό βιβλίο, με εικόνες από τα γυρίσματα του Poor Things, ένα ανέκδοτο ποίημα της Patti Smith εμπνευσμένο από την ταινία και την Emma Stone σε ρόλο "βοηθού".

30 Απρ 2024
29 Απρ 2024
29 Απρ 2024

Ράιαν Γκόσλινγκ - Έμιλι Μπλαντ: Ποζάρουν στον φακό του Νίκου Αλιάγα στο Παρίσι

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Έμιλι Μπλαντ πρωταγωνιστούν στην ταινία The Fall Guy.