ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Brit awards 2024: Για πρώτη φορά το 70% των βραβείων απονεμήθηκε σε γυναίκες και non binary

Θρίαμβος για την Raye.

Η ποπ σταρ Raye πριν από τρία χρόνια είχε χαθεί μες σε μια μεγάλη δισκογραφική εταιρεία, ξεσπώντας δημοσίως επειδή δεν της επέτρεπαν να κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ. Τώρα, η Βρετανίδα τραγουδίστρια κέρδισε έξι βραβεία Brit Awards, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των τεσσάρων που κατείχαν ο Harry Styles, η Adele και οι Blur κι έγραψε ιστορία.

Τα φετινά Brit Awards αποτελούν πλέον σταθμό και για έναν ακόμη λόγο: το 70% των νικητών του 2024 να είναι γυναίκες ή non binary - μια σημαντική αλλαγή σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Tα Brits όπως και άλλα βραβεία έχουν δεχθεί έντονη κριτική τα τελευταία χρόνια για το γεγονός ότι προέκριναν διαρκώς άνδρες καλλιτέχνες.

Ποια είναι η Raye;

Οι νίκες-ρεκόρ της Raye αποτελούν μια εκπληκτική ανατροπή για την 26χρονη Λονδρέζα, κατά κόσμον Rachel Keen, η οποία κέρδισε βραβεία για το άλμπουμ, τον καλύτερο καλλιτέχνη της χρονιάς, το καλύτερο τραγούδι και τον καλύτερο τραγουδοποιό της χρονιάς, καθώς και για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη και το R&B act! Η μόνη κατηγορία στην οποία ήταν υποψήφια και δεν κέρδισε ήταν το pop act, το οποίο κέρδισε η Dua Lipa σε ψηφοφορία του κοινού.

Παραλαμβάνοντας το μεγαλύτερο βραβείο της βραδιάς, για το άλμπουμ της χρονιάς, η Raye έφερε τη γιαγιά της στη σκηνή σε μια στιγμή που έκανε πολλούς στο κοινό να δακρύσουν - όπως και την ίδια τη Raye. "Είμαι τόσο περήφανη για αυτό το άλμπουμ, είμαι ερωτευμένη με τη μουσική - το μόνο που ήθελα πάντα να γίνω ήταν καλλιτέχνης" είπε συγκινημένη, με τη γιαγιά της να την καμαρώνει.

Brit awards 2024: Για πρώτη φορά το 70% των βραβείων απονεμήθηκε σε γυναίκες και non binary

Η Raye κυκλοφόρησε τη μουσική πριν από 10 χρόνια, αλλάζοντας στυλ καθώς απέκτησε φήμη ως χαρισματική guest τραγουδίστρια σε ποπ-χορευτικά κομμάτια. Όταν υπέγραψε όμως με την Polydor δεν ήξερε ότι θα την περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. "Είμαι θυμωμένη, είμαι οργισμένη" είχε δηλώσει τότε. Κι αυτό γιατί ισχυρίζεται ότι της είπαν από τη δισκογραφική εταιρία ότι η κυκλοφορία του ντεμπούτο άλμπουμ της εξαρτιόταν από την επιτυχία των σόλο κομματιών της στα charts. "Φανταστείτε την ΠΙΕΣΗ να ξυπνάω κάθε μέρα κοιτάζοντας μανιωδώς αριθμούς και στατιστικά στοιχεία", έγραψε. "Αν πρόκειται να υποφέρω, ΔΕΝ πρόκειται να το κάνω πια σιωπηλά". Η Polydor δήλωσε ότι λυπήθηκε από τη δήλωσή της και τον επόμενο μήνα αποδεσμεύτηκε από το συμβόλαιό της για τέσσερα άλμπουμ.

Κυκλοφορώντας τη μουσική της ανεξάρτητα σε συνεργασία με μια εταιρεία διανομής, ανέτρεψε γρήγορα την καριέρα της: Το Escapism, το οποίο κέρδισε το βραβείο τραγούδι της χρονιάς, έφτασε στο Νο 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο και ήταν η πρώτη της επιτυχία στις ΗΠΑ, ενώ το βραβευμένο με βρετανικό βραβείο άλμπουμ My 21st Century Blues - μια συναισθηματικά ειλικρινής περιήγηση στη χορευτική μουσική, τη σκοτεινή R&B, τις power μπαλάντες και την προοδευτική ποπ - έφτασε στο Νο 2 και ήταν υποψήφιο για το βραβείο Mercury.

H Κάιλι Μινόγκ στα Brits

Μία ακόμα σημαντική στιγμή της βραδιάς ήταν όταν ο θρύλος της ποπ, Κάιλι Μινόγκ, έλαβε το βραβείο Global Icon. Μάλιστα το βραβείο της απένειμε η Dua Lipa που την αποκάλεσε "αιώνια βασίλισσα της ποπ". Σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης οι δυο επιτυχημένες σταρ αντάλλαξαν χαμόγελα και απέδειξαν ότι οι " γυναίκες υποστηρίζουν τις γυναίκες".

Όταν η Κάιλι ανέβηκε στη σκηνή, είπε "αυτό που πραγματικά με γοητεύει είναι η αγάπη για τη μουσική και η σύνδεση με τους ανθρώπους". Και συνέχισε: "Υπάρχει ένα μέρος του εαυτού μου που εξακολουθεί να είναι το 14χρονο κορίτσι στο δωμάτιό της και ονειρεύεται να κάνει μουσική".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

02 Μαϊ 2024

Δημήτρης Παπανικολάου: "Δεν μπορώ να είμαι περήφανος, επειδή γεννήθηκα 2 μέτρα και καρφώνω καλύτερα, Στόχος μου είναι να εμπνέω τους ανθρώπους"

Για αυτό και συμφωνούμε απόλυτα μαζί του: σημασία δεν έχουν μόνο τα δώρα που μας χάρισε απλώς η Φύση, αλλά ό,τι κατακτούμε με το πνεύμα και την ψυχή μας.

02 Μαϊ 2024

Τομ Χανκς- Ρίτα Γουίλσον: "Ακόμα δεν πιστεύω πως η γυναίκα μου βγαίνει μαζί μου"

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν 36 χρόνια γάμου και έχουν πολλά να πουν για τις σχέσεις.

Περισσότερα από

News

02 Μαϊ 2024

Ο πρίγκιπας William μιλά για πρώτη φορά για την υγεία της Kate

Τη δική της μάχη με τον καρκίνο δίνει η πριγκίπισσα Kate Middleton, και ο πρίγκιπας William θέλησε να ενημερώσει σχετικά με την εξέλιξη της υγείας της.

01 Μαϊ 2024

Πολ Όστερ:Το συγκλονιστικό βιβλίο του για την οπλοκατοχή και το οικογενειακό δράμα που κρύβεται από πίσω

Ο σπουδαίος συγγραφέας Πολ Όστερ προσπαθεί να εξηγήσει ένα αμιγώς αμερικανικό φαινόμενο, που κρύβει και ένα οικογενειακό δράμα.

01 Μαϊ 2024

O Κιάνου Ριβς φιλά (ξανά) την σύντροφό του με ανοιχτά μάτια - Μήπως είναι το νέο dating trend;

Για ακόμα μια φορά ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε το φιλί του ηθοποιού Keanu Reeves στη σύντροφό του Alexandra Grand.

01 Μαϊ 2024

"Αγκαλιά μου": Η Ελένη Ράντου σε σπάνια φωτογραφία με τη μητέρα της

Ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη μητέρα της μοιράστηκε η Ελένη Ράντου

01 Μαϊ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ αποκαλύπτει το "κοινωνικό" της πρόσωπο

Η πρώτη ανάρτηση της Τατιάνα Μπλάτνικ μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου με τον Νικόλαο, αφορούσε την πλατφόρμα ψυχικής υγείας που έχει δημιουργήσει.

01 Μαϊ 2024

Sporty chic: Η total black εμφάνιση της Άντζελας Γκερέκου και τα sneakers που θα φορέσουμε φέτος την άνοιξη

Πρωινή βόλτα στη Γλυφάδα με μαύρο σύνολο και τα αθλητικά που θα είναι hot την φετινή άνοιξη.

01 Μαϊ 2024

"Becoming Karl Lagerfeld": Τον Ιούνιο η πρεμιέρα της βιογραφικής σειράς

Η σειρά εστιάζει σε έναν έρωτα του Καρλ που πυροδότησε και τη μεγάλη αντιπαλότητα με τον Ιβ Σεν Λοράν.

01 Μαϊ 2024

Τζούλι Άντριους: Η σπάνια εμφάνιση της 88χρονης σταρ στα Χάμπτονς

Η αξέχαστη Mary Poppins κομψή και στα 88 της χρόνια.

01 Μαϊ 2024

Πέθανε ο συγγραφέας Πολ Όστερ στα 77 του χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα

Ο Πολ Όστερ είχε γράψει 34 βιβλία, μεταξύ των οποίων και η φημισμένη "Τριλογία της Νέας Υόρκης".

01 Μαϊ 2024

Ευγενία Σαμαρά - Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: Είναι μαζί και πολύ ερωτευμένοι - Η εμφάνιση στα Πετράλωνα

Αγκαλιά στα Πετράλωνα το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ - Η γνωριμία των δύο ηθοποιών στο θέατρο και ο κεραυνοβόλος έρωτας.