ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μια ανθρώπινη ιστορία: Δίδυμες αδερφές από τη Γεωργία που είχαν πουληθεί στη γέννα βρίσκουν η μία την άλλη στο Tik Tok

Η Έιμι και η Άνο ήταν ανάμεσα σε χιλιάδες μωρά στη Γεωργία που εκλάπησαν από νοσοκομεία και πουλήθηκαν, ορισμένα μόλις το 2005.

Η Έιμι και η Άνο είναι ομοζυγωτικά δίδυμα που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Όμως, αμέσως μετά τη γέννησή τους απομακρύνθηκαν από τη μητέρα τους και πουλήθηκαν σε διαφορετικές οικογένειες. Χρόνια αργότερα, ανακάλυψαν η μία την άλλη τυχαία χάρη σε ένα τηλεοπτικό σόου ταλέντων και ένα βίντεο στο TikTok. Καθώς εντρυφούσαν στο παρελθόν τους, συνειδητοποίησαν ότι ήταν ανάμεσα σε χιλιάδες μωρά στη Γεωργία που εκλάπησαν από νοσοκομεία και πουλήθηκαν, ορισμένα μόλις το 2005. Τώρα ζητούν απαντήσεις.

Η Έιμι βηματίζει πάνω κάτω σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στη Λειψία. "Φοβάμαι, πραγματικά φοβάμαι", λέει και ταλαντεύεται νευρικά. "Δεν έχω κοιμηθεί όλη την εβδομάδα. Αυτή είναι η ευκαιρία μου να πάρω επιτέλους κάποιες απαντήσεις για το τι μας συνέβη".

Η δίδυμη αδελφή της, η Άνο, κάθεται σε μια πολυθρόνα και παρακολουθεί βίντεο TikTok στο τηλέφωνό της. "Αυτή είναι η γυναίκα που θα μπορούσε να μας έχει πουλήσει", λέει γουρλώνοντας τα μάτια της.

Η Άνο παραδέχεται ότι είναι κι αυτή νευρική, αλλά μόνο επειδή δεν ξέρει πώς θα αντιδράσει και αν θα μπορέσει να ελέγξει τον θυμό της.

Είναι το τέλος ενός μεγάλου ταξιδιού. Τα κορίτσια ταξίδεψαν από τη Γεωργία στη Γερμανία, με την ελπίδα να βρουν το κομμάτι του παζλ που λείπει. Επιτέλους συναντούν τη βιολογική τους μητέρα.

Τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβη. Καθώς ξετύλιγαν το δικό τους νήμα, συνειδητοποίησαν ότι υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες άλλοι άνθρωποι στη Γεωργία που είχαν επίσης αφαιρεθεί από νοσοκομεία ως μωρά και πουλήθηκαν κατά τη διάρκεια των δεκαετιών. Παρά τις επίσημες προσπάθειες να διερευνηθεί τι συνέβη, κανείς δεν έχει ακόμη λογοδοτήσει.

Πώς ανακάλυψαν η μία την άλλη

Η ιστορία αρχίζει όταν τα κορίτσια ήταν 12 ετών. Η Έιμι βρισκόταν στο σπίτι της νονάς της κοντά στη Μαύρη Θάλασσα και παρακολουθούσε το αγαπημένο της τηλεοπτικό πρόγραμμα, το Georgia's Got Talent. Εκεί χόρευε ένα κορίτσι που έμοιαζε ακριβώς με εκείνη. Όχι μόνο της έμοιαζε, στην πραγματικότητα ήταν ίδια! "Όλοι τηλεφωνούσαν στη μαμά μου και ρωτούσαν: "Γιατί η Amy χορεύει με άλλο όνομα;"" λέει στο BBC. Η οικογένειά της προσπαθούσε όμως να αποσιωπήσει τι είχε συμβεί λέγοντας της πως "όλοι έχουν έναν σωσία".

Επτά χρόνια αργότερα, τον Νοέμβριο του 2021, η Έιμι δημοσίευσε στο TikTok ένα βίντεο με τον εαυτό της με μπλε μαλλιά να κάνει piercing στο φρύδι της. Διακόσια μίλια (320 χιλιόμετρα) μακριά, στην Τιφλίδα, μια άλλη 19χρονη, η Άνο Σαρτάνια, έλαβε το βίντεο από έναν φίλο της. Σκέφτηκε ότι ήταν "ωραίο που μου μοιάζει".

Η Aνο προσπάθησε να εντοπίσει την κοπέλα με το τρυπημένο φρύδι στο διαδίκτυο, αλλά δεν μπορούσε να τη βρει, οπότε μοιράστηκε το βίντεο σε μια πανεπιστημιακή ομάδα WhatsApp για να δει αν κάποιος μπορούσε να βοηθήσει. Κάποιος που γνώριζε την Έιμι είδε το μήνυμα και τους συνέδεσε στο Facebook. Η Έιμι συνειδητοποίησε πως η Άνο ήταν το κορίτσι που είχε δει τόσα χρόνια πριν στο Georgia's Got Talent. "Σε έψαχνα τόσο καιρό!" της είπε η Έιμι, "Κι εγώ", απάντησε η Ανο.

Όσο μιλούσαν τα κορίτσια, τόσο συνειδητοποιούσαν ότι είχαν άπειρα κοινά: εκτός από τη μουσική, είχαν γεννηθεί την ίδια χρονιά στο ίδιο μαιευτήριο (αν και υποτίθεται με κάποιες εβδομάδες διαφορά), ενώ έπασχαν από την ίδια γενετική πάθηση, μιας μορφής δυσπλασία στα κόκαλα. Τι συνέβαινε λοιπόν;

Κανόνισαν να συναντηθούν και μια εβδομάδα αργότερα, καθώς η Amy πλησίαζε την κορυφή της κυλιόμενης σκάλας στο σταθμό Rustaveli του μετρό στην Τιφλίδα, αυτή και ο Άνο είδαν η μία την άλλη για πρώτη φορά. "Ήταν σαν να κοίταζα σε καθρέφτη, το ίδιο ακριβώς πρόσωπο, η ίδια ακριβώς φωνή. Εγώ είμαι εκείνη και εκείνη είναι εγώ", λέει η Έιμι. Δεν υπήρχε αμφιβολία πως ήταν δίδυμες. "Δεν μου αρέσουν οι αγκαλιές, αλλά την αγκάλιασα", πρόσθεσε η Άνο.

Έτσι αποφάσισαν να ρωτήσουν τους γονείς τους που τελικά τούς αποκάλυψαν πως ήταν υιοθετημένες. Και στις δύο οικογένειες είχαν πει πως υπήρχε ένα μωρό στο νοσοκομείο που δεν το ήθελε η μητέρα, αλλά θα έπρεπε να πληρώσουν τους γιατρούς για να το πάρουν. Δεν ήξεραν ότι τα κορίτσια ήταν δίδυμα, ούτε είχαν συνειδητοποιήσει πως είναι παράνομο, αφού συμμετείχε προσωπικό του νοσοκομείου. Ωστόσο, δεν αποκλάυψαν πόσα χρήματα είχαν δώσει.

Το Facebook group που αποκάλυψε ένα γιγαντιαίο σκάνδαλο

Τα κορίτσια αποφάσισαν να αναζητήσουν τη βιολογική τους μητέρα, στην οποία είχαν πει ότι τα δίδυμα πέθαναν την ώρα του τοκετού. Η Έιμι και η Άνο βρήκαν ένα γκρουπ στο Facebook με μέλη ανθρώπους από τη Γεωργία που είχαν πέσει θύματα αυτού του κυκλώματος. Μια νεαρή κοπέλα στη Γερμανία είχε αναρτήσει πως η μητέρα της είχε γεννήσει στο συγκεκριμένο νοσοκομείο δίδυμα κορίτσια (την ίδια χρονιά με τη γέννα των κοριτσιών) και πως πίστευε ότι πιθανόν να της είχαν πει ψέμματα. Ήταν η αδερφή τους! Το γκρουπ αριθμεί 230.000 μέλη! Δημιουργήθηκε από τη δημοσιογράφο Tamuna Museridze το 2021, όταν έμαθε και η ίδια ότι είχε υιοθετηθεί. Κι ενώ ξεκίνησε για να βρει τους δικούς της βιολογικούς γονείς αποκαλύφθηκε ένα τεράστιο σκάνδαλο παράνομων υιοθεσιών στη Γερωργία που δρούσε από τη δεκαετία του 50 ως το 2005! Υπολογίζεται πως είχαν κλαπεί πάνω από 100.000 μωρά με τον ίδιο τρόπο. Όταν οι γονείς ζητούσαν να δουν τα νεκρά -υποτίθεται- μωρά τους, τούς έλεγαν πως τα είχαν ήδη θάψει στο κοιμητήριο του νοσοκομείου (που όμως δεν υπήρχε καν). Οι παράνομες υιοθεσίες κόστιζαν περίπου όσο ένας ετήσιος μισθός.

Τελικά τα κορίτσια, η Έιμι και η Άνο, γνώρισαν από κοντά τη βιολογική μητέρα τους, Άζα. Η ίδια τους είπε ότι μετά τη γέννα αρρώστησε βαριά και είχε πέσει σε κώμα. Όταν συνήλθε της είπαν ότι είχαν πεθάνει τα μωρά. Τώρα, το γεγονός πως τις βρήκε άλλαξε τη ζωή της. Ωστόσο, δεν έχουν ακόμη στενή σχέση.

Το 2022 η Κυβέρνηση της Γεωργίας ζήτησε επίσημα τη διεξαγωγή έρευνας για το κύκλωμα που δρούσε, αλλά σύμφωνα με το BBC και όσα είπε η δημοσιογράφος Tamuna Museridze δεν έχει δοθεί το πόρισμα στη δημοσιότητα και ακόμα κανείς δεν γνωρίζει τίποτα για την έκβαση της έρευνας.

Πηγή: BBC

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

01 Μαϊ 2024

"Αγκαλιά μου": Η Ελένη Ράντου σε σπάνια φωτογραφία με τη μητέρα της

Ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη μητέρα της μοιράστηκε η Ελένη Ράντου

01 Μαϊ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ αποκαλύπτει το "κοινωνικό" της πρόσωπο

Η πρώτη ανάρτηση της Τατιάνα Μπλάτνικ μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου με τον Νικόλαο, αφορούσε την πλατφόρμα ψυχικής υγείας που έχει δημιουργήσει.

Περισσότερα από

News

01 Μαϊ 2024

Sporty chic: Η total black εμφάνιση της Άντζελας Γκερέκου και τα sneakers που θα φορέσουμε φέτος την άνοιξη

Πρωινή βόλτα στη Γλυφάδα με μαύρο σύνολο και τα αθλητικά που θα είναι hot την φετινή άνοιξη.

01 Μαϊ 2024

"Becoming Karl Lagerfeld": Τον Ιούνιο η πρεμιέρα της βιογραφικής σειράς

Η σειρά εστιάζει σε έναν έρωτα του Καρλ που πυροδότησε και τη μεγάλη αντιπαλότητα με τον Ιβ Σεν Λοράν.

01 Μαϊ 2024

Γιατί η Τζένιφερ Άνιστον αναστάτωσε το διαδίκτυο με τη νέα αντάρτησή της στο Instagram;

Παρότι ήταν μια ανάρτηση για προϊόν η Τζένιφερ Άνιστον έβαλε φωτιές, αφού δεν φορούσε σουτιέν.

01 Μαϊ 2024

Τζούλι Άντριους: Η σπάνια εμφάνιση της 88χρονης σταρ στα Χάμπτονς

Η αξέχαστη Mary Poppins κομψή και στα 88 της χρόνια.

01 Μαϊ 2024

Πέθανε ο συγγραφέας Πολ Όστερ στα 77 του χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα

Ο Πολ Όστερ είχε γράψει 34 βιβλία, μεταξύ των οποίων και η φημισμένη "Τριλογία της Νέας Υόρκης".

01 Μαϊ 2024

Ευγενία Σαμαρά - Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: Είναι μαζί και πολύ ερωτευμένοι - Η εμφάνιση στα Πετράλωνα

Αγκαλιά στα Πετράλωνα το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ - Η γνωριμία των δύο ηθοποιών στο θέατρο και ο κεραυνοβόλος έρωτας.

01 Μαϊ 2024

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Η μυθιστορηματική ζωή του 75χρονου σταρ που δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τον βούρκο

Σε δίκη τον Οκτώβριο ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική επίθεση. Δύο γυναίκες κατήγγειλαν τον Γάλλο ηθοποιό για σεξουαλική επίθεση το 2021 στα γυρίσματα της ταινίας "Les Volets verts".

30 Απρ 2024

Δημήτρης Κόκοτας: Άνοιξε τα μάτια του, αντιδρά στα βαθιά ερεθίσματα και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη

"Είναι Μεγάλη Τρίτη έγινε ένα θαύμα. Από την Κυριακή και μετά έγινε ένα θαύμα"

30 Απρ 2024
30 Απρ 2024

Κόρντεϊ Κοξ: "Με χώρισε την ώρα της συνεδρίας χωρίς να το περιμένω!"

Η διάσημη ηθοποιός μίλησε για μια σκληρή εμπειρία που την οδήγησε όμως σε μια αποκάλυψη.