ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τέο Τζέιμς: Ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στο Gentlemen του Netflix

Το ανερχόμενο αστέρι του Τζέιμς λάμπει πολύ σοβαρά!

Καθώς έχει ξεκινήσει η σειρά Gentlemen του Γκάι Ρίτσι στο Netflix, η ερώτηση όλων είναι μια: ποιος είναι ο Θίο Τζέιμς; Όσοι έχουμε δει το White Lotus τον θυμόμαστε από τη δεύτερη σεζόν, στην οποία υποδυόταν τον πλούσιο χρηματιστή, που στάθηκε και η μεγάλη του ευκαιρία να τον προσέξει το κοινό και οι παραγωγοί. Η μεγάλη πρόκληση όμως όλων είναι να προφέρουν σωστά το ελληνικό του επίθετο.

Στη σειρά Gentlemen υποδύεται τον κληρονόμο που αποκτά ένα ολόκληρο μέγαρο, μόνο που δεν γνωρίζει εκ των προτέρων πως πρόκειται παράλληλα για μια γιγαντιαία φυτεία κάνναβης, μια επιχείρηση από την οποία δεν είναι βέβαια εύκολο να απεμπλακεί.

Ο ηθοποιός έχει διανύσει μεγάλη διαδρομή μέχρι να φτάσει ως εδώ. Έχει παίξει στην "Τριλογία της Απόκλισης", στην ταινία Underworld δίπλα στην Κέιτ Μπέκινσεϊλ αλλά και στη βρετανική τηλεόραση, όπου πρωταγωνίστησε στο ιστορικό δράμα Sanditon του ITV, βασισμένο σε ένα ημιτελές χειρόγραφο της Jane Austen, και στη σειρά επιστημονικής φαντασίας του 2022 The Time Traveler's Wife, γραμμένη από τον Steven Moffat του DoctorWho.

Τα πρώτα του βήματα

Γεννήθηκε ως Theodore Peter James Kinnaird Taptiklis στο High Wycombe, το τελευταίο από τα πέντε παιδιά του Philip, ενός συμβούλου επιχειρήσεων που μεγάλωσε στη Νέα Ζηλανδία αλλά οι γονείς του ήταν Έλληνες, και της Jane, η οποία έχει σκωτσέζικες ρίζες και εργαζόταν στο NHS. Αρχικά έστρεψε τις ερμηνευτικές του προσπάθειες προς τη μουσική και ήταν τραγουδιστής και κιθαρίστας καθ' όλη τη διάρκεια της εφηβείας του και όχι μόνο. Το τελευταίο από τα συγκροτήματά του ήταν ένα ροκ σχήμα με το όνομα Shere Khan, το οποίο διαλύθηκε το 2012 (υπάρχουν ακόμα βίντεο στο YouTube). "Ήμουν σε μερικές καλές μπάντες, σε μερικές απαίσιες", είπε στη Guardian. "Αλλά είχα μια αρκετά αξιοπρεπή πορεία και νομίζω ότι έκανα τη σωστή επιλογή. Γιατί θα είχα αποτύχει".

Μετά το πανεπιστήμιο - φιλοσοφία στο Νότιγχαμ - ο Τζέιμς εκπαιδεύτηκε στη σχολή θεάτρου Bristol Old Vic. Γνώρισε τη νυν σύζυγό του Ruth Kearney, μια Ιρλανδή ηθοποιό, και το ζευγάρι έχει δύο μικρά παιδιά και μοιράζεται το χρόνο του μεταξύ του βόρειου Λονδίνου και της Venice Beach στο Λος Άντζελες. O Τζέιμς αποφοίτησε και αμέσως άρχισε να παίρνει μικρούς αλλά αξιοσημείωτους ρόλους: στην ταινία του Γούντι Άλεν " You Will Meet a Tall Dark Stranger" (Θα συναντήσεις έναν ψηλό, σκοτεινό ξένο ) το 2010, όπως και στην ταινία "The Inbetweeners Movie " το 2011.

Η μεγάλη επιτυχία ήρθε όταν πήρε το ρόλο του στο Divergent, μια δυστοπική ταινία επιστημονικής φαντασίας. Κυκλοφόρησε το 2014 και απέφερε σχεδόν 300 εκατ. δολάρια, ενώ ο προϋπολογισμός της ήταν μόλις 85 εκατ. δολάρια. Ξαφνικά ο ηθοποιός απέκτησε στρατιές νεαρών θαυμαστών. "Υπάρχει ένας συγκεκριμένος ενθουσιασμός γύρω από αυτού του είδους τις ταινίες, και γίνεται αρκετά έντονος για ένα λεπτό και μετά υπορχωρεί", λέει ο Τζέιμς στη συνέντευξή του. "Αλλά εκείνη την εποχή, δεν ήμουν προετοιμασμένος γι' αυτό. Ήμουν ένα αγόρι από το Aylesbury... Στο πρώτο Comic-Con που έκανα, τα αδέρφια μου ήρθαν μαζί μου. Αλλά αυτό ήταν έτσι κι αλλιώς ένα πράγμα που με προσγείωσε, γιατί με κορόιδευαν και το κάναμε λίγο σαν βόλτα. Αλλά είναι ένα δύσκολο μέρος για να καταλάβεις τον εαυτό σου".

Αρχικά, ο Τζέιμς έβρισκε τα πάρτι της βιομηχανίας "επιπόλαια" και δεν του άρεσε και πολύ να ασχολείται με τον Τύπο. "Είμαι αρκετά κλειστός άνθρωπος", λέει, "και τώρα αναμένεται να δώσεις ένα κομμάτι του εαυτού σου. Αυτό είναι εντάξει, αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι αυτό είναι μέρος μιας συμφωνίας που πρέπει να κάνει κανείς με τον διάβολο, όπως λέγεται, όποιος κι αν είναι ο διάβολος".

Lock Down και οικογένεια

Κατά τη διάρκεια του Covid το 2020 και το 2021, πέρασε μια "υπαρξιακή κρίση" και άρχισε να αναρωτιέται αν θα έπρεπε συνέχιζε να παίζει επαγγελματικά για πάντα. Πριν ασχοληθεί με τη φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο, είχε σκεφτεί να σπουδάσει θαλάσσια βιολογία. Ο Τζέιμς άρχισε να εξετάζει αν θα μπορούσε να κάνει ένα μεταπτυχιακό στην Καλιφόρνια, ώστε να μη διακόψει εντελώς τους δεσμούς του με το Χόλιγουντ.

"Αποκτήσαμε το πρώτο μας παιδί, την κόρη μας, κατά τη διάρκεια του covid", θυμάται ο Τζέιμς. "Ήταν λοιπόν μια περίεργη περίοδος, αλλά κατά κάποιο τρόπο ευλογία, επειδή κατά κάποιο τρόπο επαναπροσδιορίζεσαι. Και πώς να το θέσω αυτό; Μερικές φορές σκέφτομαι: "Μήπως πρέπει να κάνω κάτι για να βοηθήσω την κοινωνία με κάποιον τρόπο;"". Γελάει: "Ειδικά όταν η ζωή είναι αρκετά σύντομη. Η υποκριτική είναι... είναι διασκεδαστική. Και με τον καλύτερο τρόπο, υπάρχει η καλλιτεχνικότητα σε αυτό, αλλά επίσης, προάγεις την ανθρωπότητα με κάποιον τρόπο; Δεν ξέρω... Μερικές φορές το σκέφτομαι".

Βέβαια, όταν τελείωσαν τα λουκέτα, η ζήτηση για τηλεόραση και κινηματογράφο ήταν μεγαλύτερη από ποτέ. Το όνομά του μάλιστα έχει καταγραφεί στη λίστα με τους υποψήφιους για το ρόλο του νέου Τζέιμς Μποντ: καθώς γίνονται οντισιόν, θα μπορούσε κανείς να πιστέψει ότι η ερμηνεία του στο The Gentlemen θα μπορούσε εύκολα να τραβήξει το βλέμμα της Μπάρμπαρα Μπρόκολι, της παραγωγού που επιβλέπει το franchise των ταινιών 007.

Από το 2019 ο Τζέιμς έχει όμως τη δική του εταιρεία παραγωγής, την Untapped, οπότε αναμένουμε νέα και από εκεί. Τώρα γυρίζουν το The Monkey, μιας ταινία τρόμου βασισμένη σε μια ιστορία του Stephen King για δίδυμα αδέρφια (και τα δύο τα υποδύεται ο James). Η Kearney και τα δύο παιδιά τους, το μικρότερο από τα οποία είναι λίγο πάνω από έξι μηνών, θα έχουν τη βάση τους στο Λος Άντζελες όσο ο Τζέιμς θα είναι στα γυρίσματα και θα συναντιούνται τα Σαββατοκύριακα. Όταν έγινε γονιός άλλαξαν οι προτεραιότητές του, δεν τον αφορά πια και τόσο ο ανταγωνισμός. "Μαλακώνεις λίγο, έτσι δεν είναι;" λέει. "Νομίζω ότι πάντα ήθελα να κερδίζω και δεν μπορείς πάντα να κερδίζεις σε αυτή τη βιομηχανία. Είναι ενέργεια εντελώς σπαταλημένη".

Πηγή: The Guardian

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.

Περισσότερα από

News

28 Απρ 2024

Time 100 Gala: Ούμα Θέρμαν, Μάικλ Τζ. Φοξ, Κάιλι Μινόγκ- οι λαμπερές αφίξεις στο εμβληματικό πάρτι

Το πάρτι για τον εορτασμό της λίστας των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων είναι κάθε χρόνο ένα πολυαναμενόμενο γεγονός.

28 Απρ 2024

Βασιλιάς Κάρολος: H νέα ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για την υγεία του

Τέλος στις φήμες για επιδείνωση της υγείας του βασιλιά Κάρολου θέλησε να βάλει το Παλάτι με μια ανακοίνωση, αλλά και μια νέα φωτογραφία του βασιλικού ζεύγους.

28 Απρ 2024

Πώς θα τιμήσει η παρέα των Friends τη γλυκόπικρη επέτειο των 20 χρόνων

Η τηλεοπτική παρέα των Friends αποχαιρέτησε τον περασμένο Οκτώβριο τον Mάθιου Πέρι.

28 Απρ 2024

Μουσείο Ακρόπολης: "Παρθενώνας και Βύρωνας. Με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βύρωνα"

Τα τελευταία λόγια του λόρδου Βύρωνα πριν πεθάνει λέγεται ότι ήταν για την Ελλάδα.

28 Απρ 2024

Τζον Λένον-Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Οι γιοι τους είναι ολόιδιοι με τους μπαμπάδες και κυκλοφορούν νέο single

Μια νέα συνεργασία Λένον- ΜακΚάρτνεϊ είναι το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς.

27 Απρ 2024

Φούτζι: Οι Ιάπωνες μπλοκάρουν" την θέα του όρους Φούτζι στους τουρίστες

Δραστικά μέτρα λαμβάνει η Ιαπωνία καθώς δεν μπορεί να ανεχτεί πια τις κακές συμπεριφορές.

27 Απρ 2024
27 Απρ 2024

Νάνα Μούσχουρη: Συγκλόνισε η 89χρονη διεθνούς φήμης τραγουδίστρια στο Καλλιμάρμαρο

Στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας η Νάνα Μούσχουρη ερμήνευσε τους εθνικούς ύμνους Γαλλίας και Ελλάδας.

27 Απρ 2024

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"