ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μέλπω Ζαρόκωστα: "Μετά από 24 χρόνια από τη μαστεκτομή, νίκησα τον καρκίνο"

Ανακοίνωσε τα ευχάριστα η 90χρονη σπουδαία ηθοποιός και συγκίνησε!

MELPO_ZAROKOSTA ndp

Μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε Μέλπω Ζαρόκωστα στο περιοδικό Λοιπόν. Η σπουδαία ηθοποιός ανοίγοντας την καρδιά της για όλους και για όλα αναφέρθηκε στη συνεργασία της με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα αλλά και την προσωπική της περιπέτεια με τον καρκίνο.

Δεν θα χαρακτήριζα ιδιότροπο τον Λάμπρο Κωνσταντάρα

"Ήταν ευαίσθητος άνθρωπος, υπέφερε αρκετά σε ψυχολογικό επίπεδο. Λυπάμαι που έφυγε τόσο νωρίς και μας στέρησε από την πληθωρική καλλιτεχνική του παρουσία", δηλώνει η Μέλπω Ζαρόκωστα για τον σπουδαίο συνάδελφό της.

"Ήταν ένα σπάνιο θεατρικό φαινόμενο, του χρωστάω πολλά. Όταν ήρθα από το εξωτερικό στα τέλη της δεκαετίας του ‘50, με "άρπαξε" κυριολεκτικά στον θίασό του, και με βοήθησε έτσι στα πρώτα βήματά μου, ώστε να καθιερωθώ σιγά σιγά και στην Ελλάδα", περιγράφει η ηθοποιός αμέσως μετά.

Νίκησα τον καρκίνο

"Μετά από 24 χρόνια περίπου από τη μαστεκτομή, έχω αφήσει πια και τους τακτικούς ελέγχους. Νομίζω ότι είμαι κοντά στο να πω ότι νίκησα τον καρκίνο. Χτύπα ξύλο, παρ’ όλα αυτά".

Η ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, και για την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Η Αλίκη ήταν σωστή επαγγελματίας και καλή φίλη. Πολύ ταλαντούχα ηθοποιός, κάναμε παρέα όταν τα παιδιά ήταν μωρά. Έκανε μεγάλες προσπάθειες να παράγει ποιοτικότερο θέατρο, αλλά δυστυχώς το κοινό της δεν την ακολουθούσε σε αυτό.

Τον Δημήτρη τον θυμάμαι σαν ένα ευγενικό, αδύνατο και εμφανίσιμο νεαρό Πειραιώτη… ιδιαίτερα στο "Ο θάνατος θα ξανάρθει" του ‘61, τότε παίζαμε αυτός τον ντέντεκτιβ και εγώ τη βοηθό του. Στο γάμο του με την Αλίκη υπήρχε έρωτας αλλά και μεγάλος ανταγωνισμός. Αυτό οδήγησε σε οξύνσεις μεταξύ τους, οι οποίες τελικά έφεραν και τον χωρισμό.

Αλλά η σπουδαία ηθοποος μίλησε και για το metoo

Ήταν αρκετά γνωστές καταστάσεις. Υπήρξε πολύ μπούλινγκ στον χώρο, αλλά και σε όλους τους χώρους νομίζω. Απλά οι ηθοποιοί είμαστε πιο προβεβλημένοι. Παλαιότερα κρύβονταν περισσότερο τέτοια περιστατικά, αλλά όλοι γνώριζαν λίγο πολύ. Έχουν καταγγελθεί περιστατικά και στην Ελληνική Εταιρεία Θεατρικών Συγγραφέων, όπου ήμουν ενεργή στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Είναι σημαντικό να βρίσκουν το δίκιο τους νέοι και πιο ανίσχυροι εργαζόμενοι που πέφτουν θύματα κακοποίησης πάσης φύσεως, για να βγάλουν το ψωμάκι τους και να προχωρήσουν στις καριέρες τους. Πιστεύω ωστόσο ότι το κυνήγι και η στοχοποίηση σε ορισμένα πρόσωπα έφτασε σε κάπως υπερβολικά επίπεδα.

Μέλπω Ζαρόκωστα: "Μετά από 24 χρόνια από τη μαστεκτομή, νίκησα τον καρκίνο"

Ποια είναι η Μέλπω Ζαρόκωστα

Γεννήθηκε στον Πειραιά στα 1933, αλλά μετά τον πόλεμο του ΄40 μετανάστευσε στην Αυστραλία. Σπούδασε θέατρο στο Metropolitan Theater στο Σίδνεϋ, στο οποίο αργότερα πρωταγωνίστησε σε αρκετές παραστάσεις. Συνέχισε τις σπουδές της στη σκηνοθεσία, την υποκριτική και το σενάριο στη σχολή ραδιοφωνικών σπουδών Canοndale.

Μετά τις σπουδές της εργάστηκε στην Αυστραλία σαν ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Πριν επιστρέψει στην Ελλάδα το 1958, εργάστηκε για ένα χρόνο στην Αγγλία μεταφράζοντας και διασκευάζοντας ραδιοφωνικά έργα. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα έπαιξε στην ταινία της Φίνος Φιλμ "Το Ξύλο Βγήκε από τον Παράδεισο" (1959) και συνέχισε τη συνεργασία της με τον Φίνο μέχρι το 1972.

Συνολικά έχει παίξει σε 56 Ελληνικές και ξένες κινηματογραφικές ταινίες. Έχει γράψει 25 σενάρια, πολλά από τα οποία γυρίστηκαν με επιτυχία όπως: "Ανταρσία των Δέκα", "Ο Γιος μου ο Φίλιππος", "Σχιζοφρένεια", "Λαχείο", "Μια πολυάσχολη Κυρία", κ.α. Έχει γράψει πολλά θεατρικά έργα που παίχτηκαν σε ελληνικά θέατρα, (Φροντιστήριο Γυναικών, Ερωτοκαβγάδες, Δυο γυναίκες ένας άντρας, Ο Φίλος μου ο Τζο, Δυο κοπέλες μόνες, κ.α.) και έχει μεταφράσει πάνω από 150. Έχει σκηνοθετήσει δικές της παραγωγές στην τηλεόραση, με κυριότερη τη σειρά "Από την Κωμωδία στο Δράμα". Σε πολλά έργα της πρωταγωνίστησε η ίδια.

Σαν θεατρικός συγγραφέας έχει βραβευτεί από το Υπουργείο Πολιτισμού με το Α΄ βραβείο, για τη συγγραφή του θεατρικού έργου της "Συμβιβαστήκαμε" το οποίο παρουσιάστηκε στο Εθνικό το 1992.

Σαν στιχουργός, έχει κερδίσει το Α΄ Διεθνές Βραβείο στη Λισσαβόνα για τους στίχους του τραγουδιού "Ο Παλιάτσος"

Υπήρξε το πρώτο γυναικείο μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων το 1960 και εξακολουθεί να είναι μέλος. Ακόμη, είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Στιχουργών, της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, μέλος του Δ.Σ, του Οργανισμού "ΘΕΣΠΙΣ" και ιδρυτικό μέλος του ιδρύματος "Το Σπίτι του Ηθοποιού".

Read Next

27 Απρ 2024

Άννα Βίσση: Με την αδερφή της στην Κύπρο

Η Ελληνίδα σταρ ποτέ δεν ξεχνά την ιδιαίτερη πατρίδα της

27 Απρ 2024

Μαρίνα Σάττι: Κοκκινομάλλα και αγνώριστη 16 χρόνια πριν

Όταν η Μαρίνα Σάττι τραγουδούσε στα 22 της, με Παπακωνσταντίνου, Μπουλά και Ζουγανέλη.

Περισσότερα από

News

27 Απρ 2024

Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το φετινό Πάσχα - Οι top προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού

Οι αναχωρήσεις για προορισμούς του εσωτερικού και του εξωτερικού ξεκινούν από το Σάββατο και κορυφώνονται στα μέσα της Μ.Εβδομάδας.

27 Απρ 2024

"Ήταν αηδιαστικό": Η Αν Χάθαγουεϊ περιγράφει τη χειρότερη - ίσως - στιγμή που έχει βιώσει σε audition

Το αίτημα του παραγωγού απέναντι στη νεαρή τότε ηθοποιό απαιτούσε, μεταξύ άλλων, με φιληθεί με άλλους δέκα άντρες.

27 Απρ 2024

Ντάνι Ντε Βίτο και Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ ξανά μαζί

Μετά από τη διάσημη ταινία "Οι δίδυμοι", το δίδυμο επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη.

27 Απρ 2024

Σέρρες: Τα "Λαζαράκια" και οι περίτεχνοι σταυροί από φοινικόφυλλα στην Αγία Παρασκευή Σιδηροκάστρου

Τα "Λαζαράκια" ή "Λαζάρηδες" ή "Λαζαρούδια" είναι μικρά νηστίσιμα ψωμάκια, τα οποία πρόσφεραν οι νοικοκυρές το Λαζαροσάββατο (το Σάββατο του Λαζάρου) στα παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα.

27 Απρ 2024

Netflix: Έρχεται το αριστούργημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες "Εκατό χρόνια μοναξιά"

Το βιβλίο που κατέκτησε την καρδιά μας γίνεται τώρα τηλεοπτική σειρά που περιμένουμε εναγωνίως.

26 Απρ 2024

Lifestory: Ο χαρισματικός Γκάρι Όλντμαν και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Γκάρι Όλντμαν.

26 Απρ 2024

Σκοτ Ντίσικ: Το Ozempic, η δραματική απώλεια κιλών και η κραυγή απόγνωσης για βοήθεια

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η υγεία του Σκοτ Ντίσικ - του σταρ απο το Keeping Up with the Kardashians-λόγω της δραματικής απώλειας βάρους με τη χρήση του Ozempic.