ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Δώρα Χρυσικού: " 'Οταν διαπιστώθηκε ο καρκίνος, ήμασταν σε διαδικασία εξωσωματικής... Εκεί συνειδητοποίησα ότι δεν θέλω να κάνω παιδί"

Η εξομολόγηση στην Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο.

δωρα_χρυσικου ndp

Η Δώρα Χρυσικού είχε συγκινήσει με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , όταν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου μίλησε για την δική της μάχη με την αρρώστια.

Στην δημοσίευση που έκανε τότε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, ηθοποιός είχε γράψει μεταξύ άλλων: "Η εμπειρία του να νοσείς και να προσπαθείς να γίνεις καλά, να σώσεις τη ζωή σου, είναι τόσο μοναχική και αγριευτική που δυστυχώς δεν ξέρω αν μπορώ να την περιγράψω με λέξεις. Ο καρκίνος αλλάζει πέρα από το σώμα σου, και την νοητική σου κατάσταση. Γιατί προκαλεί τις βεβαιότητες που συνυφαίνονται και συνυπάρχουν με τη νιότη, αυτό το άτρωτο που ένας νέος και υγιής άνθρωπος φέρει ως συμπεριφορά και παρουσία.

Και το σημαντικότερο: ενσταλάζει στο υποκείμενο που νοσεί τον φόβο. Τον φόβο του θανάτου , που ίσως όλοι οι άνθρωποι έχουμε σε κάποιο βαθμό, αλλά που με την νόσο , γίνεται αίφνης πολύ πραγματικός και ορατός. Ο φόβος σε ρουφάει, σε αποδυναμώνει, σε ακινητοποιεί. Και πολιορκεί κάθε φορά, σε κάθε επανέλεγχο που κάνεις, για κάποια πιθανή υποτροπή".

Σε πρόσφατη συνέντευξη της στην κρατική τηλεόραση και την εκπομπή " Στούντιο 4", η Δώρα Χρυσικού εκμυστηρεύτηκε στους παρουσιαστές ότι θεωρεί " δεύτερη ευκαιρία" την νίκη της με τον καρκίνο, ενώ παράλληλα εξήγησε ότι έγινε " πιο ευαίσθητη" μέσα από την διαδiκασία.

"Κυριάρχησε απόλυτα για λίγο καιρό και κυριαρχεί όλο και λιγότερα όσο περνάει ο καιρός. Ο φόβος είναι τρομερό πράγμα. Έφυγαν άνθρωποι από κοντά μου. Κάποιοι μπορεί να μην αντέχουν. Δεν έγινε ποτέ κυνική. Έγινα ακόμα πιο ευαίσθητη", είπε και πρόσθεσε:

"Ήταν μια δεύτερη ευκαιρία και όταν έχεις μια δεύτερη ευκαιρία, φροντίζεις να μην επαναλάβεις τα λάθη του παρελθόντος. Ο σύντροφός μου μου στάθηκε πάρα πολύ, αλλά δεν το θεώρησα δεδομένο. Ήμασταν σε διαδικασία εξωσωματικής και ευτυχώς που δεν συνέβη. Εκεί συνειδητοποίησα ότι δεν θέλω να κάνω παιδί. Πάτησα και εγώ την μπανανόφλουδά των κοινωνικών στερεοτύπων. Πήγαινα με βαριά καρδιά εξωσωματικές".

Στη συνέχεια της κουβέντας, η ηθοποιός περιέγραψε μία ακόμη δύσκολη περίοδο της ζωής της, όταν ήταν ακόμη παιδί, και αντιμετώπιζε προβλήματα με το στομάχι της και κρίσεις πανικού.

"Ο πατέρας μου με μάζευε πραγματικά από τα πεζοδρόμια, όπου πάθαινα κρίσεις και διπλωνόμουν στα δύο. Οι Γερμανοί γιατροί είπαν τότε στους γονείς μου, πολύ λακωνικά, "ή θα έχετε παιδί ή θα έχετε χορεύτρια, επιλέξτε". Οπότε δεν ετίθετο θέμα επιλογής. Ειδοποίησα τότε και εγώ και το σχολείο τους γονείς μου γιατί ήμουν χάλια, ήμουν σε πολύ άσχημη κατάσταση και δεν ήταν πια βιώσιμο. Δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου", αποκάλυψε σε ένα σημείο της συζήτησης.

"Το μεγάλο μου βουνό όμως, εσωτερικά, ήταν ότι εγκατέλειπα το όνειρο της ζωής μου. Κάτι το οποίο δεν το επικοινωνούσα και το δέχθηκα απόλυτα σαν ήττα, ότι δεν τα κατάφερα. Τότε όντως το αποχαιρέτησα και το ήξερα γιατί, όταν γύρισα, μου έγιναν προτάσεις για να χορέψω αλλά ήξερα πως άπαξ και έγινε αυτό το πισωγύρισμα μετά οι γέφυρες είχαν πια καεί".

Δώρα Χρυσικού: " 'Οταν διαπιστώθηκε ο καρκίνος, ήμασταν σε διαδικασία εξωσωματικής... Εκεί συνειδητοποίησα ότι δεν θέλω να κάνω παιδί"

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

27 Απρ 2024

Νάνα Μούσχουρη: Συγκλόνισε η 89χρονη διεθνούς φήμης τραγουδίστρια στο Καλλιμάρμαρο

Στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας η Νάνα Μούσχουρη ερμήνευσε τους εθνικούς ύμνους Γαλλίας και Ελλάδας.

27 Απρ 2024

Μαρίνα Σάττι: Κοκκινομάλλα και αγνώριστη 16 χρόνια πριν

Όταν η Μαρίνα Σάττι τραγουδούσε στα 22 της, με Παπακωνσταντίνου, Μπουλά και Ζουγανέλη.

Περισσότερα από

News

27 Απρ 2024

H Τζένιφερ Άνιστον μεταμορφώνεται σε Μπάρμπρα Στρέιζαντ- Η απίστευτη ομοιότητα

H μεταμόρφωση της Τζένιφερ Άνιστον σε Μπάρμπρα Στρέιζαντ, ήταν αυτό που πάντα ήθελε!

27 Απρ 2024

Καλλιμάρμαρο: Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα στο "Παρίσι 2024"

Σε ενα κατάμεστο Παναθηναϊκό Στάδιο αντήχησαν οι Εθνικοί Ύμνοι της Ελλάδας και της Γαλλίας.

27 Απρ 2024

Ντάνι Ντε Βίτο και Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ ξανά μαζί

Μετά από τη διάσημη ταινία "Οι δίδυμοι", το δίδυμο επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη.

27 Απρ 2024

Άννα Βίσση: Με την αδερφή της στην Κύπρο

Η Ελληνίδα σταρ ποτέ δεν ξεχνά την ιδιαίτερη πατρίδα της

27 Απρ 2024

Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το φετινό Πάσχα - Οι top προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού

Οι αναχωρήσεις για προορισμούς του εσωτερικού και του εξωτερικού ξεκινούν από το Σάββατο και κορυφώνονται στα μέσα της Μ.Εβδομάδας.

27 Απρ 2024

"Ήταν αηδιαστικό": Η Αν Χάθαγουεϊ περιγράφει τη χειρότερη - ίσως - στιγμή που έχει βιώσει σε audition

Το αίτημα του παραγωγού απέναντι στη νεαρή τότε ηθοποιό απαιτούσε, μεταξύ άλλων, με φιληθεί με άλλους δέκα άντρες.

27 Απρ 2024

Σέρρες: Τα "Λαζαράκια" και οι περίτεχνοι σταυροί από φοινικόφυλλα στην Αγία Παρασκευή Σιδηροκάστρου

Τα "Λαζαράκια" ή "Λαζάρηδες" ή "Λαζαρούδια" είναι μικρά νηστίσιμα ψωμάκια, τα οποία πρόσφεραν οι νοικοκυρές το Λαζαροσάββατο (το Σάββατο του Λαζάρου) στα παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα.

27 Απρ 2024

Netflix: Έρχεται το αριστούργημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες "Εκατό χρόνια μοναξιά"

Το βιβλίο που κατέκτησε την καρδιά μας γίνεται τώρα τηλεοπτική σειρά που περιμένουμε εναγωνίως.