ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Ο Άλλος Άνθρωπος": Κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Σύμφωνα με την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έχουν προκύψει σοβαρές ενδείξεις ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έχει καταχραστεί χρήματα που προοριζόντουσαν για τη φιλανθρωπική του οργάνωση.

Ο άλλος άνθρωπος

"Του το έλεγα "θα στη φέρουν", με τέτοιον αγώνα", είπε η μητέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, του επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας "Ο Άλλος Άνθρωπος", μιλώντας στην εκπομπή του ALPHA "Super Κατερίνα", μετά το πόρισμα- φωτιά της αρχής για το ξέπλυμα χρήματος.

Ειδικότερα, η μητέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, Παναγούλα, επιβεβαίωσε, μιλώντας στην εκπομπή "Super Κατερίνα" ότι τα χρήματα από τις δωρέες που γίνονταν για την κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος" έμπαιναν στον λογαριασμό της.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έχουν προκύψει σοβαρές ενδείξεις ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, η Παναγούλα Πολυχρονοπούλου και ο Παύλος Τζίτζης συγκρότησαν, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020 και μετά, ομάδα με διαρκή εγκληματική δράση και έπεισαν μεγάλο αριθμό προσώπων να δωρίσουν ποσά, παριστάνοντας ψευδώς ότι αυτά θα διατεθούν αποκλειστικά για κοινωνικό μη κερδοσκοπικό σκοπό μέσω της ομάδας κοινωνικής κουζίνας "Ο Αλλος Ανθρωπος".


Η μητέρα του, η Παναγούλα Πολυχρονοπούλου, σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν τα χρήματα από τις δωρεές έμπαιναν και στον λογαριασμό της, εκείνη απάντησε: "Ναι, στον δικό μου λογαριασμό έμπαιναν και έρχεται και πάμε και τα παίρνουμε".

Όσον αφορά στο πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η κυρία Παναγούλα είπε, χαρακτηριστικά: "Ας ψάξουν να βρουν. Η σύνταξή μου είναι 280 ευρώ, ας ψάξουν να βρουν αν έχουμε περιουσία να μας την πάρουν. Πολλές φορές παίρνει και τη δική μου σύνταξη αν δεν έχει βενζίνη. Του το έλεγα "θα στη φέρουν", με τέτοιον αγώνα. Δεν φοβάται, τι να φοβηθεί αφού δεν έχει τίποτα".


Να σημειωθεί πως, από την πλευρά της, η αδερφή του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου δήλωσε ότι μόνο εκείνος διαχειριζόταν τον λογαριασμό, ενώ πρόσθεσε για τον αδερφό της: "Δεν νομίζω να είχε ασχοληθεί με τυχερά παιχνίδια".

"Ο Άλλος Άνθρωπος": Αυτοβούλως στον Εισαγγελέα πάει ο Πολυχρονόπουλος

Να τονίσουμε ότι ενώπιον του Εισαγγελέα, κατόπιν δικής του επιθυμίας και αυτοβούλως, θα παραστεί τη Δευτέρα (29/01) ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος. Ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας "Ο Άλλος Άνθρωπος", προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όπως προέκυψε από το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Στο πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, αναφέρει ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος φέρεται "από το 2020 να συγκρότησε εγκληματική οργάνωση μαζί με την μητέρα και τον γαμπρό του αποκομίζοντας περίπου 200.000 ευρώ". Επίσης, τονίζεται μεταξύ άλλων, πως "διατάσσουμε την δέσμευση κάθε περιουσίας, ιδίως δε, κάθε είδους λογαριασμών τίτλων επενδυτικών στοιχείων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων".

Ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας "ο Άλλος Άνθρωπος", από το Σάββατο βρίσκεται στην Πάτρα, ωστόσο την Κυριακή (28/01) ανέστειλε την προγραμματισμένη δράση της κοινωνικής κουζίνας στην πλατεία Γεωργίου. Οι δημοσιογράφοι δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν ενώ δεν μίλησαν μαζί του ούτε οι εργαζόμενοι της κοινωνικής κουζίνας, που μαγείρεψαν κανονικά στον Κεραμικό και μοίρασαν φαγητό στους άπορους.

Η διαδρομή του χρήματος

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η διαδρομή του χρήματος είχε ως εξής:

-Πολίτες κατέθεταν δωρεές για την ενίσχυση της κοινωνικής κουζίνας

-Αυτά τα χρήματα τα κατέθεταν σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι υπήρχαν και σε αναρτήσεις στα social media του Άλλου Άνθρωπου.

-Από εκεί μεταφέρονταν σε στοιχηματικές εταιρείες και τυχερά παίγνια

-Μεγάλο μέρος από αυτά έγιναν ανάληψη σε μετρητά.

Πηγή: The TOC

Ακολουθήστε το Womatoc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

03 Μαϊ 2024

Πάσχα στο χωριό

Μικρές αλλά πολύτιμες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια.

03 Μαϊ 2024

Swipe right για την Ευρώπη: Μια εφαρμογή τύπου Tinder μας δείχνει με ποιους υποψήφιους των Ευρωεκλογών... ταιριάζουμε

Μια ομάδα νέων σκέφτηκε μια λύση για να αυξήσει τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές της ΕΕ.

03 Μαϊ 2024

Σία Κοσιώνη – Κώστας Μπακογιάννης: Το "δικό τους" Πάσχα στο Καρπενήσι

Η Σία Κοσιώνη και ο Κώστας Μπακογιάννης μοιράζονται στιγμιότυπα από το "Πάσχα στο χωριό".

03 Μαϊ 2024

Εύα Μέντες: "Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει παιδιά σε άλλη ηλικία" λέει η σταρ και κάποιες από εμάς συμφωνούμε- πολύ

Η Εύα Μέντες εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να κάνει παιδιά μετά τα 40 κι εμείς αναρωτιόμαστε αν όντως έχει δίκιο.

03 Μαϊ 2024

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το app των "άπιστων" και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων

Το Ashley Madison είναι ένα app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση. Το 2015 μετρώντας 37 εκ. χρήστες υπέστη πανωλεθρία καθώς χάκερ δημοσιοποίησαν τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών.

03 Μαϊ 2024

Ματούλα Τανιμανίδη: Ο χορός με τον γιο της, Σάκη για μία ξεχωριστή στιγμή

Ο Σάκης Τανιμανίδης μαζί με τη μητέρα του, Ματούλα Τανιμανίδη.

03 Μαϊ 2024

Τζένιφερ Κόνελι: Της ταιριάζει πολύ το total Louis Vuitton outfit

Εντυπωσίασε η ηθοποιός με την ανατρεπτική επιλογή της για την πρεμιέρα του Dark Matter.

03 Μαϊ 2024

Η τρυφερή φωτογραφία της Victoria για τα γενέθλια του David Beckham

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο "θρύλος" του ποδοσφαίρου David Beckham.

03 Μαϊ 2024

Put Your Hands Up: 80χρονοι παρτάρουν σε night club και ανεβάζουν το κέφι για όλους

Οι οίκοι ευγηρίας στις Βρυξέλλες γίνονται δημιουργικοί και χαρίζουν ξανά ζωή στους ηλικιωμένους με πρωτότυπους τρόπους. Και μας αρέσει πολύ!