ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ξένια Καλογεροπούλου: Ο Γιάννης Φέρτης μου είχε πει να ζήσει με την Τάνια Τσανακλίδου και όταν βαρεθεί, να γυρίσει σε εμένα

Η 87χρονη κυρία του ελληνικού θεάτρου μίλησε για το πώς είναι η ζωή της σήμερα, στο βιβλίο της "Πριν τα ξεχάσω", αλλά και στο μεταφραστικό της έργο, που αποτελούν "δώρα" στην καθημερινότητά της.

Η Ξένια Καλογεροπούλου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή "Στούντιο 4" της ΕΡΤ, το απόγευμα της Πέμπτης. Η σπουδαία κυρία του ελληνικού θεάτρου μίλησε για την σχέση που είχε με τον Γιάννη Φέρτη, την μακρόχρονη καλλιτεχνική τους συνεργασία αλλά και τον δύσκολο χωρισμό τους.

Η μοιραία σχέση με τον Γιάννη Φέρτη

"Με τον Γιάννη Φέρτη γνωριστήκαμε παίζοντας μαζί σε μια ταινία και από εκεί γίναμε αχώριστοι και στο σπίτι και στην οθόνη και στη σκηνή. Ο σκηνοθέτης Τίτος Φαρμάκης φαντάστηκε πως θα είναι πολύ ωραίο να φτιάξουμε ένα σχήμα καλλιτεχνικό οι τρεις μας, αυτός είχε την ιδέα και με αυτόν ξεκινήσαμε την συνεργασία. Μας άρεσε και στην αρχή νομίζω πως δεν καταλαβαίναμε τη σημασία του πράγματος, σαν παιχνίδι ήτανε.

Ξένια Καλογεροπούλου: Ο Γιάννης Φέρτης μου είχε πει να ζήσει με την Τάνια Τσανακλίδου και όταν βαρεθεί, να γυρίσει σε εμένα

Η Ξένια Καλογεροπούλου πρόσθεσε, επίσης: "Περάσαμε πολλά με τον Γιάννη. Και καλά και κακά και θριάμβους και αποτυχίες. Αυτά τα δέκα χρόνια που ήμασταν μαζί περάσαμε πολλά. Μάλιστα αρκετά χρόνια μετά, όταν είχαμε χωρίσει και ήμουν με τον Κωστή Σκαλιόρα, ανεβάσαμε την Λοκαντιέρα όπου είχε έναν πολύ ωραίο ρόλο για τον Γιάννη και του το πρότεινα. Ήρθε λοιπόν μετά από πολλά χρόνια ο Γιάννης και παίξαμε μαζί στο θέατρο Πόρτα και ο κόσμος χαιρόταν που μας έβλεπε και πάλι μαζί, ενώ εμάς πάλι μας φαινόταν τελείως φυσικό γιατί είχαμε μεγάλη οικειότητα και αγάπη άσχετα με το αν είχαμε χωρίσει".

"Κάποια στιγμή δε, μετά από τόσα χρόνια, ο Γιάννης μού είπε ότι ερωτεύτηκε την Τσανακλίδου και ήθελε να χωρίσουμε. Ε, είπα εντάξει και χωρίσαμε. Αλλά ήμασταν πολύ αγαπημένοι. Σκέφτεσαι ότι αυτός ο άνθρωπος που είστε μαζί, σ’ αγαπάει, σε εκτιμάει, αλλά δεν σε θέλει πια κοντά του. Σίγουρα πονάει ο χωρισμός, πολύ πονάει. Μάλιστα, ο Γιάννης μου είχε πει ότι "εμένα θα με βόλευε να πάω να ζήσω με την Τάνια και άμα βαρεθώ να γυρίσω σε σένα, να με περιμένεις”. Εγώ όμως του είχα πει πως αυτό δεν μπορούσα να το κάνω. Ή μου έλεγε να υιοθετήσουμε ένα παιδάκι, κι ενώ θα χωρίσουμε, να έχουμε το παιδί να μας ενώνει. Αυτό δεν ήταν σωστό για το παιδί”

Ο δεύτερος γάμος και η συγγραφή

Για την γνωριμία της με τον δεύτερο σύζυγό της, είπε: "Κάναμε παρέα μαζί με τον Γιάννη με τον Κωστή και την γυναίκα του, πριν χωρίσουμε, μετά έτυχε να χωρίσουμε και οι από δω και οι από εκεί και βρεθήκαμε αυτόματα με τον Κωστή, ήμασταν ήδη πολύ φίλοι. Θυμάμαι μάλιστα πως είχαμε πάει μια μέρα στο σπίτι του Κωστή, όπου μας είχαν τραπέζι και στην επιστροφή μου λέει στο αυτοκίνητο: "Αυτός θα σου ταίριαζε εσένα πολύ”. Και είχε δίκιο”.

Η μοιραία σχέση με τον Γιάννη Φέρτη

Ενώ πρόσθεσε: "Κάποια στιγμή δε, μετά από τόσα χρόνια, ο Γιάννης μού είπε ότι ερωτεύτηκε την Τσανακλίδου και ήθελε να χωρίσουμε. Ε, είπα εντάξει και χωρίσαμε. Αλλά ήμασταν πολύ αγαπημένοι. Σκέφτεσαι ότι αυτός ο άνθρωπος που είστε μαζί, σ’ αγαπάει, σε εκτιμάει, αλλά δεν σε θέλει πια κοντά του. Σίγουρα πονάει ο χωρισμός, πολύ πονάει. Μάλιστα, ο Γιάννης μου είχε πει ότι "εμένα θα με βόλευε να πάω να ζήσω με την Τάνια και άμα βαρεθώ να γυρίσω σε σένα, να με περιμένεις”. Εγώ όμως του είχα πει πως αυτό δεν μπορούσα να το κάνω. Ή μου έλεγε να υιοθετήσουμε ένα παιδάκι, κι ενώ θα χωρίσουμε, να έχουμε το παιδί να μας ενώνει. Αυτό δεν ήταν σωστό για το παιδί”

Read Next

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.

Περισσότερα από

News

28 Απρ 2024

Time 100 Gala: Ούμα Θέρμαν, Μάικλ Τζ. Φοξ, Κάιλι Μινόγκ- οι λαμπερές αφίξεις στο εμβληματικό πάρτι

Το πάρτι για τον εορτασμό της λίστας των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων είναι κάθε χρόνο ένα πολυαναμενόμενο γεγονός.

28 Απρ 2024

Βασιλιάς Κάρολος: H νέα ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για την υγεία του

Τέλος στις φήμες για επιδείνωση της υγείας του βασιλιά Κάρολου θέλησε να βάλει το Παλάτι με μια ανακοίνωση, αλλά και μια νέα φωτογραφία του βασιλικού ζεύγους.

28 Απρ 2024

Πώς θα τιμήσει η παρέα των Friends τη γλυκόπικρη επέτειο των 20 χρόνων

Η τηλεοπτική παρέα των Friends αποχαιρέτησε τον περασμένο Οκτώβριο τον Mάθιου Πέρι.

28 Απρ 2024

Μουσείο Ακρόπολης: "Παρθενώνας και Βύρωνας. Με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βύρωνα"

Τα τελευταία λόγια του λόρδου Βύρωνα πριν πεθάνει λέγεται ότι ήταν για την Ελλάδα.

28 Απρ 2024

Τζον Λένον-Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Οι γιοι τους είναι ολόιδιοι με τους μπαμπάδες και κυκλοφορούν νέο single

Μια νέα συνεργασία Λένον- ΜακΚάρτνεϊ είναι το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς.

27 Απρ 2024

Φούτζι: Οι Ιάπωνες μπλοκάρουν" την θέα του όρους Φούτζι στους τουρίστες

Δραστικά μέτρα λαμβάνει η Ιαπωνία καθώς δεν μπορεί να ανεχτεί πια τις κακές συμπεριφορές.

27 Απρ 2024
27 Απρ 2024

Νάνα Μούσχουρη: Συγκλόνισε η 89χρονη διεθνούς φήμης τραγουδίστρια στο Καλλιμάρμαρο

Στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας η Νάνα Μούσχουρη ερμήνευσε τους εθνικούς ύμνους Γαλλίας και Ελλάδας.

27 Απρ 2024

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"