ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ζιλιέτ Μπινός: "Δεν είμαι η Coco Chanel και δεν κρίνω την ηθική της"

Σε διπλό ρόλο φέτος η Ζιλιέτ Μπινός: υποδύεται την Coco Chanel στο νέο σίριαλ The New Look και την Eugénie στο Taste of Things, την επίσημη συμμετοχή της Γαλλίας στα φετινά Όσκαρ.

Η καριέρα της Ζιλιέτ Μπινός αναγεννάται διαρκώς! Φέτος συμμετέχει στην ταινία Taste of Things που διεκδικεί το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, ενώ ενσαρκώνει το ρόλο της Coco Chanel στην τηλεοπτική σειρά The New Look του AppleTV+.

Η 59χρονη ηθοποιός, η ερμηνευτική δεινότητα της οποίας έχει ήδη αναγνωριστεί μ' ένα Όσκαρ για την εμβληματική ταινία "Ο Άγγλος ασθενής" φιγουράρει τώρα στο εξώφυλλο του τεύχους Μαρτίου του περιοδικού "Town and Country" και μιλά για τους δύο ρόλους της ενώ παράλληλα έκανε και μια υπέροχη φωτογράφιση που συνοδεύει τη συνέντευξη.

Όσον αφορά λοιπόν την ταινία The Taste of Things που υπέβαλλε η Γαλλία ως επίσημη συμμετοχή φέτος στα Όσκαρ, στην κατηγορία της Διεθνούς ταινίας, η Μπινός είπε: "Αφορά το πάθος. Μερικές φορές απλώς αφήνομαι σε αυτό". Η ταινία, η οποία βασίζεται σε ένα cult ελβετικό μυθιστόρημα του 1924 του Marcel Rouf, ακολουθεί έναν σεφ γκουρμέ ονόματι Dodin Bouffant και την Eugénie (Μπινός), τη μαγείρισσα, μούσα, περιστασιακή ερωμένη και φίλη του.

Ο τρόπος με τον οποίο η Eugénie αισθάνεται για το φαγητό είναι παρόμοιος με τον τρόπο με τον οποίο η σταρ του εξώφυλλου του Μαρτίου μας βλέπει την... υποκριτική. "Είναι κάτι περισσότερο από την ευχαρίστηση", λέει. "Είναι κάτι για τον ίδιο μας τον εαυτό. Γιατί αυτή η ευχαρίστηση είναι κάτι σε κάνει να ανοίγεις τον εαυτό σου στον κόσμο, στους άλλους, και νιώθεις την αίσθηση ότι είσαι χρήσιμος στον κόσμο".

Για τον ρόλο της Coco Chanel η Μπινός μελέτησε πολύ, διάβασε βιογραφίες και προσπάθησε να κατανοήσει τον θρύλο της Μόδας. Η Μπινός παίζει το "αντίπαλον δέος" του Christian Dior και δεν μπορεί παρά να σταθεί στο γεγονός πως η δική της ηρωίδα δεν είχε τίποτα ξεκινώντας στη ζωή. Ήταν φτωχή, είδε τη μητέρα της να πεθαίνει στα 11 της χρόνια και τον πατέρα της να εγκαταλείπει εκείνη και τα αδέρφια της, όταν ο Christian Dior προερχόταν από μια πλούσια οικογένεια που τού πρόσφερε τα πάντα.

Ως ηθοποιός, η Μπινός προτιμά να υποδύεται φανταστικούς χαρακτήρες ("Είσαι πιο ελεύθερος", λέει) στη συνέντευξή της στο Town and Country), αλλά ό,τι και να γίνει, πρέπει να συνδεθεί με τον χαρακτήρα, να βρει δεσμούς μεταξύ του εαυτού της και αυτού που υποδύεται για να πει την ιστορία της με τον πλούτο, τις αποχρώσεις και τη ζεστασιά για την οποία είναι γνωστή.

"Θυμάμαι τη Ζουλιέτ να έρχεται ένα πρωί και να λέει ότι είχε ονειρευτεί ότι την είχε επισκεφθεί η Chanel. Ένιωσε την ευθύνη που είχε αναλάβει αυτόν τον ρόλο", λέει η Emily Mortimer, η οποία μοιράστηκε όλες τις σκηνές της στο The New Look με την Μπινός. "Έκανε την Coco Chanel μια πολύ γήινη ανθρώπινη ύπαρξη: αστεία, σέξι, γήινη. Μια γυναίκα με θέληση για επιβίωση".

Η ίδια η ψη οποία υποδύεται την θρυλική Κοκό σχολίασε για τον ρόλο της που θέλει την απομυθοποίηση της ιέρειας της μόδας ως πράκτορας των Ναζί : "Όλοι μας έχουμε μέσα μας και κακία καθώς και αρετή. Εγώ δεν είμαι η Κοκό Σανέλ, οπότε, δεν κρίνω την ηθική της.".

Τώρα περιμένουμε όλοι να την απολαύσουμε στη μικρή οθόνη.

Διαβάστε Επίσης

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

06 Μαϊ 2024

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ απαντά μετά από 60 χρόνια στη δήλωση αγάπης θαυμάστριάς του

"Έντριεν από το Μπρούκλιν, αν ακούς, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ από το Λίβερπουλ σε αγαπάει επίσης"

Περισσότερα από

News

06 Μαϊ 2024

Ελένη Μενεγάκη: Φόρεσε τη νέα εκδοχή του κλασσικού κουστουμιού και όλες το λάτρεψαν

Το μοντέρνο κουστούμι που φόρεσε η Ελένη Μενεγάκη είναι η τάση της φετινής άνοιξης και του καλοκαιριού.

06 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Μαρίνα Σάττι και Έλενα Παπαρίζου τραγουδούν μαζί

Τα τραγούδια τους και η σφιχτή αγκαλιά.

06 Μαϊ 2024

Η πρώτη φορά που θα ήθελα να είμαι αθλήτρια: Για να τρώω το μενού που ετοιμάζουν οι Γάλλοι για τους Ολυμπιακούς

Και θα έτρεχα και ξιφασκία θα έκανα και break dance θα χόρευα, αν ήταν να γευτώ όσα ετοιμάζουν οι Γάλλοι σεφ- ακόμα και τριάστερος μες στο παιχνίδι.

05 Μαϊ 2024

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια: O μπασίστας και η φωνή των Socrates

Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ρόκερ και ιδρυτικό μέλος των Socrates Drank the Conium

05 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Η συνάντηση της Μαρίνας Σάττι με την Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στο Μάλμε για το act της στη Eurovision και συνάντησε την εκπρόσωπό μας στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Μαρίνα Σάττι.

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

05 Μαϊ 2024

11 ζευγάρια διδύμων θα αποφοιτήσουν φέτος από το Λύκειο στην Πενσυλβάνια

"Λέτε να έχει κάτι το νερό;" αστειεύτηκε ο διευθυντής του σχολείου για την ξεχωριστή αποφοίτηση.

05 Μαϊ 2024

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο η καλοκαιρινή φώτο της Κατερίνας Λέχου

Η Κατερίνα Λέχου, έκανε την καλοκαιρινή της εξόρμηση και μας το έδειξε με μια αποκαλυπτική φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.