ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ελένη Στασινοπούλου: "Η Υψηλή Ραπτική πλησιάζει την Τέχνη"

Η εκδότρια του Madame Figaro, Ελένη Στασινοπούλου, μίλησε για την τέχνη της Υψηλής Ραπτικής.

elenista

Μία από τις πιο θεαματικές Εβδομάδες Μόδας για την Υψηλή Ραπτική μόλις έκλεισε στο Παρίσι αφήνοντας φαντασμαγορικές εικόνες και ολόκληρους κόσμους που δόμησαν ορισμένοι από τους εμβληματικότερους οίκους Μόδας. Η Υψηλή Ραπτική είναι μια τέχνη οι ρίζες της οποίας θα πρέπει να αναζητηθούν στον 17ο αιώνα, στο Παρίσι για να φτάσουμε στη σύγχρονη εποχή και τους δημιουργούς που κάθε φορά κόβουν την ανάσα με τις συλλογές τους, αλλά και τα επίκαιρα σχόλιά τους.

Για το θέμα λοιπόν της Υψηλής Ραπτικής μίλησε η εκδότρια του Madame Figaro, Ελένη Στασινοπούλου, στην εκπομπή "Πρωίαν σε Είδον", στην ΕΡΤ με οικοδεσπότες τον Φώτη Σεργουλόπουλου και την Τζένη Μελιτά.

"Η Υψηλή Ραπτική είναι εντελώς διαφορετική από το prêt-à-porter που είναι απολύτως εμπορικό. Η Υψηλή Ραπτική είναι μια αφορμή για τους δημιουργούς να αφήσουν ελεύθερη τη δημιουργικότητά τους. Έχουν την άδεια να πλησιάσουν την Τέχνη" σημείωσε αρχικά η Ελένη Στασινοπούλου.

Ποιος είναι ο απώτερος στόχος αυτών των συλλογών; "Να φανεί η δεξιοτεχνία κάθε οίκου. Το υψηλό επίπεδο δεξιοτεχνίας. Το πού μπορεί να φτάσει ένας δημιουργός. Έτσι, για τους δημιουργούς είναι μια μαγική διαδικασία" συνέχισε η εκδότρια του Madame Figaro.

Με αφορμή τη φετινή Εβδομάδα Μόδας η κ. Στασινοπούλου στάθηκε στο φαντασμαγορικό σόου του Γκαλιάνο για τον οίκο Margiela. "Η εβδομάδα Μόδας έκλεισε με την επιστροφή του Galliano για τον οίκο Margiela. O Galliano είναι γνωστός για τα υπερθεάματα που δημιουργεί. Τώρα σκηνοθέτησε ένα παράλληλο σύμπαν με στοιχεία από Ντίκενς και καμπαρέ του Μεσοπολέμου, καταστρεμμένα ρούχα με υπερβολικούς όγκους φτιαγμένα με νέες τεχνικές, με μοντέλα που υποδυόντουσαν ότι κρύωναν. Ήταν μια παράσταση στην ουσία" τόνισε η κ. Στασινοπούλου.

Τέλος σημείωσε πως ο κάθε επικεφαλής σχεδιαστής ενός οίκου ανατρέχει στα αρχεία του και στην ιστορία επαναφέροντας και εκμοντερνίζοντας μοντέλα και στοιχεία που αποτελούν σήμα- κατατεθέν του οίκου, όπως για παράδειγμα το Bar jacket του Dior, που καθόρισε τη νέα εποχή της Μόδας και έκτοτε έχει μεταμορφωθεί σε δεκάδες εκδοχές.

Ακολουθήστε το Womatoc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

03 Μαϊ 2024

Πάσχα στο χωριό

Μικρές αλλά πολύτιμες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια.

03 Μαϊ 2024

Swipe right για την Ευρώπη: Μια εφαρμογή τύπου Tinder μας δείχνει με ποιους υποψήφιους των Ευρωεκλογών... ταιριάζουμε

Μια ομάδα νέων σκέφτηκε μια λύση για να αυξήσει τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές της ΕΕ.

03 Μαϊ 2024

Σία Κοσιώνη – Κώστας Μπακογιάννης: Το "δικό τους" Πάσχα στο Καρπενήσι

Η Σία Κοσιώνη και ο Κώστας Μπακογιάννης μοιράζονται στιγμιότυπα από το "Πάσχα στο χωριό".

03 Μαϊ 2024

Εύα Μέντες: "Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει παιδιά σε άλλη ηλικία" λέει η σταρ και κάποιες από εμάς συμφωνούμε- πολύ

Η Εύα Μέντες εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να κάνει παιδιά μετά τα 40 κι εμείς αναρωτιόμαστε αν όντως έχει δίκιο.

03 Μαϊ 2024

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το app των "άπιστων" και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων

Το Ashley Madison είναι ένα app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση. Το 2015 μετρώντας 37 εκ. χρήστες υπέστη πανωλεθρία καθώς χάκερ δημοσιοποίησαν τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών.

03 Μαϊ 2024

Ματούλα Τανιμανίδη: Ο χορός με τον γιο της, Σάκη για μία ξεχωριστή στιγμή

Ο Σάκης Τανιμανίδης μαζί με τη μητέρα του, Ματούλα Τανιμανίδη.

03 Μαϊ 2024

Τζένιφερ Κόνελι: Της ταιριάζει πολύ το total Louis Vuitton outfit

Εντυπωσίασε η ηθοποιός με την ανατρεπτική επιλογή της για την πρεμιέρα του Dark Matter.

03 Μαϊ 2024

Η τρυφερή φωτογραφία της Victoria για τα γενέθλια του David Beckham

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο "θρύλος" του ποδοσφαίρου David Beckham.

03 Μαϊ 2024

Put Your Hands Up: 80χρονοι παρτάρουν σε night club και ανεβάζουν το κέφι για όλους

Οι οίκοι ευγηρίας στις Βρυξέλλες γίνονται δημιουργικοί και χαρίζουν ξανά ζωή στους ηλικιωμένους με πρωτότυπους τρόπους. Και μας αρέσει πολύ!