ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Βερολίνο: Το drag show "Μαζί" στέλνει το δικό του μήνυμα στη Μέση Ανατολή

Μία εναλλακτική παράσταση με τη συνύπαρξη μίας χορεύτριας από το Ισραήλ και μίας από τη Συρία εξυμνούν τη συνύπαρξη και την αγάπη.

Για επτά χρόνια, μια ισραηλινή drag queen και μια σύρια χορεύτρια κοιλιάς παρουσιάζαν μια κοινή μηνιαία παράσταση σε ΛΟΑΤΚΙ κλαμπ του Βερολίνου, δίνοντας έμφαση στην καλλιτεχνική τους συνύπαρξή τους σε ένα εξωφρενικό πάρτι που θύμιζε γάμο στη Μέση Ανατολή.

Όταν όμως ένοπλοι της Χαμάς πραγματοποίησαν τη θανατηφόρα επίθεση στο νότιο Ισραήλ τον Οκτώβριο, πυροδοτώντας τη ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας που δεν λέει να κοπάσει, η σχέση τους δοκιμάστηκε.

"Περάσαμε πολλές μέρες μιλώντας. Ήμουν πραγματικά ανασφαλής για το πώς θα εξελισσόταν η σχέση μας", δήλωσε η Σύρια χορεύτρια της κοιλιάς, η οποία χρησιμοποιεί το καλλιτεχνικό όνομα The Darvish.

Οι καλλιτέχνες έπρεπε επίσης να συμφωνήσουν σχετικά με το όνομα της παράστασής τους που ήταν "Yalla Hafla", και σημαίνει "Let's Party" στα αραβικά - μια προσέγγιση που δεν φαινόταν πλέον κατάλληλη σε μια εποχή θλίψης για την αραβική και την ισραηλινή κοινότητα του Βερολίνου. Μέσα όμως από αυτό το κλίμα, γεννήθηκε μια νέα παράσταση, το "Together", "Μαζί".

Στο Tipsy Bear, ένα στενό, μοβ φωτισμένο μπαρ στη γερμανική πρωτεύουσα. Η εκδήλωση ξεκινά με ένα medley αραβικών, αγγλικών και εβραϊκών τραγουδιών, στο οποίο η μαυροφορεμένη ισραηλινή drag queen, που χρησιμοποιεί το όνομα Judy LaDivina, δίνει μελοδραματικές ερμηνείες με συγχρονισμό χειλιών, ενώ η The Darvish χορεύει κοιλιά φορώντας μια φούστα με παγιέτες.

"Δεν ήταν επιλογή μας να βγούμε στη σκηνή σε μια γιορτή, αλλά ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να δώσουμε χώρο για διάλογο ώστε να μοιραστούμε τη θλίψη μας", δήλωσε η LaDivina.

Στο δεύτερο μισό της παράστασης προσφέρονται κομμάτια χαρτιού στο κοινό προκειμένου να συνεισφέρουν κι εκείνοι με ερωτήσεις, παρατηρήσεις ή εξομολογήσεις.

"Είχαμε πολλούς ανθρώπους που έρχονταν να μας αγκαλιάσουν σε κάθε παράσταση", δήλωσε η The Darvish, προσθέτοντας ότι η παράσταση έχει επίσης προκαλέσει σχόλια μίσους, ακόμη και απειλές θανάτου.

Παγιδευμένοι μεταξύ της προάσπισης της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης και της αναγνώρισης αυτού που πολλοί Γερμανοί θεωρούν ως ιστορική ευθύνη απέναντι στο Ισραήλ μετά το ναζιστικό Ολοκαύτωμα, η παράσταση είναι μία από τις λίγες εκδηλώσεις στη Γερμανία που προσφέρουν τέτοιο χώρο ώστε να συζητηθεί η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο The Darvish.

"Σπάνια βλέπω οργανισμούς ή καλλιτέχνες που δεν φοβούνται να πουν Παλαιστίνη και Ισραήλ στην ίδια πρόταση", δήλωσε η La Divina.

Πηγή: Reuters (Φωτογραφίες: Omer Messinger, ρεπορτάζ: Rachel More and Riham Alkousaa)

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

27 Απρ 2024

Μαρίνα Σάττι: Κοκκινομάλλα και αγνώριστη 16 χρόνια πριν

Όταν η Μαρίνα Σάττι τραγουδούσε στα 22 της, με Παπακωνσταντίνου, Μπουλά και Ζουγανέλη.

Περισσότερα από

News

27 Απρ 2024

Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το φετινό Πάσχα - Οι top προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού

Οι αναχωρήσεις για προορισμούς του εσωτερικού και του εξωτερικού ξεκινούν από το Σάββατο και κορυφώνονται στα μέσα της Μ.Εβδομάδας.

27 Απρ 2024

"Ήταν αηδιαστικό": Η Αν Χάθαγουεϊ περιγράφει τη χειρότερη - ίσως - στιγμή που έχει βιώσει σε audition

Το αίτημα του παραγωγού απέναντι στη νεαρή τότε ηθοποιό απαιτούσε, μεταξύ άλλων, με φιληθεί με άλλους δέκα άντρες.

27 Απρ 2024

Ντάνι Ντε Βίτο και Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ ξανά μαζί

Μετά από τη διάσημη ταινία "Οι δίδυμοι", το δίδυμο επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη.

27 Απρ 2024

Σέρρες: Τα "Λαζαράκια" και οι περίτεχνοι σταυροί από φοινικόφυλλα στην Αγία Παρασκευή Σιδηροκάστρου

Τα "Λαζαράκια" ή "Λαζάρηδες" ή "Λαζαρούδια" είναι μικρά νηστίσιμα ψωμάκια, τα οποία πρόσφεραν οι νοικοκυρές το Λαζαροσάββατο (το Σάββατο του Λαζάρου) στα παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα.

27 Απρ 2024

Netflix: Έρχεται το αριστούργημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες "Εκατό χρόνια μοναξιά"

Το βιβλίο που κατέκτησε την καρδιά μας γίνεται τώρα τηλεοπτική σειρά που περιμένουμε εναγωνίως.

26 Απρ 2024

Lifestory: Ο χαρισματικός Γκάρι Όλντμαν και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Γκάρι Όλντμαν.

26 Απρ 2024

Σκοτ Ντίσικ: Το Ozempic, η δραματική απώλεια κιλών και η κραυγή απόγνωσης για βοήθεια

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η υγεία του Σκοτ Ντίσικ - του σταρ απο το Keeping Up with the Kardashians-λόγω της δραματικής απώλειας βάρους με τη χρήση του Ozempic.

26 Απρ 2024

Κιάρα Μαρκέζη: Η εγγονή του Άκη Τσοχατζόπουλου στην πασαρέλα της Athens Fashion Week

Η 24χρονη που έγινε γνωστή από το My Style Rocks, περπάτησε στην πασαρέλα της Kathy Heyndels.