ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πέγκυ Σταθακοπούλου: "Η γνώση για μένα είναι το ωραιότερο μπότοξ" - Το πτυχίο στα 40, η άδεια φωλιά και οι απώλειες που τη σημάδεψαν

Η ηθοποιός μίλησε εφ' όλης της ύλης- για τις απώλειες της ζωής, την περίοδο της ωριμότητας, την κόρη της και τη νέα της θεατρική παράσταση.

Πέγκυ Σταθακοπούλου NDP

Οι περισσότεροι θυμόμαστε την Πέγκυ Σταθακοπούλου από τη διαδρομή της στο θέατρο, αλλά και από τηλεοπτικά σίριαλ που άφησαν εποχή- όπως το Μινόρε της Αυγής στην κρατική τηλεόραση, την Ανατομία ενός εγκλήματος, τον Κόκκινο Κύκλο και το Τμήμα Ηθών στον ΑΝΤ1. Και βέβαια το αγαπημένο μας Ταύρος με Τοξότη, στο οποίο συμπρωταγωνίστησε με τον Γιάννη Βούρο σ' ένα από τα καλύτερα τηλεοπτικά ζευγάρια που έχουμε δει ποτέ.

Φέτος, η Πέγκυ Σταθακοπούλου πρωταγωνιστεί στην παράσταση του Σωτήρη Τσαφούλια "Η αξία της ζωής" στο Ίδρυμα Κακογιάννη και με αυτή ως αφορμή μίλησε χτες στην εκπομπή της ΕΡΤ "Στούντιο 4". Καθώς το έργο έχει ως πυρήνα την απώλεια, αλλά και την ελευθερία κάθε ανθρώπου να αποφασίζει για τη μοίρα του, η συζήτηση ξεκίνησε από αυτή τη θεματική.

"Είχα πολλές απώλειες, χρειάστηκε πολλές φορές να πάω παρακάτω, αλλά όχι σε τέτοιου επιπέδου απώλειες. Απώλεια είναι καθετί που τελειώνει σε όλα τα επίπεδα. Μεγαλώνοντας καταφέρνεις να μάθεις πως και μετά από μια απώλεια υπάρχει συνέχεια, ενώ όταν είσαι μικρός δεν το ξέρεις αυτό. Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι δεν πονάς πάρα πολύ. Μαθαίνεις", είπε στην αρχή η ηθοποιός.

Και συνέχισε: "Προσπαθώ να δω ποια είναι η δική μου απώλεια αυτή την περίοδο. Έχω απώλειες γιατί ο ρόλος της μητέρας αλλάζει. Η κόρη μου πλέον σπουδάζει και είναι μια αυτοδύναμη ύπαρξη. Έχει φύγει καιρό τώρα, αλλά για μια μανούλα είναι πάντα το ίδιο. Η φωλιά είναι άδεια. Μου στοίχισε πολύ που η κόρη μου έφυγε για σπουδές. Ξέρω όμως, ότι είναι για το καλό της. Σπουδάζει ιατρική στην Κρήτη".

Η ηθοποιός μιλά συχνά για την κόρη της Χριστίνα, την οποία έχει αποκτήσει από τον γάμο της με τον αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Καλδή. Πρόσφατα είχε πει μάλιστα στην εκπομπή "Μπαμπάδες" και πάλι της ΕΡΤ: "Κάποιες φορές (σ.σ: η κόρη της), δεν στέλνει μήνυμα, εκεί παθαίνω μεγάλη κρίση πανικού. Δεν κάνω πλάκα. Τότε, ήταν στη Θεσσαλονίκη και μου είχε πει ότι θα μου στείλει μήνυμα, έπαιρνα το τηλέφωνό της κι ήταν βουβό", είπε χαρακτηριστικά.



"Έκανα όλα τα σενάρια, ξύπνησα όλους μου τους φίλους στη Θεσσαλονίκη, έκρινα ότι πρέπει να ειδοποιηθεί η αστυνομία. Πήρα τον μπαμπά της τηλέφωνο και τον τρέλανα κι αυτόν τον άνθρωπο. Από εκεί και μετά κατάλαβα το κακό, το λάθος μου", ανέφερε. Και πρόσθεσε: "Το παιδί μου είπε "μαμά, δεν νομίζω ότι πρέπει να γίνονται έτσι τα πράγματα, κοίταξέ το λίγο". Πήγα και το κοίταξα και δουλεύω πάνω σε αυτό".

Η Πέγκυ Σταθακοπούλου, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου μίλησε επίσης για το πιο σπουδαίο "μπότοξ" της ζωής της: το πτυχίο της. "Πήρα το πρώτο μου πτυχίο στα 40, χρωστούσα ένα μάθημα. Το είχα τάξει στον πατέρα μου αλλά το έκανα και γιατί δεν θα μου άρεσε να μείνει ημιτελές κάτι. Και χαίρομαι, είναι πολύ σημαντικό αυτό για μένα”, είπε και πρόσθεσε: "Σπουδάζω Ιστορία Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Η νεότητα όσο παρέρχεται μπορεί να υποκατασταθεί από τη γνώση, για μένα είναι το ωραιότερο botox”.

Μιλώντας για τη ζωή μετά τα 60 η ηθοποιός τόνισε πως: "Μετά τα 60 αρχίζουμε και αναρωτιόμαστε πόσες αντοχές έχουμε και πόσο νέοι είμαστε, τι έχει αλλάξει. Νομίζω ότι τελικά είναι μία πολύ ωραία ηλικία, γιατί απελευθερώνεσαι από πάρα πολλά. Έχεις περισσότερο χρόνο και διάθεση να ασχοληθείς με σένα αποκλειστικά, να δεις τι σε ενδιαφέρει, να πραγματοποιήσεις μερικά όνειρα που δεν έχεις προλάβει στη ζωή σου".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

03 Μαϊ 2024

Πάσχα στο χωριό

Μικρές αλλά πολύτιμες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια.

03 Μαϊ 2024

Swipe right για την Ευρώπη: Μια εφαρμογή τύπου Tinder μας δείχνει με ποιους υποψήφιους των Ευρωεκλογών... ταιριάζουμε

Μια ομάδα νέων σκέφτηκε μια λύση για να αυξήσει τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές της ΕΕ.

03 Μαϊ 2024

Σία Κοσιώνη – Κώστας Μπακογιάννης: Το "δικό τους" Πάσχα στο Καρπενήσι

Η Σία Κοσιώνη και ο Κώστας Μπακογιάννης μοιράζονται στιγμιότυπα από το "Πάσχα στο χωριό".

03 Μαϊ 2024

Εύα Μέντες: "Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει παιδιά σε άλλη ηλικία" λέει η σταρ και κάποιες από εμάς συμφωνούμε- πολύ

Η Εύα Μέντες εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να κάνει παιδιά μετά τα 40 κι εμείς αναρωτιόμαστε αν όντως έχει δίκιο.

03 Μαϊ 2024

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το app των "άπιστων" και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων

Το Ashley Madison είναι ένα app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση. Το 2015 μετρώντας 37 εκ. χρήστες υπέστη πανωλεθρία καθώς χάκερ δημοσιοποίησαν τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών.

03 Μαϊ 2024

Ματούλα Τανιμανίδη: Ο χορός με τον γιο της, Σάκη για μία ξεχωριστή στιγμή

Ο Σάκης Τανιμανίδης μαζί με τη μητέρα του, Ματούλα Τανιμανίδη.

03 Μαϊ 2024

Τζένιφερ Κόνελι: Της ταιριάζει πολύ το total Louis Vuitton outfit

Εντυπωσίασε η ηθοποιός με την ανατρεπτική επιλογή της για την πρεμιέρα του Dark Matter.

03 Μαϊ 2024

Η τρυφερή φωτογραφία της Victoria για τα γενέθλια του David Beckham

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο "θρύλος" του ποδοσφαίρου David Beckham.

03 Μαϊ 2024

Put Your Hands Up: 80χρονοι παρτάρουν σε night club και ανεβάζουν το κέφι για όλους

Οι οίκοι ευγηρίας στις Βρυξέλλες γίνονται δημιουργικοί και χαρίζουν ξανά ζωή στους ηλικιωμένους με πρωτότυπους τρόπους. Και μας αρέσει πολύ!