ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Σκάνδαλο σε Μονή της Κύπρου: Οι 100 γυναίκες που έμειναν έγκυες "από θαύμα"

Οι οικονομικές απάτες, τα ψεύτικα θαύματα και τα ροζ βίντεο.

Η Μονή Οσίου Αββακούμ ήρθε στην επικαιρότητα μετά την αποκάλυψη σκανδάλου με οικονομικές και σεξουαλικές προεκτάσεις, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Κάμερες κατέγραψαν μοναχούς σε σεξουαλικές συνευρέσεις εντός της μονής, ενώ οικονομικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες αποκάλυψαν αδικαιολόγητα χρηματικά ποσά ύψους 800.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο της μονής. Οι δύο μοναχοί που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διαθέτουν και ακίνητη περιουσία (ένα διαμέρισμα στον Πειραιά και ένα στη Λεμεσό), ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο το πώς αποκτήθηκαν τα σπίτια αυτά και κατά πόσο έχει τελεστεί κατάχρηση των προσφορών των πιστών.

Embed codeΣκάνδαλο σε Μονή της Κύπρου: Οι 100 γυναίκες που έμειναν έγκυες "από θαύμα"

Mια Μονή "βιομηχανία παραγωγής θαυμάτων"

Σε βιομηχανία παραγωγής και διαφήμισης θαυμάτων είχε μετατραπεί η Μονή Οσίου Αββακούμ αν ληφθεί υπόψιν πως ο ίδιος ο ηγούμενος Νεκτάριος κάνει αναφορά σε 100 οικογένειες οι οποίες δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν και οι οποίες απέκτησαν παιδί το οποίο τους χάρισε ο Άγιος. Μάλιστα, ο ηγούμενος σε συνέντευξη του η οποία είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο, αναφέρει πως οι 100 οικογένειες δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν με αποδείξεις γιατρών, αλλά ύστερα από παρέμβαση του Οσίου Αββακούμ απέκτησαν παιδί "φυσικώ τω τρόπω".

Οι οικονομικές απάτες, τα ψεύτικα θαύματα και τα ροζ βίντεο

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το philenews από παρακολουθήσεις και βιντεοσκόπηση πιστών έως και σεξουαλικές πράξεις μοναχών περιλαμβάνουν οι πτυχές του σκανδάλου που ξέσπασε στην Ιερά Μονή.

Μοναχοί φέρεται να εξαπατούσαν τους πιστούς με ψεύτικα θαύματα, αποκομίζοντας τεράστια χρηματικά ποσά, ενώ παράλληλα κατέγραφαν σεξουαλικές συνευρέσεις τους σε χώρους του μοναστηριού.

Το χρονικό των αποκαλύψεων

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση για το κλείσιμο της Ιεράς Μονής του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο μήνες, όταν στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού, έφθασαν πληροφορίες που έκαναν λόγο για οικονομικής φύσεως σκάνδαλα, καθώς και για σκανδαλώδεις συμπεριφορές, γεγονός που χτύπησε το καμπανάκι του Μητροπολίτη Ησαΐα.

Κάτω από άκρα μυστικότητα ξεκίνησε η διερεύνηση των πληροφοριών, με αποτέλεσμα το απόγευμα της Τρίτης (5/3) να μπει λουκέτο στην Ιερά Μονή του Οσίου Αββακούμ.

Φαίνεται ότι οι δύο μοναχοί ήταν οι ενορχηστρωτές όλων, όσα διαδραματίζονταν στη Μονή.

Ήδη, η Ιερά Μητρόπολή Ταμασού με οδηγίες του μητροπολίτη Ησαΐα έχει ξεκινήσει τη διερεύνηση, καθώς διαπιστώνονται οικονομικά σκάνδαλα πολλών χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sigmalive εντοπίστηκαν σε χρηματοκιβώτιο περίπου €800.000 σε μετρητά, ενώ στο όνομα των μοναχών βρέθηκαν γραμμένες τρεις επαύλεις σε Ελλάδα και γη στην επαρχία Λευκωσίας. Εξετάζεται κατά πόσον τα χρήματα που εντοπίστηκαν προέρχονται από εισφορές των πιστών στη Μονή.

Σημειώνεται ότι κατασχέθηκαν επτά servers, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, ενώ αξιολογούν υλικό από τα κλειστά κυκλώματα που υπήρχαν εγκατεστημένα στη Μονή.

Συνέρχεται εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος

Η Ιερά Σύνοδος συνέρχεται εκτάκτως αύριο Παρασκευή, προκειμένου να εξετάσει το θέμα το οποίο θεωρείται άκρως σοβαρό.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χρηστάκης Ευσταθίου, στο SigmaLive στόχος της Συνόδου είναι οι όποιες αποφάσεις να είναι αποτρεπτικές για επανάληψη των αδικημάτων, επισημαίνοντας ότι δεν αποκλείεται η καθαίρεση των δύο ιερομόναχων.

Την ίδια ώρα, ο Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου, λέγοντας ότι ο Μακαριώτατος θα είναι αμείλικτος προς τέτοιας φύσεως θέματα, κυρίως στην ηθική πλευρά των κληρικών, ενώ επιθυμία του είναι να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση, καθώς δεν θέλει να αφήνεται τίποτα κάτω από το χαλί.

Διαψεύδουν και ζητούν ακρόαση από Ιερά Σύνοδο οι δύο μοναχοί

Οι δικηγόροι της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ μέχρι στιγμής εξέδωσαν δύο ανακοινώσεις σε σχέση με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με σκάνδαλα εναντίον δύο ιερομόναχων.

Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι δύο μοναχοί αρνούνται κατηγορηματικά τη διάπραξη οποιουδήποτε αδικήματος και ζητούν από την Ιερά Σύνοδο όπως κλητευθούν σε ακρόαση.

Ως εκ τούτου, απαιτούν την αναβολή της αυριανής Ιεράς Συνόδου, μέχρι την ακρόασή τους.

Read Next

06 Μαϊ 2024

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ απαντά μετά από 60 χρόνια στη δήλωση αγάπης θαυμάστριάς του

"Έντριεν από το Μπρούκλιν, αν ακούς, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ από το Λίβερπουλ σε αγαπάει επίσης"

06 Μαϊ 2024

Ελένη Μενεγάλη: Φόρεσε τη νέα εκδοχή του κλασσικού κουστουμιού και όλες το λάτρεψαν

Το μοντέρνο κουστούμι που φόρεσε η Ελένη Μενεγάκη είναι η τάση της φετινής άνοιξης και του καλοκαιριού.

Περισσότερα από

News

06 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Μαρίνα Σάττι και Έλενα Παπαρίζου τραγουδούν μαζί

Τα τραγούδια τους και η σφιχτή αγκαλιά.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη φορά που θα ήθελα να είμαι αθλήτρια: Για να τρώω το μενού που ετοιμάζουν οι Γάλλοι για τους Ολυμπιακούς

Και θα έτρεχα και ξιφασκία θα έκανα και break dance θα χόρευα, αν ήταν να γευτώ όσα ετοιμάζουν οι Γάλλοι σεφ- ακόμα και τριάστερος μες στο παιχνίδι.

05 Μαϊ 2024

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια: O μπασίστας και η φωνή των Socrates

Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ρόκερ και ιδρυτικό μέλος των Socrates Drank the Conium

05 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Η συνάντηση της Μαρίνας Σάττι με την Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στο Μάλμε για το act της στη Eurovision και συνάντησε την εκπρόσωπό μας στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Μαρίνα Σάττι.

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

05 Μαϊ 2024

11 ζευγάρια διδύμων θα αποφοιτήσουν φέτος από το Λύκειο στην Πενσυλβάνια

"Λέτε να έχει κάτι το νερό;" αστειεύτηκε ο διευθυντής του σχολείου για την ξεχωριστή αποφοίτηση.

05 Μαϊ 2024

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο η καλοκαιρινή φώτο της Κατερίνας Λέχου

Η Κατερίνα Λέχου, έκανε την καλοκαιρινή της εξόρμηση και μας το έδειξε με μια αποκαλυπτική φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.