ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οργισμένη αντίδραση Μενδώνη για επίδειξη Μόδας στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα

"Το Βρετανικό Μουσείο, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει τον μηδενικό σεβασμό του προς τα αριστουργήματα του Φειδία" δήλωσε χαρακτηριστικά η Υπ. Πολιτισμού.

Οργισμένη ήρθε η απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού για το γεγονός πως το Βρετανικό Μουσείο επέτρεψε να διοργανωθεί επίδειξη μόδας στην αίθουσα όπου φυλάσσονται τα γλυπτά του Παρθενώνα. Συγκεκριμένα πρόκειται για την επίδειξη του οίκου του Ερντέμ Μοραλίογλου, ο οποίος τονίζει ότι πηγή έμπνευσής του ήταν η Μαρία Κάλλας ως Μήδεια, το 1953, στη Σκάλα του Μιλάνου.

Για την ελληνική πλευρά τίθεται θέμα ασφάλειας των Γλυπτών, έπειτα μάλιστα από την αποκάλυψη πως 2.000 αντικείμενα έχουν κλαπεί από το Μουσείο.

Η δήλωση της Υπουργού

"Με τη διοργάνωση επίδειξης μόδας στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το Βρετανικό Μουσείο, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει τον μηδενικό σεβασμό του προς τα αριστουργήματα του Φειδία", αναφέρει η υπουργός Πολίτισμού Λ. Μενδώνη σε δήλωσή της για την επίδειξη μόδας, χτες, Σάββατο ,στο Βρετανικό Μουσείο. Και συνεχίζει:

"Οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου ευτελίζουν και προσβάλλουν όχι μόνο το μνημείο αλλά και τις οικουμενικές αξίες που αυτό εκπέμπει. Οι συνθήκες έκθεσης και φύλαξης των γλυπτών, στη Duveen Gallery, συνεχώς επιδεινώνονται. Είναι η ώρα τα κλεμμένα και κακοποιημένα γλυπτά αριστουργήματα να αστράψουν στο αττικό φως".

Ωστόσο, πρέπει να υπενθυμίσουμε πως το Υπουργείο παραχώρησε άδεια στον οίκο Dior το 2022 να προχωρήσει σε φωτογράφιση στον Παρθενώνα, την ίδια χρονιά που η κολεξιόν του οίκου παρουσιάστηκε επίσημα στο Καλλιμάρμαρο. Βέβαια, πρόκειται για εξωτερικούς χώρους, ενώ αν δει κανείς το βίντεο της επίδειξης στο Βρετανικό Μουσείο οι προσκεκλημένοι κάθονται πολύ κοντά στα Μάρμαρα, ενώ προφανώς μπορεί κανείς να παρεισφρύσει ενδεχομένως και να προκαλέσει φθορές.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

Περισσότερα από

News

05 Μαϊ 2024

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι την συμβούλευσε η Γκρέις Κέλι όταν την είδε δακρυσμένη στην τουαλέτα

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών, όταν συνάντησε σε επίσημη εκδήλωση την Πριγκίπισσα του Μονακό. Η Γκρέις Κέλι της είπε τότε μια κουβέντα που σήμερα θα θεωρούσαμε προφητεία.

04 Μαϊ 2024

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την αξέχαστη ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι

04 Μαϊ 2024

"Το μωρό-Χριστός": Μωρό που είχε εγκαταλειφθεί 2 ημερών μεγάλωσε, έγινε αστυνομικός και συνάντησε τώρα τον αστυνομικό που τον έσωσε

"Σ' ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα", είπε ο αστυνομικός Hegedus-Stewart στον συνταξιούχο πλέον αστυνομικό της Ιντιάνα Gene Eyster. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική.

04 Μαϊ 2024

Γυμνασμένος γεμάτος τατουάζ: Ο Πάρις Κασιδόκωστας στην παραλία

O επιχειρηματίας έχει ήδη ξεκινήσει τα μπάνια του.

04 Μαϊ 2024

Κάρμεν Χιμένεζ: Η γυναίκα που για 28 χρόνια έκανε την τυφλη για να μη χαιρετάει κανέναν

Αυτός είναι,ίσως, ο πιο παράδοξος τρόπος για να αποφύγεις μερικούς ανεπιθύμητους συγγενείς και φίλους.

04 Μαϊ 2024

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου έχει ένα πολύ σημαντικό σημείο που αξίζει να σταθούμε

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο.