ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μάρθα Καραγιάννη:Το ιδιόχειρο σημείωμα πριν από τον θάνατό της

" Επιθυμώ όταν φύγω..."

μαρθα_καραγιαννη ndp

Η εμβληματική ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 82 ετών, ενώ βρισκόταν στο σπίτι της με την καλή της φίλη, Ντόρα Δούμα. Οι δύο γυναίκες διατηρούσαν μία δυνατή φιλία που κράτησε παραπάνω από 5 δεκαετίες, ενώ η Μάρθα Καραγιάννη ήταν αυτή που της πρότεινε να συγκατοικήσουν.

Η Ντόρα Δούμα ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανή την σπουδαία σταρ του κινηματογράφου, αλλά ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας, ήταν που έκανε γνωστό το δυσάρεστο γεγονός.

ερίπου 12:45, η Ντόρα, η αγαπημένη της φίλη, η αδερφή της, το πιο δικό της πρόσωπο, μου τηλεφώνησε ότι βλέπει πως η Μάρθα δεν είναι πολύ καλά. Της είπα να μου μιλήσει. Λέω Μαρθάκι πες μου δύο κουβέντες να σε ακούσω. Γύρισε και μου είπε καλημέρα Δημήτρη. Της λέω ότι δεν μου φτάνει αυτό. Θέλω να μου πεις και κάτι παραπάνω. Είπε "κα" και μετά σταμάτησε. Παίρνει η Ντόρα το τηλέφωνο και της λέω αμέσως γιατρό, αμέσως ασθενοφόρο, αμέσως τα πάντα. Της δίνω το νούμερο και αμέσως τηλεφωνήσαμε στον γιατρό να έρθει", είχε αποκαλύψει στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού.

Αφότου έφυγε από τη ζωή, δημιουργήθηκε ένας σάλος γύρω από το θέμα της ταφής της, καθώς είχε αμφισβητηθεί το γεγονός ότι ήθελε να αποτεφρωθεί. Τελικά, η τέφρα της σκορπίστηκε στη θάλασσα, όπως ήθελε εκείνη, δέκα ημέρες μετά τον θάνατό της τον Σεπτέμβριο 2022.

Τώρα, η εκπομπή " Super Κατερίνα" παρουσιάζει για πρώτη φορά το ιδιόχειρο σημείωμα της αείμνηστης ηθοποιού, μέσα από το οποίο ζητούσε την αποτέφρωση της.

"Εγώ, η Μάρθα Καραγιάννη του Χαριλάου, επιθυμώ όταν φύγω από τον κόσμο αυτό, επιθυμώ, όχι ταφή, αλλά να αποτεφρωθώ".

Για την επιθυμία της να αποτεφρωθεί, ο ψυχίατρός της είχε πει: "Ήταν γραμμένα από τη Μάρθα κι εμείς δεν κάνουμε τίποτα άλλο από τις επιθυμίες της. Η Μάρθα Καραγιάννη δεν ήταν άθεη. Σε όλη της τη ζωή έψαχνε να ανακαλύψει τον Θεό, διάβαζε και γύρισε όλη την υφήλιο. Απλώς δεν ήθελε το τελετουργικό, ήταν αντιστάρ. Υπάρχουν άτομα που το δέχονται και άτομα που δεν το δέχονται".

Ενάμιση χρόνο σχεδόν μετά τον θάνατο της Μάρθας Καραγιάννη, ξεκαθάρισε το τοπίο γύρω από την τελευταία επιθυμία της ηθοποιού.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

19 Μαϊ 2024

Αθηνά Οικονομάκου: Το εντυπωσιακό δωμάτιο του Μάξιμου και της Σιέννας μοιάζει με παιδικό σταθμό!

Ο τοίχος είναι ζωγραφισμένος με όμορφα χρώματα και απεικονίζει ζωάκια και ήρωες των παραμυθιών όπως είναι η κοκκινοσκουφίτσα.

19 Μαϊ 2024
Περισσότερα από

News

19 Μαϊ 2024

Τζον Κένεντι Τζούνιορ – Καρολάιν Μπεσέτ Κένεντι:Το πιο υπέροχο και τραγικό ζευγάρι της Αμερικής

Το βιβλίο "Once Upon a Time" που θα κυκλοφορήσει στις 21 Μαΐου στην Αμερική αναφέρεται στην λαμπερή και καταστροφική γνωριμία του υπέροχου αυτού ζευγαριού με το τραγικό τέλος.

19 Μαϊ 2024

Τζέιν Σέιμουρ: O μεγάλος έρωτας ήρθε στα 73 της έτη- "νόμιζα ότι είχα τελειώσει με τους άντρες"

Η ζωή κρύβει εκπλήξεις και ο έρωτας θα σε βρει όποτε εκείνος θέλει!

19 Μαϊ 2024

H Άντζελα Γκερέκου θα υποδυθεί την πριγκίπισσα Σίσσυ σε νέα παραγωγή

Η Άντζελα Γκερέκου θα παίξει στη θεατρική παράσταση "Sissy in Heaven" στην οποία θα κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

19 Μαϊ 2024

Χρήστος Βασιλόπουλος: "Ένα παιδί είναι ευτυχισμένο με δύο χωρισμένους γονείς, αρκεί να είναι ισορροπημένοι"

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή "Δύο στις 10" και μίλησε για τη ζωή του μετά το χωρισμό του.

18 Μαϊ 2024

Ο 74χρονος Ρίτσαρντ Γκιρ έδειξε (και) στις Κάννες πόσο ερωτευμένος είναι με την Αλεχάντρα Σίλβα

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ στην πρεμιέρα της νέας του ταινίας "Oh, Canada", είχε δίπλα του την 41 ετών σύζυγό του, τον γιο του και βέβαια την συμπρωταγωνίστριά του, Ούμα Θέρμαν.

18 Μαϊ 2024

Η αειθαλής Σόφη Ζαννίνου κομψή με γαλάζιο ταγιέρ

Η Σόφη Ζαννίνου στα 73 παραμένει κομψή και λαμπερή.

18 Μαϊ 2024

Η απίστευτη μεταμόρφωση του Μπίλι Ζέιν σε Μάρλον Μπράντο

Όχι, δεν είναι ο Μάρλον Μπράντο που γυρίζει μια νέα ταινία. Είναι ο Μπίλι Ζέιν, που ενσαρκώνει τον μύθο του σινεμά στην επερχόμενη ταινία "Βαλς με τον Μπράντο".

18 Μαϊ 2024
18 Μαϊ 2024

Γιώργος Λάνθιμος: Το θερμό πεντάλεπτο χειροκρότημα στην παγκόσμια πρεμιέρα της νέας του ταινίας, στο Φεστιβάλ των Καννών

Ο βραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης είχε στο πλευρό του την λαμπερή πρωταγωνίστριά του, Έμα Στόουν, τον Γουίλεμ Νταφόε και άλλους συντελεστές της ταινίας.